Freehand na sztandarze by Pamelson - Twarze
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Freehand na sztandarze by Pamelson - Twarze
Jako, że ogólnie jest to i mój pierwszy tut, jak i pierwszy freehand to czekam na ostrą krytykę Ale może komuś się przyda.
Na początek włączamy jakąś starą płyte iron maiden
Potem musimy wymyśleć co chcemy mieć na naszym boskim sztandarze i to naszkicować
Potem sprawdzamy jak to będzie wyglądać w wymaganym rozmiarze i czy mnieśli nam się na sztandarze.
Następnie na sztandarze malujemy linie pomocnicze i obrys.
Teraz ciemniejszą farbą malujemy szkic.
Kiedy już to zrobimy, zaczynamy kolorować tak jak pani w przedszkolu uczyła
A żeby było ładniej rozjaśniamy wypełnienie a kontury przyciemniamy, następnie wygładzając krawędzie.
I to by już było na tyle, sorry za jakość zdjęć, ale to co najważniejsze i tak widać
Pozdro Pamelson
Na początek włączamy jakąś starą płyte iron maiden
Potem musimy wymyśleć co chcemy mieć na naszym boskim sztandarze i to naszkicować
Potem sprawdzamy jak to będzie wyglądać w wymaganym rozmiarze i czy mnieśli nam się na sztandarze.
Następnie na sztandarze malujemy linie pomocnicze i obrys.
Teraz ciemniejszą farbą malujemy szkic.
Kiedy już to zrobimy, zaczynamy kolorować tak jak pani w przedszkolu uczyła
A żeby było ładniej rozjaśniamy wypełnienie a kontury przyciemniamy, następnie wygładzając krawędzie.
I to by już było na tyle, sorry za jakość zdjęć, ale to co najważniejsze i tak widać
Pozdro Pamelson
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 15:06 przez Pamela, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocham to forumHD pisze:Połykasz?FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"
Pamela taki dość ogólny ten tutek jest no i zdjęcia musisz dać lepsze do tutoriala bo te wyglądają jak zrobione komórką.
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Dobra, w takim razie lecimy jeszcze raz:
1. Załączamy płyte daft punk alive
2. Robimy kilka szkiców poglądowych.
3. Teraz na sztandarze malujemy krzyż, na wypadek jak byśmy zgineli podczas malowania
4. Następnie z krzyża robimy latawiec.
5. Po tym, przy pomocy naszych uprzednio namalowanych linii pomocniczych malujemy ciemniejszą farbą podstawowy kontur.
6. Gdy kontur jest już gotowy malujemy resztę linii.
7. No i znowu bawimy się niczym w zerówcę kolorując nasz szkic.
8. Na koniec poprawiamy kontury, wypełnienie cieniujemy wedle uznania i malujemy ostatnie drobiazgi.
To by było na tyle, mam nadzieje, że teraz jest lepiej i bardziej zrozumiale, ale IMO beznadziejnie potrawie tłumaczyć jak coś zrobić, więc jak ktoś ma pytania to pisać
Pozdro Pamelson
1. Załączamy płyte daft punk alive
2. Robimy kilka szkiców poglądowych.
3. Teraz na sztandarze malujemy krzyż, na wypadek jak byśmy zgineli podczas malowania
4. Następnie z krzyża robimy latawiec.
5. Po tym, przy pomocy naszych uprzednio namalowanych linii pomocniczych malujemy ciemniejszą farbą podstawowy kontur.
6. Gdy kontur jest już gotowy malujemy resztę linii.
7. No i znowu bawimy się niczym w zerówcę kolorując nasz szkic.
8. Na koniec poprawiamy kontury, wypełnienie cieniujemy wedle uznania i malujemy ostatnie drobiazgi.
To by było na tyle, mam nadzieje, że teraz jest lepiej i bardziej zrozumiale, ale IMO beznadziejnie potrawie tłumaczyć jak coś zrobić, więc jak ktoś ma pytania to pisać
Pozdro Pamelson
Kocham to forumHD pisze:Połykasz?FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
Po co miałem nakładać podkład na cały sztandar skoro chciałem tylko pokazać malowanie na szmacieToni pisze:Słyszałeś kiedyś o zaletach podkładowania modeli?
-
- Chuck Norris
Ja uważam ,że nie jest to super, ale lepsze niż nic. Najpierw są starania, potem efekty
Nie no pamela... ja bym ci radził jeszcze trochę poćwiczyć zanim zaczniesz dawać poradniki... Sztandar nie wygląda wspaniale ale tak jak to pisał Rogatszczur lepsze to niż nic... ;p ważne że próbujesz
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja
To przez to, że jak byłem mały to oglądałem asterixa, ale to inna historia
Może na weekend przysiąde nad czymś bardziej ambitnym co zajmie mi więcej niż kilka minut
Pozdro Pamelson
Może na weekend przysiąde nad czymś bardziej ambitnym co zajmie mi więcej niż kilka minut
Pozdro Pamelson
Widzę ,ze niepotrzebnie mialem obiekcje przy moim tutku
hehe biorac pod uwage srednia wieku uzytkownikow bordera ten tutorial jest nie na miejscu ]:-> moja rada ]:-> jak chcesz kogos uczyc najpierw sam zdobadz skilla
oj widze ze nekromancja z mojej strony ;p
oj widze ze nekromancja z mojej strony ;p
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
NIe , sory pamela ale moze ja i malowac nie umiem ale takiego freehand'a to mozna walnąć bez przygotowan samą metodą poprawek;p