Dogs of War w TK
Moderator: Shino
Dogs of War w TK
jak juz pisalem w innym temacie zawodzą mnie ostatnio wszystkie rary... tak więc moje oczy kierują się w stronę DoW... ma ktoś jakieś doświadczenia w uzywaniu ich? bo coraz częściej się zastanawiam chociażby nad armatami...
-
- Mudżahedin
Jak dla mnie zupelnie nie pauja do tej armii. A po co armata ktorej inkantacjami nie napedzisz jak masz lepsza katapulte to nie mam pojecia.
Na BaltiConie trzeba było mieć jeden oddział najemników i z tej okazji wystawiłem czwórkę Irongutów FCG. Dałbym warbannera kosztem czempiona i/lub muzyka, ale już cięzka kawa miała.
W każdym razie - miodzio oddział. Szybszy niż Ushabti. Z lepszym statycznym CRem. Można deklarować ucieczki (zebranie na Ld8 + muzyk). Jak dochodził do combatu, wyciskał łzy z oczu przeciwnika
Jak już mnie kompletnie pokręci to wywalę albo giganta, albo klopę z rozpy i kupię sobie pudełko Irongutów
W każdym razie - miodzio oddział. Szybszy niż Ushabti. Z lepszym statycznym CRem. Można deklarować ucieczki (zebranie na Ld8 + muzyk). Jak dochodził do combatu, wyciskał łzy z oczu przeciwnika
Jak już mnie kompletnie pokręci to wywalę albo giganta, albo klopę z rozpy i kupię sobie pudełko Irongutów
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
po odpowiednich przeróbkach będą pasować do armii... czemu armata... bo w całej 7 edycji mogę policzyć na palcach co mi katapulta zabila... poza tym minimalny zasieg tez w pewnych momentach jest irytujacy a aramta moze z grapeshota przywalic... no nic musze popróbawać...
Fajni sa nie powiem ale jak w jedenj z ostatnich bitw moja gola 3 rydwanu przejechala prze z 3 z war bannerem mam obiekcjeNa BaltiConie trzeba było mieć jeden oddział najemników i z tej okazji wystawiłem czwórkę Irongutów FCG. Dałbym warbannera kosztem czempiona i/lub muzyka, ale już cięzka kawa miała.
jedyne dogsy, ktore uwazam za sensowne w tk to (w kolejnosci przydatnosci)
emisariusz
truthsayer
gigant
armata
desert dogi (choc ci glownie dlatego, ze fajne fluffowo wygladaja )
reszta jest mocno przecietna i co wazniejsze nie mozna ich popchnac z inkantacji
emisariusz
truthsayer
gigant
armata
desert dogi (choc ci glownie dlatego, ze fajne fluffowo wygladaja )
reszta jest mocno przecietna i co wazniejsze nie mozna ich popchnac z inkantacji
desert dogow nie można ... hate khemri
a na armatkę już mam plan jak zrobić... tylko czasu brak
a na armatkę już mam plan jak zrobić... tylko czasu brak
Zabronione w limitedShino pisze:emisariusz
truthsayer
Drogi, o wiele łatwiej schodzi od ostrzału niż "nasz", jest trochę za bardzo losowy, nie można popchnąć ani uzdrowić.Shino pisze:gigant
Teoretycznie jest fajna. Ale wydaje mi się, że armata to ostatnia deska ratunku dla armii, które nie mają czym mocno przywalić z dystansu w multiwoundowe świństwa (Chaos, WE).Shino pisze:armata
Nie zahaczam nawet o kwestię klimatyczności
Kapitalny pomysł:Shino pisze:desert dogi (choc ci glownie dlatego, ze fajne fluffowo wygladaja )
:pregimentsofrenownPart2.pdf pisze:For Hire: Al Muktar’s Desert Dogs can be hired as a Core Unit in Dogs of War armies. Alternatively, they can be hired as a Rare Unit in other Warhammer armies, except Bretonnia and Khemri.
Zresztą, nawet gdyby można było, jest to najdroższa piątka fastów w grze (245 punktów!). Dziękuję, postoję.
Ogry ze swoim Mv6 nie potrzebują inkantacjiShino pisze:reszta jest mocno przecietna i co wazniejsze nie mozna ich popchnac z inkantacji
fakt.. choc zawsze mozna wziasc normalnego fasta z figsami desert dogow jako kontyngent z numasTomash pisze:Kapitalny pomysł:Shino pisze:desert dogi (choc ci glownie dlatego, ze fajne fluffowo wygladaja ):pregimentsofrenownPart2.pdf pisze:For Hire: Al Muktar’s Desert Dogs can be hired as a Core Unit in Dogs of War armies. Alternatively, they can be hired as a Rare Unit in other Warhammer armies, except Bretonnia and Khemri.
Zresztą, nawet gdyby można było, jest to najdroższa piątka fastów w grze (245 punktów!). Dziękuję, postoję.
Ogry ze swoim Mv6 nie potrzebują inkantacjiShino pisze:reszta jest mocno przecietna i co wazniejsze nie mozna ich popchnac z inkantacji
a ogry potrzebuja tych inkantacji bo uszate potrafia przejsc nawet do 15" w jedna ture
co do truthsayera i emisariusza to wiem, ze sa zabronieni w limited ale mowilem ogolnie o ror i dogsach
gigant moze i nie jest odpowrny na ostrzal ale jest prawie unbreakable co daje spory bonus w tej kruchej armii
a Tutankhanut?Nie zahaczam nawet o kwestię klimatyczności
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ja tam wystawiłem kiedys 12 Volandów na ostatniej arenie hihi fajni kolesie
363 punkty w jednym oddziale?Shakin' Dudi pisze:ja tam wystawiłem kiedys 12 Volandów na ostatniej arenie hihi fajni kolesie
fajny oddzial ale drogi ale maja championa o statystykach capitana empire ;)
- Shakin' Dudi
- Masakrator
a tak 363 fajni są chłopacy i czasem nawet sie spłacali hehehe chodz najczęściej przeciwnik omijał ich duzym łukiem lub na samym koncu kanapke robił
Ja tam poprę Tomasha, na balticonie też fikałem irongutami i dawali radę, jeśli poszli w piach to w wyniku moich błędów. Gigant + Ironguty, coraz bardziej się przekonuję do tego zestawu rarów. A do tego ogry można klimatycznie zrobić, jak zresztą chyba większość modeli.
Może nie do końca mam pytanie o DoW ale nie chciałem zakładać nowego tematu więc:
Będe miał turniej w którym można wstawić dowolny odział core z innej armii do 250pkt.
Potrzebna mi jakaś dobra piechota myślałem nad 10 pieszych chosenow chaosu ze slaneshem
Nie mam rozeznania za dużego po jednostkach innych armii jaką byście doradzili piechote do TK
Będe miał turniej w którym można wstawić dowolny odział core z innej armii do 250pkt.
Potrzebna mi jakaś dobra piechota myślałem nad 10 pieszych chosenow chaosu ze slaneshem
Nie mam rozeznania za dużego po jednostkach innych armii jaką byście doradzili piechote do TK
- Temple Guard
- Falubaz
Przyda się coś twardego i niedrogiego, a chyba najlepszą taką piechotą pod względem cena-jakość są Dwarf Warriors.Krzysiek pisze:Może nie do końca mam pytanie o DoW ale nie chciałem zakładać nowego tematu więc:
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Dowolny oddział core do 250pkt?
Konni chaos knights!
Ewentualnie inna mocna rzecz (imperialna albo brytfańska konnica).
Piechotę już i tak masz jedną z lepszych
Konni chaos knights!
Ewentualnie inna mocna rzecz (imperialna albo brytfańska konnica).
Piechotę już i tak masz jedną z lepszych