Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
W założeniu Skink na Eniginie zjada 3 P i 2 D - tak to miałem na myśli - jeśli założyć że kości z engina to tak jak generowane z lvla to można ten podpunkt usunąć.
@ Shino - który item u orków ?? fakt mogłem przeoczyć
@ Shino - który item u orków ?? fakt mogłem przeoczyć
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
rozumiem ze obowiazuje sam Balancing Patch taki jaki jest na chwile obecna + format Limited... mowiac wprost, moge wziasc wiecej niz 3 oddzialy furii? jest to ostateczne i niezmienialne? prosze o zdecydowana i jasna odpowiedz bo jak cos musze figurek pokołowac...
w WoCh dodałbym:
Black Tongue: 1 DD
a Puppet powinien zżerać też PD
pzdr
w WoCh dodałbym:
Black Tongue: 1 DD
a Puppet powinien zżerać też PD
pzdr
Postanowiliśmy skorzystać z BP skoro niewiele się różnił od tego co zaproponowaliśmy wcześniej i przy okazji aby była okazja przetestować to co LS wymyśliła. Zmodyfikowaliśmy te kawałki o magii w VC i DoCh, ponieważ magia jest ograniczona mniej więcej z podobnymi założeniami, jak wstępna propozycja do konsultacji by LS. Niech ten turniej będzie też troszkę poligonem dla tych pomysłów.
@Slaanesh: DoW dopuszczone normalnie tak jak to opisane w Limited (bo mamy Limited + BP)
@Shino, Thurion: Czysty BP taki jak na stronce bez modyfikacji żadnych (poza tymi oczywistymi, co wspomniałem wyżej). Jak z roboty wrócę, to poprawię. Thurion, jakbyś mógł to wklej opis tych itemów na PM
@Malal: Tak Malalku, wystaw sobie Manflayerów
@Slaanesh: DoW dopuszczone normalnie tak jak to opisane w Limited (bo mamy Limited + BP)
@Shino, Thurion: Czysty BP taki jak na stronce bez modyfikacji żadnych (poza tymi oczywistymi, co wspomniałem wyżej). Jak z roboty wrócę, to poprawię. Thurion, jakbyś mógł to wklej opis tych itemów na PM
@Malal: Tak Malalku, wystaw sobie Manflayerów
Draconis - FOR EVER !!!
ograniczenie ilosci lataczy sie jak rozumiem wlicza w ograniczenia na drakonie tak?@Shino, Thurion: Czysty BP taki jak na stronce bez modyfikacji żadnych (poza tymi oczywistymi, co wspomniałem wyżej). Jak z roboty wrócę, to poprawię. Thurion, jakbyś mógł to wklej opis tych itemów na PM
Nie będzie żadnych nowych wersji do tego czasu. Choć fajnie by było, gdybyści przetestowali 2 czołgi z 50% punktów, tak, jak planowaliście wcześniej.ze jesli do WD wyjdzie BP 1.32 w ktorym beda dodatkowe ograniczenia to nie ma on wplywu na skladanie rozpisek i bezapelacyjnie gramy na BP 1.31
Mam nadzieję, że tak. Opublikowany BP 1.31 był efektem nieporozumienia co do ograniczeń core.ograniczenie ilosci lataczy sie jak rozumiem wlicza w ograniczenia na drakonie tak
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
@Koszo: Summony nie wliczają się do Puli - to nie przeoczenie.
@Thurion: Tak jak napisałem - BP tak jak na stronie. Poprosiliśmy LS, aby do czasu Dracona wstrzymała się z jakimiś zmianami, aby graczom nie robić mętliku, no i by można było jakieś modyfikacje wprowadzić PO turnieju mając jakieś doświadczenia i wnioski na gorąco.
@Jankiel: Chciałem 2 czołgi i 50%, ale Tomek się uparł, że to ludziom za bardzo namiesza. Jeżeli LS ma wolę to sprawdzić pod kątem zasadności dalszych zmian w BP, to jak najbardziej jestem za i możemy dopuścić.
Co do lataczy - widzę te ograniczenie w Restricted; jeżeli to przeoczenie to proszę poprawcie i wrzućcie do BP. Ustaliliśmy, że nie chcemy produkować wyjątków od BP (poza tymi do magii i ew. czołgu), tylko wrzucić BP tak jak jest.
@Thurion: Tak jak napisałem - BP tak jak na stronie. Poprosiliśmy LS, aby do czasu Dracona wstrzymała się z jakimiś zmianami, aby graczom nie robić mętliku, no i by można było jakieś modyfikacje wprowadzić PO turnieju mając jakieś doświadczenia i wnioski na gorąco.
@Jankiel: Chciałem 2 czołgi i 50%, ale Tomek się uparł, że to ludziom za bardzo namiesza. Jeżeli LS ma wolę to sprawdzić pod kątem zasadności dalszych zmian w BP, to jak najbardziej jestem za i możemy dopuścić.
Co do lataczy - widzę te ograniczenie w Restricted; jeżeli to przeoczenie to proszę poprawcie i wrzućcie do BP. Ustaliliśmy, że nie chcemy produkować wyjątków od BP (poza tymi do magii i ew. czołgu), tylko wrzucić BP tak jak jest.
Draconis - FOR EVER !!!
Chcemy bardzo. Chcieliśmy z Shinem odłożyć dyskusję na temat czołgów do po Draconie, bo nie możemy dojść na LS do żadnego kompromisu.@Jankiel: Chciałem 2 czołgi i 50%, ale Tomek się uparł, że to ludziom za bardzo namiesza. Jeżeli LS ma wolę to sprawdzić pod kątem zasadności dalszych zmian w BP, to jak najbardziej jestem za i możemy dopuścić.
W sumie masz rację - olejcie. Zobaczymy, czy 5 oddziałów furii niszczy system, czy niszczy demony.Ustaliliśmy, że nie chcemy produkować wyjątków od BP
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Defensy będzie bez wątpienia wszamać na śniadanie....
Ok, to nie ruszamy tego wtedy skoro to ma być tylko w restricted.
Dodamy tylko 2 czołgi i 50% VP za nie jako modyfikację BP, którą chcecie sprawdzić.
Aha - zaznaczam w tym miejscu, że proxów nie dopuścimy, a niedomalowane modele powędrują ze stołu prosto do walizki. Tak więc nie szarżować tak.
Dodamy tylko 2 czołgi i 50% VP za nie jako modyfikację BP, którą chcecie sprawdzić.
Aha - zaznaczam w tym miejscu, że proxów nie dopuścimy, a niedomalowane modele powędrują ze stołu prosto do walizki. Tak więc nie szarżować tak.
Draconis - FOR EVER !!!
co to niedomalowany model? i jak bardzo konwersja musi przypominac harpie (musi miec tylko skrzydla?) zeby dziala? :> bo moze jeszcze zmienie rozpeAha - zaznaczam w tym miejscu, że proxów nie dopuścimy, a niedomalowane modele powędrują ze stołu prosto do walizki. Tak więc nie szarżować tak.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości to proszę mi podesłać zdjęcie. Coś w stylu driad z patyków nie przejdzie. Najlepiej pomalowane gotowe modele, a jak mają być konwersje, to niech to będą normalne konwersje a nie konwulsje. Chyba że ktoś chce zebrać maskę od sędziów Jakieś 20 pkt. karnych powinno ostudzić zapał
Draconis - FOR EVER !!!