Help Krótkobrodemu
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Help Krótkobrodemu
Ej ak help prosze bo mam skullpassa i niewiem co teraz do kupic myśle o rębaczach ale niewiem czy nie za mocno??? Fundusz wsumie duży ale niewiem czy to odpowiedni zakup armiboka oczywiście mam
Rębacze?
Najlepiej pokupuj na razie jakieś maszyny(bolce, katapa, organki)
więcej warriorsów
longbeardsów
runesmitha
i jakichs strzelaczy, pozniej sam bedziesz wiedzial jak chcesz grac
Poza tym byl juz taki temat ostatnio.
Najlepiej pokupuj na razie jakieś maszyny(bolce, katapa, organki)
więcej warriorsów
longbeardsów
runesmitha
i jakichs strzelaczy, pozniej sam bedziesz wiedzial jak chcesz grac
Poza tym byl juz taki temat ostatnio.
Ja bym na początku dokupił na twoim miejscu warriorsów, żeby mieć klocek, w sumie to lepiej jakbyś mógł od kogoś dokupić z 8 lub więcej skullpassowych, bo mógłbyś wystawiać ich razem ze swoimi w jednym regimencie.
Później może katapultę, inżyniera x2 (bo do katapulty i do działa ze skullpassa).
Później 2 box warriorsów i złożyć z nich długobrodych, żeby mieć czym bronić strzelania.
A później to runesmitha, więcej strzelaczy, maszyny, hammerersów/ironbreakersów i kowadło lub lorda na tarczy (ale te 2 ostatnie to na powyżej 2k pkt). Oczywiście to moje zdanie, a nie jestem jakiś pr0 w warhammerze, więc pewnie np. Rakso lepiej by ci doradził.
Najlepiej to jeśli już masz jakichś znajomych którzy w to grają to ustalcie na ile punktów będziecie grali, złóż rozpiskę na tyle, wstaw na forum, ludzie ci uprzejmie doradzą co zmienić, zastosujesz się lub nie do ich propozycji i będziesz wiedział do czego dążyć.
Później może katapultę, inżyniera x2 (bo do katapulty i do działa ze skullpassa).
Później 2 box warriorsów i złożyć z nich długobrodych, żeby mieć czym bronić strzelania.
A później to runesmitha, więcej strzelaczy, maszyny, hammerersów/ironbreakersów i kowadło lub lorda na tarczy (ale te 2 ostatnie to na powyżej 2k pkt). Oczywiście to moje zdanie, a nie jestem jakiś pr0 w warhammerze, więc pewnie np. Rakso lepiej by ci doradził.
Najlepiej to jeśli już masz jakichś znajomych którzy w to grają to ustalcie na ile punktów będziecie grali, złóż rozpiskę na tyle, wstaw na forum, ludzie ci uprzejmie doradzą co zmienić, zastosujesz się lub nie do ich propozycji i będziesz wiedział do czego dążyć.
Jak będziesz grał na różne pkty, to musisz też wiedzieć, że rozpy się mogą niemało różnić. Ja np. Jak chcę mieć rozpę na 1000 i na 1550, to po skompletowaniu tej pierwszej, do tej na większe punkty muszę kupować nowe oddziały, kiedy ok. 20 wojowników siedzi niepotrzebnie odłogiem . Na twoim miejscu dokupiłbym maszyny, na każde punkty są naszym krasiowym obowiązkiem (tak mi się wydaje).
Nie kupuj ironów, lepiej hammerersów, różnica jest jak pomiędzy obieraczką do ziemniaków, a kombajnem. Maszyny to też bardzo dobry pomysł, zwłaszcza katapulty (z rune of accuracy i rune of forging) i bolce (z jakąś tanią runą, byleby ataki zrobiły się magiczne). Organki też są niezłe.
Ponieważ w BfSP jest działo, do niego bardzo przydałby się mistrz inżynier (bez niego można je co najwyżej do śmieci wyrzucić).
Ponieważ w BfSP jest działo, do niego bardzo przydałby się mistrz inżynier (bez niego można je co najwyżej do śmieci wyrzucić).
katapulta+inzynier (może być model dodatkowego załoganta)
organki (to musisz mieć)
longbeardów (długobrodzi)
z chcaracterów: runesmith i bsbek. ich musisz mieć....
reszta przyjdzie z czasem
ps. no i może jakichś małych strzelaczy
organki (to musisz mieć)
longbeardów (długobrodzi)
z chcaracterów: runesmith i bsbek. ich musisz mieć....
reszta przyjdzie z czasem
ps. no i może jakichś małych strzelaczy