Lizardmeni Slanesha
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
nie wiem czy ten table top byl szybki ale jest efektowny jesli cala armia bedzie tak wygladala to bedzie dawala naprawde fajny efekt na stole, oby tak dalej
Wchodzac do topiku i nie patrzac na nik stworcy pomyslalem -> lizaki w slaneszu ?? patrze na fote - gdzie tu jakis motyw slaneszowy ?? ... yyy cos tu nie gra ...
Teraz do oceny podoba mi sie prostota malowania calosc jest ok mysle ze nie napracujesz sie wiele a efekt bedzie bdb - chyba dobre proporcje poziomu/czasochlonnosci wybrales. łosze GW ?? ja widze ??
Teraz do oceny podoba mi sie prostota malowania calosc jest ok mysle ze nie napracujesz sie wiele a efekt bedzie bdb - chyba dobre proporcje poziomu/czasochlonnosci wybrales. łosze GW ?? ja widze ??
dead is dead
Ten nowy engine ma naprawdę wypasiony model. Malowania mi się bardzo podoba. Niepodoba mi się jedynie dobór koloru na skinkach. Imo czerwony im nie służy. Ciężko w tym kolorze coś wyciągnąć z łusek i skóry. Najlepiej wyglądają chyba w żółtym/zielonym/niebieskim. Na stedziu np. łuski dały konkretny efekt bo sam przyznasz, że niebieskim maluje się bardzo łatwo i efektywnie.
bardzo fajnie wyszedl ale czerwone skinki to zlo ]:-> jakos mi ten kolor u nich nie podchodzi
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Bardzo dobra robota , gdy sobie mysle , ze takie 2 na mnie czekaja to krew lekko mnie zalewa , bo moje tempo malowania jest masakrycznie wolne.
Czerwone skinki wygladalyby duzo lepiej gdyby mialy jakies kontrastowe luski np. zielone.
Gratuluje schludnej pracy i czekam na wiecej.
Czerwone skinki wygladalyby duzo lepiej gdyby mialy jakies kontrastowe luski np. zielone.
Gratuluje schludnej pracy i czekam na wiecej.
Łuski mogłyby mieć fioletowe.
GJ
GJ
fajne bydle:)
tylko pare takich detali które można spokojnie szybko poprawić a sporo dadzą-niedopieszczone kolce pod platformą, większy kontrast w gemach oraz czarny/brązowy wash u podstaw kolców;) sam bym trochę krawędziowania jeszcze wprowadził szczególnie na skinkach czy krawędzie tarcz, ale jest ok.
cała armia w tych kolorach i na tym poziomie powinna wyglądać świetnie.
tylko pare takich detali które można spokojnie szybko poprawić a sporo dadzą-niedopieszczone kolce pod platformą, większy kontrast w gemach oraz czarny/brązowy wash u podstaw kolców;) sam bym trochę krawędziowania jeszcze wprowadził szczególnie na skinkach czy krawędzie tarcz, ale jest ok.
cała armia w tych kolorach i na tym poziomie powinna wyglądać świetnie.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Dzieki za komentarze
Kolejna partia:
Slann malowany już jakiś czas temu, jestem niezadowolony z rogów ale nie chce mi sie już ich poprawiać Tak jak wyżej pamiętajcie, że celuje w TT, może TT+ nic więcej
Salamandry (chyba kiedyś wrzucałem ale na jakichś żałosnych zdjęciach, a teraz mam zajebiste)
No i moja klimatyczna wersja cannona z DOW
Kolejna partia:
Slann malowany już jakiś czas temu, jestem niezadowolony z rogów ale nie chce mi sie już ich poprawiać Tak jak wyżej pamiętajcie, że celuje w TT, może TT+ nic więcej
Salamandry (chyba kiedyś wrzucałem ale na jakichś żałosnych zdjęciach, a teraz mam zajebiste)
No i moja klimatyczna wersja cannona z DOW
Żółte skrzydła nie pasują, powinny być bardzo jasne zielone IMO.
Pierdolicie Hipolicie. Jest w porządku, zwłaszcza, jeżeli się właścicielowi podoba.
Wszystkie figurki są bardzo przyjemne dla oka, choć nie ze wszystkimi doborami kolorów bym się zgodził.
I przy okazji pytanko - złoto to po prostu niemieszane kolorki złota + washe czy jakieś mieszanki bo muszę przyznać, że naprawdę zacnie wyszło.
Wszystkie figurki są bardzo przyjemne dla oka, choć nie ze wszystkimi doborami kolorów bym się zgodził.
I przy okazji pytanko - złoto to po prostu niemieszane kolorki złota + washe czy jakieś mieszanki bo muszę przyznać, że naprawdę zacnie wyszło.
Twój TT wygląda lepiej niż moje staranne malowanie
O ile malowanie jest bardzo przyzwoite (szczególnie, jeśli ma ty być TT) się przyczepił do dobóru kolorów. Bez urazy ale:
Po pierwsze praktycznie wszystkie modele maja jedna barwę. Dlaczego nie użyłeś odrobiny żółci/pomarańczu w skinkach? Dodało by to im charakteru. Żaboludowi przydałoby się żółte podbrzusze. A w terkach łagodniejsze przejścia z zieleni w żółć.
Po drugie używasz strasznie gryzących się kolorów. O ile zestawienie 2 mało pasujących do siebie kolorów bywa ciekawe (przy odpowiednich odcieniach i balansie) to wepchanie tam trzeciego kompletnie niszczy efekt. Ta zielona tarcza na stegim to taki kwiatek do kożucha, po prostu nie pasuje do całego modelu gryząc się zarówno z czerwonym jak i niebieskim. A terek to zemsta daltonisty chyba Salka wygląda nieco dziwnie w tym zestawie barw, ale jeszcze do przełknięcia. Guardzi za to całkowicie dobiegają od reszty, nie chodzi mi o standard malowania (chociaż jest nieco niższy) ale są w bardzo stonowanych kolorach, może nawet zbyt stonowanych.
Swoją droga stegi + tron świetnie wyglądają. Podobnie bolec jest bardzo fajny.
O ile malowanie jest bardzo przyzwoite (szczególnie, jeśli ma ty być TT) się przyczepił do dobóru kolorów. Bez urazy ale:
Po pierwsze praktycznie wszystkie modele maja jedna barwę. Dlaczego nie użyłeś odrobiny żółci/pomarańczu w skinkach? Dodało by to im charakteru. Żaboludowi przydałoby się żółte podbrzusze. A w terkach łagodniejsze przejścia z zieleni w żółć.
Po drugie używasz strasznie gryzących się kolorów. O ile zestawienie 2 mało pasujących do siebie kolorów bywa ciekawe (przy odpowiednich odcieniach i balansie) to wepchanie tam trzeciego kompletnie niszczy efekt. Ta zielona tarcza na stegim to taki kwiatek do kożucha, po prostu nie pasuje do całego modelu gryząc się zarówno z czerwonym jak i niebieskim. A terek to zemsta daltonisty chyba Salka wygląda nieco dziwnie w tym zestawie barw, ale jeszcze do przełknięcia. Guardzi za to całkowicie dobiegają od reszty, nie chodzi mi o standard malowania (chociaż jest nieco niższy) ale są w bardzo stonowanych kolorach, może nawet zbyt stonowanych.
Swoją droga stegi + tron świetnie wyglądają. Podobnie bolec jest bardzo fajny.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"