BP - R wersja 1.03 opublikowana

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: BP - R wersja 1.03 opublikowana

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ja nie mówie, że się nie da mieć 9 ale, że ma to swoje wady, no i trzeba grać na kowadle. To raz. A dwa, że nie dam sobie zrobić 15 batów z 6. chodzi mi o to, żeby na starcie było ich góra 6 a nie więcej. tak jak nie uśmiecha mi się widzieć 20 harpii czy furii.

A co do czołgu to sorry, ale większość armii nie ma jak sobie poradzić z dwoma. A nie zapominajmy, że w battlu jest więcej niż 5 armii.
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Rzymek proszę bardzo sekwencja magii :): Mam na BPR 10 kości do zużycia.
1 tura
9xbaty stojące 6 cali od wózka wchodzi 6. Co robisz?
Potem książka.
2 tura to samo. Co robisz?
3 tura
Jeszcze chujowiej: 7 razy baty czy inne ścierwo, dwa boundy, bo z wózka ASF w 6 calach z gwardią z dwurękami ws7 i plus jeden do hita, trafiającą Ciebie na 2+ to chyba raczej nie wpuścisz :roll: (oczywiście zakładam, że jest w kombacie)
4 tura powtórka
etc.etc.
Teoryhammer? Chyba nie do końca?
Jak chcesz magię powstrzymać nawet z 9 dedekami i 2 scrolami? #-o

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Chcesz mi powiedziec ze z tych 6 co Ci wejdzie nie zdispeluje połowy majac 9DD? Sądze ze bedziesz miał dobrze jak inwokacja wejdzie raz.... Masz GG z dwurakami i to jest Twoja moc antyklockowa na dwarfy? Jeden klocek? sory stary, Szymon który u nas gra Dwarfami pewnie zastanawia sie co by musiał zjebac zeby z takim mysleniem nie wygrac :wink: ale to serio magia...Gracz VC mowi ze Imperium jest bezmózgie(choć zagrałem sobie ostatnio VC i aż niedobrze sie robi od tego jaka to bezmózga armia dopiero jest...) a gracz dwarfów mnie poucza ze nie kazdy sobie radzi z 2 czołgami....
Wiecie...nie kazdy sobie radzi z wymianą akumulatora w samochodzie albo z naostrzeniem ołówka ... :wink: większość armii w batlu sobie bez problemu moze z czołgami poradzić...prawdziwe problemy mogą mieć np Bestie, Ogry?...WE troche ale z kolei Tym czołgami niewiele moge zrobic...no i kto? Sory ale zabranie opcji 2 czołgi w imperium czyni z niej warzywo,..i to w dodatku nieprzewidywalne warzywo o słabej liderce i mocach magicznych goryla po lobotomii :roll:

TeoryHammer...jest roznica miedzy 'może może" a "jakim cudem"....
...Musisz grac na kowadle... no tak ...raczej musisz :roll: ...
...jak powstrzymasz to majac jedynie 9DD i 2 scrolle? Bede rzucał DD ... :roll:
...z wózka....bound...tak ...rozjebie wózek i wywale klopą po GG które sobie raczej nie powstają za szybko bo wiesz...pompujesz cenne baty
ja nie mówie, że się nie da mieć 9 ale, że ma to swoje wady, no i trzeba grać na kowadle. To raz. A dwa, że nie dam sobie zrobić 15 batów z 6. chodzi mi o to, żeby na starcie było ich góra 6 a nie więcej. tak jak nie uśmiecha mi się widzieć 20 harpii czy furii.
tak. ale te baty też kosztują a wystawienie wiecej niz 5-6 to mocno przycina reszte armii ...Harpie też mocno obcinają pkt. w DE mimo ze drogie nie są to w tej armii kazde pkt. sie liczą przy kompozycji...Z furiami nie jestem tak pewien choć tak na prawde nie wiem czy ktos w ogole wystawia wiecej niz 3 unity.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Rzymek nie odbiegaj od tematu :roll:
Napisz jak widzisz 4 tury dispela mając 9 dedeków i 2 skrole, konkretnie proszę. Pamiętaj również, że ze dwa czary mogą wejść na 5 lub 6 co z +1 daje czasami 7 w sumie(ryzyko nawet z dwóch)
Ale ok. Statystycznie 6 wchodzi co robisz. Napisz proszę 4 tury konkretnie jak rzucasz.
Przypomnę Ci również, że wózek ma lookałta. Ale ok moge oblać.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

boze...tak zaśmiecajmy temat...rzucasz z 2 kostek na każdy = 4 na 6 zdispelowanych + 50% na jeden...hurra...wstaje Ci ok 2 baty na ture...przy nie rzucaniu zadnych innych rzeczy...
I co Ty chcesz biec wszystkim na te krasie? nie wiem czy wiesz co sie dzieje jak ktos Ci z klopy w Te gg przywali...zwłaszcza ze masz 50% szans ze nie zaczniesz i w 1 turze bedziesz zaczynał od naprawiania a nie budowania... :roll: Sory stary ale nie widze jak majac kowadło i 9DD mozna dostac maske albo w ogole przegrac z VC na nielimited....Młody i Szymon i sadze ze Thurion też tak sądzą ale co my tam wiemy,,...wygralismy DMP tylko 2 razy...

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Oczywiście jedyni dobrzy krasnale tylko na pomorzu. :roll:
Odbiegasz od tematu.
EOT z mojej strony.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Rzymek pisze:Chcesz mi powiedziec ze z tych 6 co Ci wejdzie nie zdispeluje połowy majac 9DD?
wejdzie 6, żeby mieć pewność, że rozproszysz musisz użyć conajmniej 2 kości, no chyba, że wolisz się baiwć w ryzyko i nic nie zdispelować.czyli dasz rade tak na prawdę z kości rozproszyć max 5. Wchodzi więc przynajmniej jedna inkantacja i możesz już tylko patrzec jak idzie popychaczka z bounda lub inne boundy.
Sądze ze bedziesz miał dobrze jak inwokacja wejdzie raz.... Masz GG z dwurakami i to jest Twoja moc antyklockowa na dwarfy? Jeden klocek? sory stary, Szymon który u nas gra Dwarfami pewnie zastanawia sie co by musiał zjebac zeby z takim mysleniem nie wygrac :wink:
Chciałbym go poznać w takim razie. Bo świadczy to o tym, że albo macie turbo gracza dwarfów albo beznadziejnych graczy VC. Oprócz tych GG są jeszcze ghule, wrighty i inne badziewia, czy chociażby baty które Ci blokują możliwości szarż i ruchów dobrze zastosowane. A ten klocek GG potrafi nakosić elegancko, szczególnie jak się wpuści ASF na niego (jak zblokujesz, wchodzi więcej inwokacji).
ale to serio magia...Gracz VC mowi ze Imperium jest bezmózgie(choć zagrałem sobie ostatnio VC i aż niedobrze sie robi od tego jaka to bezmózga armia dopiero jest...) a gracz dwarfów mnie poucza ze nie kazdy sobie radzi z 2 czołgami....
No bo granie na 3 armatach i 2 czołgach i ołtarzu jeszcze jest takie ambitne i wymagające :roll:
Wiecie...nie kazdy sobie radzi z wymianą akumulatora w samochodzie albo z naostrzeniem ołówka ... :wink: większość armii w batlu sobie bez problemu moze z czołgami poradzić...prawdziwe problemy mogą mieć np Bestie, Ogry?...WE troche ale z kolei Tym czołgami niewiele moge zrobic...no i kto?
Bestie, Ogry, WE, Orki, Skaveny, Imperium złożone inaczej niż ta bezmózga konfiguracja, DE z dwoma też mają niewesoło...

Sory ale zabranie opcji 2 czołgi w imperium czyni z niej warzywo,..i to w dodatku nieprzewidywalne warzywo o słabej liderce i mocach magicznych goryla po lobotomii :roll:
no jak się umie grać jedną rozpiską to tak, potem jest już tylko warzywo... :roll:
TeoryHammer...jest roznica miedzy 'może może" a "jakim cudem"....
...Musisz grac na kowadle... no tak ...raczej musisz :roll: ...
No widzisz, a nie wszyscy na nim grają, ja raczej rzadko bardzo. Poza tym jak Ci kowadło pierdzielnie w 1 turze to z 9 DD masz 6 i wtedy to już masz zupełnie ciepło.
...jak powstrzymasz to majac jedynie 9DD i 2 scrolle? Bede rzucał DD ... :roll:
taa... już wczesniej napisałem jak to wychodzi. Każdego bounda musisz z 2 kości rozpraszać, żeby mieć pewność, każdą inwokacje też.
...z wózka....bound...tak ...rozjebie wózek i wywale klopą po GG które sobie raczej nie powstają za szybko bo wiesz...pompujesz cenne baty
taa... to juz widze jakich macie tych graczy VC skoro wszystko tak łatwo i bezboleśnie wychodzi...
tak. ale te baty też kosztują a wystawienie wiecej niz 5-6 to mocno przycina reszte armii ...Harpie też mocno obcinają pkt. w DE mimo ze drogie nie są to w tej armii kazde pkt. sie liczą przy kompozycji...Z furiami nie jestem tak pewien choć tak na prawde nie wiem czy ktos w ogole wystawia wiecej niz 3 unity.
[/quote][/quote]

harpie są tanie jak barszcz a imperialne maszyny koszą jak chcą. Od krasnoludzkich się odbijają lub stoją i blokują strzelanie co już jest spełnieniem ich funkcji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

tak na marginesie to nigdybym nie przypuszczał że skaveny mogą mieć problem z czołgiem - no chyba że ta ich bardziej ambitna wersja na klocach do HTH :lol2: albo Orki i Gobliny, no chyba że bolce są dla mięczaków :wink:

możemy sobie spamować jeszcze długie godziny, jednak trzeba się zgodzić że z powodu ułomności twórcy AB do imperium jedyna rozsądna turniejowo opcja to altar + czołgi + canony - i to czy to się nam podoba czy nie... :(

pzdr,
Ż.

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Nie kumam czemu tak rozprawiacie co na bp+r wciaga krasie co nie... przeciw defensom o wiele grozniejsze jest morze ghuli a nie jakies trojki batow ktore wstaja k3.

No widzisz, a nie wszyscy na nim grają, ja raczej rzadko bardzo. Poza tym jak Ci kowadło pierdzielnie w 1 turze to z 9 DD masz 6 i wtedy to już masz zupełnie ciepło.
No widzisz to tak jakbys mowil ze nie wszyscy gracze empire graja na altarze bo jest jeszcze grand master i general of the empire... niestety realia turniejowe zmuszaja do brania kowadla.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Wchodzi więc przynajmniej jedna inkantacja i możesz już tylko patrzec jak idzie popychaczka z bounda lub inne boundy.
Wow...wchodzi jedna...i popychaczka...i baty idą...8 cali...
super boost w 1 turze ....
Chciałbym go poznać w takim razie. Bo świadczy to o tym, że albo macie turbo gracza dwarfów albo beznadziejnych graczy VC. Oprócz tych GG są jeszcze ghule, wrighty i inne badziewia, czy chociażby baty które Ci blokują możliwości szarż i ruchów dobrze zastosowane. A ten klocek GG potrafi nakosić elegancko, szczególnie jak się wpuści ASF na niego (jak zblokujesz, wchodzi więcej inwokacji).
Masz moze ognistego bolca albo ognistą klope? albo OBA? bo jak tak i nie rozwaliłes wózka to znaczy ze cos jest nie tak....No coz...moze nie znasz...ma ksywe twardochleb;)
No bo granie na 3 armatach i 2 czołgach i ołtarzu jeszcze jest takie ambitne i wymagające :roll:
Na pewno wymaga więcej kombinowania i myślenia niż VC czy dwarfami...troche wiecej losowości i delikatnie mowiac wiecej myslenia przy ruchach i rozstawianiu nie mowiac juz o obronie przed lataczami...
Bestie, Ogry, WE, Orki, Skaveny, Imperium złożone inaczej niż ta bezmózga konfiguracja, DE z dwoma też mają niewesoło...
Ok...Bestie i Ogry sam podalem...fakt.
WE? co sie chowają w lasach i smieją sie z czołgów a treeman na klate bierze czołg i sam go rozwala?
SKAVENY?!?! mowimy o tych samych skavenach z kopaczami, Jazzilami i Warplightningami oraz dzwonem i wymaxowanej magii z poiciskami z siłą 5? Imperium inaczej oczywiscie ze mozna...ale pograć...a nie wygrac z kimkolwiek sensowniejszym :roll: taka jest ksiazka ze inna rozpiska ni jak nie dziala sensownie jako całosc...jeszcze mozna bylo probowac na wymaksowanej magii z boundami ale sory...ta wersja odeszła do lamusa razem z limitem PD i boundów...
no jak się umie grać jedną rozpiską to tak, potem jest już tylko warzywo... :roll:
Tę kwestie poruszyłem Ci powyzej
taa... już wczesniej napisałem jak to wychodzi. Każdego bounda musisz z 2 kości rozpraszać, żeby mieć pewność, każdą inwokacje też.
Sądze ze w pierwszych 2 turach w ogole nie musze sie martwic boundami takimi jak ksiazka czy boost do walki a tym drugim to nie powinienem sie martwic w ogle bo zakładam ze wózek bedzie juz dawno rozwalony.
taa... to juz widze jakich macie tych graczy VC skoro wszystko tak łatwo i bezboleśnie wychodzi...
No u nas sami beznadziejni...jak zawsze...tylko na masterach dobrze oszukujemy :wink:

Ja odbiegam od tematu ? Ja chcialem "podaj mi jak to rozpraszasz bo u nas to nikt nie wpadł ze w pierwszej i drugiej turze niektóre rzeczy nic nie robią i mozna je olać...puf puf..."

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Jednak wrócę do tematu :)
Nie zapominasz, że wózek ma lukałta?, a siedzi w klocku guli.
Spoko strzelaj do guli, może lukałta nie zdam. Może nie będziesz strzelał do dwóch klocków gwardii.
Kto Ci powiedział, że BoA przepychał będę baty?
Po pierwszych 2 turach zakładasz, że nie ma generała z BoA i wózka? :roll:
No faktycznie wtedy maska dla Ciebie.
Co do dłorfickich mistrzów. Spoko nie twierdziłem, że nie macie dobrych graczy :roll:
Twierdzę, że nie tylko na pomorzu są dobrzy krasnale..
Spoko chętnie kiedyś zagram na jakimś masterze.
Coby nie było, nie twierdzę że wygram. :D
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, o 13:45 przez 4 karabiny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Rzymek pisze:
Wchodzi więc przynajmniej jedna inkantacja i możesz już tylko patrzec jak idzie popychaczka z bounda lub inne boundy.
Wow...wchodzi jedna...i popychaczka...i baty idą...8 cali...
super boost w 1 turze ....
No cóż... skoro rzucałbyś popychaczke na baty...
Masz moze ognistego bolca albo ognistą klope? albo OBA? bo jak tak i nie rozwaliłes wózka to znaczy ze cos jest nie tak....No coz...moze nie znasz...ma ksywe twardochleb;)
Nom, szczególnie jak jest zasłonięty ghulami i innymi rzeczami a nie mam górki albo jak siedzi w klocku ghuli i ma lookauta. Wtedy to juz szczególnie go bolcami upoluje... :roll:
Na pewno wymaga więcej kombinowania i myślenia niż VC czy dwarfami...troche wiecej losowości i delikatnie mowiac wiecej myslenia przy ruchach i rozstawianiu nie mowiac juz o obronie przed lataczami...
[/quote]

No ok, bardziej wymagające niż demony czy VC, tu się zgodze, ale raczej mniej wymagające niż dwarfy, szczególnie jeśli dwarfami chce się ugrać coś więcej niż remis.

Ok...Bestie i Ogry sam podalem...fakt.
WE? co sie chowają w lasach i smieją sie z czołgów a treeman na klate bierze czołg i sam go rozwala?
szczególnie jak się ten treeman wystawi pod 3 armaty i 2 czołgi... to tak je rozjeżdża, że aż strach...
SKAVENY?!?! mowimy o tych samych skavenach z kopaczami, Jazzilami i Warplightningami oraz dzwonem i wymaxowanej magii z poiciskami z siłą 5?
przy dwóch siejących terror czołgach i ołtarzy jedzie się takie skaveny. tym bardziej jak tunnelingi nie wyjda w 2 turze.
Imperium inaczej oczywiscie ze mozna...ale pograć...a nie wygrac z kimkolwiek sensowniejszym :roll: taka jest ksiazka ze inna rozpiska ni jak nie dziala sensownie jako całosc...jeszcze mozna bylo probowac na wymaksowanej magii z boundami ale sory...ta wersja odeszła do lamusa razem z limitem PD i boundów...
a próbowałeś przynajmniej zagrac inaczej i wygrać? czy piszesz tak bo na forum się innne rozpy nie pojawiały? To jest po prostu najprostrze rozwiązanie, czy jedyne? ręki bym sobie nie dał uciąć...

Sądze ze w pierwszych 2 turach w ogole nie musze sie martwic boundami takimi jak ksiazka czy boost do walki a tym drugim to nie powinienem sie martwic w ogle bo zakładam ze wózek bedzie juz dawno rozwalony.
No skoro nie martwią Cię popychaczki na wrighty czy GG...

EDIT: Karabin mnie ubiegł...
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Rakso myślę, że Żaba pisał o eszinie tak BTW.
No majster ze śrubokrętem, i dżezki to bolą imperium. :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no dobra, tak czy owak zboczyliśmy nieco z tematu.

imo ograniczenie lataczy - słuszne
ograniczenie hydr i czołgów - słuszne
ograniczenia demonów i VC - słuszne
brak ograniczeń dla Pendanta - pomyłka
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Gracze którym sie dużo zdaje i duzo wygrywają bitew po domach-nie słuszne :roll:
Opinie graczy którzy z pierwszych 10 stołów nie schodzą - cenne
Czemu niby mozna wrzucic Corpse Cart do oddziału? Pierwsze słysze w ogole o takim pomysle...Jest core unitem nigdzie nic o takim czyms nie widze...;)
Z waszymi argumentami ciezko polemizować na poziomie bo Wy macie racje i już...
ale w zasadzie nie ma nawet co polemizowac jak dla was skaveny zwykłe mają problem z czołgiem...to mniej wiecej opowiada o poziomie :roll:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Rzymek pisze:Gracze którym sie dużo zdaje i duzo wygrywają bitew po domach-nie słuszne :roll:
Czemu niby mozna wrzucic Corpse Cart do oddziału? Pierwsze słysze w ogole o takim pomysle...Jest core unitem nigdzie nic o takim czyms nie widze...;)
to widac jakie masz ogranie skoro nawet nie wiesz że może być też mountem pod nekrosa... heh... pierwsze 10 stołów... taa... właśnie pokazałeś swoją wiedze.
Z waszymi argumentami ciezko polemizować na poziomie bo Wy macie racje i już...
ale w zasadzie nie ma nawet co polemizowac jak dla was skaveny zwykłe mają problem z czołgiem...to mniej wiecej opowiada o poziomie :roll:
tyle, że my podajemy Ci konkretne przykłady, to Ty uważasz, że masz racje i koniec także raczej poziom, który ty reprezentujesz jest niski... bardzo...
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a cięcie maszyn - niesłuszne :lol2:

wiadomo każdy tnie to co przeszkadza mu u innych :wink: - spox i no offence

generalnie to nawet na pełnym limited Dwarfy dają radę z Demonami, Darkami i VC-tami - mała ich ilość na turniejach nie wynika z ich słabości tylko ze specyfiki gry nimi - tak często i niesłusznie zwanym na forum no brainowym oraz faktem że jak przeciwnik się zaprze to remis wyszarpie...

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

nie, ja nie narzekałem, że nie mogłem wystawiać np dwóch organ albo jak miałem inne ograniczenia machin na turniejach.

Ale twierdzenie, że nie da się grac imperium bez 2 czołgów... żałosne...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

to widac jakie masz ogranie skoro nawet nie wiesz że może być też mountem pod nekrosa... heh... pierwsze 10 stołów... taa... właśnie pokazałeś swoją wiedze.
tak sie składa ze w ksiazce jest napisane ze moze byc mount'em ale nigdzie nie jest napisane ze moze stac w oddziale jako że to też core unit :roll: nie jestem pewien w 100% choć jesli masz w dodatku necrosa, na charcie i w oddziale to tym bardziej ułatwia wybieranie celow dla klop i bolcow... :roll:
Żaba w takim razie jest żałosny i wszyscy sensowni gracze imperium też?;) ale pouczanie innych ze skaveny na imperium są słabe jest spoko? to chyba odpowiedź która nam weryfikuje wszystko :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Gracze którym sie dużo zdaje i duzo wygrywają bitew po domach-nie słuszne
Czemu niby mozna wrzucic Corpse Cart do oddziału? Pierwsze słysze w ogole o takim pomysle...Jest core unitem nigdzie nic o takim czyms nie widze...
W takim razie mógłbys się przestać wypowiadać, skoro, jak sam stwierdziłeś, szkoda miejsca na wynurzenia garażowych wymiataczy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ