Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re Karlee: +1
Scimi, zalatw jakiegos sedziego jednego chociaz jeszcze. Nie chodzi o to jak ogarniasz zasady, ale sie po prostu nie rozdwoisz. Master powinien byc turniejem na poziomie. Zwlaszcza WD, ktory jest jednym z moich ulubionych ;P
Scimi, zalatw jakiegos sedziego jednego chociaz jeszcze. Nie chodzi o to jak ogarniasz zasady, ale sie po prostu nie rozdwoisz. Master powinien byc turniejem na poziomie. Zwlaszcza WD, ktory jest jednym z moich ulubionych ;P
Jak traktować Mork's Spirit Totem wg zasad WD?
Ten przedmiot sam z siebie nie generuje zadnych kości dispela. Kosci mam dopiero wtedy, kiedy majac ten sztandar mam szeregi. Rozumiem, ze nie jest liczony do limitu kosci DD?
EDIT: Moze lepiej w zasadach napisac: "Bohaterowie Czarnych Orków, oraz oddziały, do których dołączają, mają przerzut testów psychologi". Bo tak to powinno sie odczytywac, jak rozumiem?
Ten przedmiot sam z siebie nie generuje zadnych kości dispela. Kosci mam dopiero wtedy, kiedy majac ten sztandar mam szeregi. Rozumiem, ze nie jest liczony do limitu kosci DD?
EDIT: Moze lepiej w zasadach napisac: "Bohaterowie Czarnych Orków, oraz oddziały, do których dołączają, mają przerzut testów psychologi". Bo tak to powinno sie odczytywac, jak rozumiem?
Tak, bohaterowie BO i oddziały do których dołączą. Ot taki bonusik dla orków.bless pisze:Jak traktować Mork's Spirit Totem wg zasad WD?
W kwestii różnych itemków z DD i PD oraz recasta u vampirów to postaram się po weekendzie ostateczną wersję przedstawić.
@Karabin - jakby ktoś wniosek o odebranie Wielkiemu Draconowi rangi mastera zgłosił i stałoby się to faktem, to jakoś wielce bym się nie przejął. I nie myl tego z odbieraniem MI turnieju, a odbieraniem go całemu środowisku z Pomorza. Ostatnimi czasy mam dosyć całego środowiska WFB i całego tego piekiełka. Stąd moje sukcesywne wycofywanie się z LS, LL i innych działań na rzecz ligi. Po prostu chcę sobie bez stresu pograć w tę grę a nie bawić się w polityczne gierki i ciśnieniować się o każdy duperel. Chętnie sobie zasiądę przed kompem z piwkiem w ręku i nawrzucam na forum jak coś mi się nie spodoba - ot fajnie będzie poczuć smak bycia po tej drugiej stronie.
2gim sędzią na WD będzie JJ - pewnie miał dosyć tej waszej całej nagonki.
EOT
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Piaskownica w temacie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=16779
PZDR
PZDR
Draconis - FOR EVER !!!
Scimitar jesteś chyba najbardziej aroganckim typem w całym polskim środowisku wfb.
jak było głosowanie na mastery WD miało dopisek "limited". teraz nagle okazuje się że robicie chyba najostrzejsze ograniczenia z wszystkich dotychczasowych masterów. czy to takie dziwne że ludzie protestują?
wiele osób które było u was w zeszłym roku pamięta problemy z sędziami, i to że trzeba było zawracać głowę innym graczom. oczywiście Ty wiesz lepiej że sam wystarczysz na ponad setkę graczy.
nie wiem czemu traktujesz ludzi którzy chcą do was przyjechać i dobrze się bawić z taką pogardą, ale myśle ze powinnieneś się zastanowić czy robisz ten turniej dla siebie czy dla graczy.
tyle ode mnie.
jak było głosowanie na mastery WD miało dopisek "limited". teraz nagle okazuje się że robicie chyba najostrzejsze ograniczenia z wszystkich dotychczasowych masterów. czy to takie dziwne że ludzie protestują?
wiele osób które było u was w zeszłym roku pamięta problemy z sędziami, i to że trzeba było zawracać głowę innym graczom. oczywiście Ty wiesz lepiej że sam wystarczysz na ponad setkę graczy.
nie wiem czemu traktujesz ludzi którzy chcą do was przyjechać i dobrze się bawić z taką pogardą, ale myśle ze powinnieneś się zastanowić czy robisz ten turniej dla siebie czy dla graczy.
tyle ode mnie.
Może przemyśl to co mowisz 2 razy;) koleś organizuje CI turniej na ktorym nie będzie mogł sie bawić załatwia Ci nocleg, ognisko,nagrody i spoko miejscowe ale wiesz...robi to z myśla o sobie bo lubi rozjebac sobie weekend i pare tygodni przed i po robiąc bardzo cięzką pracę. Zasady są może troche kontrowersyjne ale nie pisze ze Scimi robi to dla siebie tak;) ? PS> Na te zasady mozna spokojnie złożyc wampiry - przykro mi ale VC to nie jest "magic power only army" Swoją droga uwielbiam posty w kształcie Temat : "Co myslicie o filmie" a post "nie widziałem ale powiem ze nie widziałem, co mi tam" -
Nie podobaja sie zasady to nie jedź Chcesz przyjechac posadź d ... przed AB albo Bookiem i pomysl w imie tych zasad
Nie podobaja sie zasady to nie jedź Chcesz przyjechac posadź d ... przed AB albo Bookiem i pomysl w imie tych zasad
Oczywiście nie ma znaczenia,że po raz drugi pojawia się sytuacja, w której glosuje się na konkretnego mastera, a potem okazuje się, że to ściema, bo robi się coś innego?
W zeszłym sezonie we Wrocku miało być 2000+, zrobili jakąś parówkę. Teraz miało być limited, a jest bardzo ostry CS. Swoją rogą, śmieszne, że akurat Ty, Paffeu, się do tego przyczepiasz, bo sami w zeszłym roku zrobiliście dużo większy przekręt.
W zeszłym sezonie we Wrocku miało być 2000+, zrobili jakąś parówkę. Teraz miało być limited, a jest bardzo ostry CS. Swoją rogą, śmieszne, że akurat Ty, Paffeu, się do tego przyczepiasz, bo sami w zeszłym roku zrobiliście dużo większy przekręt.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- 4 karabiny
- Beast from the East
zajebista reklama . Gratuluję podejścia.Rzymek pisze: Nie podobaja sie zasady to nie jedź Chcesz przyjechac posadź d ... przed AB albo Bookiem i pomysl w imie tych zasad
A co ?? wg mnie bardzo dobrze napisał. I czego ma niby to być reklama, Rzymek ma absolutną rację4 karabiny pisze:zajebista reklama . Gratuluję podejścia.Rzymek pisze: Nie podobaja sie zasady to nie jedź Chcesz przyjechac posadź d ... przed AB albo Bookiem i pomysl w imie tych zasad
- 4 karabiny
- Beast from the East
Wg mnie nie Odebrałem to tak - nie podoba się, spie...... Myślę również, że nie tylko ja tak to odebrałem. Tyle. EOT.
Reklama zajebista czy nie to mało ważne. Myślę że Dracon i tak zbierze wypaśną frekwencje. Kto był tam choć raz to wie co zastanie na miejscu. ja bym se tam pojechał nawet jakby zasady były totalnie z dupy.
A jak się czyta bardzo konstruktywne posty typu:
A jak się czyta bardzo konstruktywne posty typu:
to można się pokusić o antyreklamę dla nie których.frost71 pisze:Beznadziejne zasady
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
- morgan10005
- Falubaz
A jak umarli zostaną w grobach to pewnie pozostałe armie zbytnio nie będą płakać
Ściema nie była, ale od razu się podniosło larum, że Limited - jakoś pod czas głosowania to nikt się nie zająknął nawet. Chcieliśmy w związku z tym zrobić jakieś ograniczenia, ale znowu larum, że zbyt drastyczne. heh - i dogódź tu ludziomJankiel pisze:Oczywiście nie ma znaczenia,że po raz drugi pojawia się sytuacja, w której glosuje się na konkretnego mastera, a potem okazuje się, że to ściema, bo robi się coś innego?
Draconis - FOR EVER !!!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Beasts of Chaos
- tak jak w BP
- dodatkowo każdy oddział w armii Bestii może brać Mark zgodnie z kosztami w AB
proszę odpowiedz na post Klopsa co do mark fo Undivided, właściwie można założyć że cała armia go ma tak jak will of chaos nowi WoCh?
daje mark of nurgle na giganta czy Dragon Ogre to daje marka z fearem czy jak u minosków 5+ Scaly Skin ? i dodatkowo komplikując sprawe to jak daje mutacje to dostaje SS na 3+ ( mutacja 5+ dodając mark 5+ = 3+SS ), a Dragon Ogry standard SS 5+ dodając marka 5+ = 3+ ?
daje marka of nurgle na Chaos Ogre czy Chaos Troll to daje marka z featrem czy jak u minosków 5+ Scaly Skin
daje mark of slaanesh na giganta to daje mu immunne to psychology czy strikes first ?
jak narazie więcej pytań niemam i mam madzieje że dość zrozumiale napisałem
- tak jak w BP
- dodatkowo każdy oddział w armii Bestii może brać Mark zgodnie z kosztami w AB
proszę odpowiedz na post Klopsa co do mark fo Undivided, właściwie można założyć że cała armia go ma tak jak will of chaos nowi WoCh?
daje mark of nurgle na giganta czy Dragon Ogre to daje marka z fearem czy jak u minosków 5+ Scaly Skin ? i dodatkowo komplikując sprawe to jak daje mutacje to dostaje SS na 3+ ( mutacja 5+ dodając mark 5+ = 3+SS ), a Dragon Ogry standard SS 5+ dodając marka 5+ = 3+ ?
daje marka of nurgle na Chaos Ogre czy Chaos Troll to daje marka z featrem czy jak u minosków 5+ Scaly Skin
daje mark of slaanesh na giganta to daje mu immunne to psychology czy strikes first ?
jak narazie więcej pytań niemam i mam madzieje że dość zrozumiale napisałem
Pytanie techniczne:
Czy są jakieś inne limity wystawiania jednostek niż podane na 1 stronie? Chodzi o to np czy będę mógł mieć 3 unity War Dancerów lub 4 razy Driady.
Czy są jakieś inne limity wystawiania jednostek niż podane na 1 stronie? Chodzi o to np czy będę mógł mieć 3 unity War Dancerów lub 4 razy Driady.
Ale wy wszyscy na siłe wkręcacie sobie jakieś chore filmy...
Przed każdym masterem jest w kółko to samo nazekanie i pieprzenie że to źle tamto źle...a na koniec po imprezie mozna przeczytac ze było super fajny turniej itp.
Jak czytam że ktoś pisze "ja nie pojade na turniej bo organizator zrobił mi wielka krzywdę bo ograniczył zasady mojej armii" to aż się chce płakać ze smiechu...
Sprawa jest prosta nie chcesz nie jedz,tylko po co robisz z siebie wielka ofiare losu i po jakiego ch.... piszesz o tym na forum...
A skoro ktoś uważa że jest turbo super dobrym graczem to niech właśnie przyjedzie na Dracon i to udowodni że to własnie on prowadzi demony czy wampierze a nie ludki same graja za niego(bo przy takich ograniczeniach jest co udowadniać)
Przed każdym masterem jest w kółko to samo nazekanie i pieprzenie że to źle tamto źle...a na koniec po imprezie mozna przeczytac ze było super fajny turniej itp.
Jak czytam że ktoś pisze "ja nie pojade na turniej bo organizator zrobił mi wielka krzywdę bo ograniczył zasady mojej armii" to aż się chce płakać ze smiechu...
Sprawa jest prosta nie chcesz nie jedz,tylko po co robisz z siebie wielka ofiare losu i po jakiego ch.... piszesz o tym na forum...
A skoro ktoś uważa że jest turbo super dobrym graczem to niech właśnie przyjedzie na Dracon i to udowodni że to własnie on prowadzi demony czy wampierze a nie ludki same graja za niego(bo przy takich ograniczeniach jest co udowadniać)