Mortipherowe malowanie HE

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

to jest gąbka

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

zielone to mata liściasta tak to się chyba nazywa nie wiem dokładnie do wywaliłem opakowanie. Kupiłem to w sklepie modelarskim a wygląda to tak jakby na bardzo luzno tkany materiał z cieniutkich syntetycznych włókienek ponalepiac drobinki gąbki. Targa sie ile sie chce i przykleja. jak chcecie to wrzuce fotki jak to wygląda.

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

no wrzucaj fotki jestem ciekaw ale chyba wiem o co biega i czym można to zastąpić:

gąbka do naczyń (zielona strona z której można żywopłoty robić) po rozerwaniu tez z takich nitek się składa i można zrobić dokładnie to samo co z ta matą .. ale pewien nie jestem

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Dzięki za info ... opis mi w zupełności wystarczy, żeby zakupić odpowiedni produkt:D Jak tylko przyjdzie czas na moich SW to na pewno zrealizuje pomysł z Twoimi podstawkami:D

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

jak pstrykne fotki tego materialu to zaraz je tu wrzuce :-)

a teraz kilka makiet a właściwie ruin. Zrobiłem je z gipsu jak jeszcze nie miałem zabardzo pojęcia jak takie rzeczy robic dlatego nie ma tam trawy i krzaczków ale to jest do poprawienia tylko brak czasu.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Ruiny fajne, wieża trochę gorzej w porównaniu do niech wyszła, ale na stół też ok.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Okno, to wielgachne okno strasznie zaburza poczucie skali. Patrząc na wieżę mam wrażenie, że to pokraczna konstrukcja o proporcjach domku z placu zabaw dla dzieci, a nie potężna fortyfikacja.
Gdyby zmniejszyć ten otwór przynajmniej dwukrotnie byłoby znacznie lepiej.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Po dłuższej przerwie (pisałem pracę) znów w akcji :-).
Eltharion na sztormoskrzydłym – (figurka oryginalna trochę mi się nie podoba no i koszty....) a tu gryf z allegro po renowacji a jeździec zrobiony z sh (nogi 6 edycja a tors nowy + kilka dodatków jak tarcza (zrobiona z akrylu) i łuk. Podstawka gips i roślinki.
Zastanawiam się czy nie zmienić tarczy. Co o tym myślicie? aaaa no i na tarczy jeden z moich pierwszych freehandów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Z czego zrobiłeś tą zieloną trawkę na drzewku i podstawce?

Awatar użytkownika
dargo000
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

Koniecznie pokryj te modele matowym lakierem bo blyszczą się jak psu jajca :)

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

lord na gryfie calkiem spoko .. :) makiety zapaćkane troszke.. ;p ale da sie to poprawic..
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

ODPOWIEDZ