Rzadko komentuje, ale napiszę tym razem parę uwag:
1) Foty , sam mam z nimi problemy ,ale mogę dać kilka rad
-okroiłeś je chyba tasakiem, wygląda to masakrycznie, jak jakieś klocki z tetrisa:P
wokół modeli zostawiaj więcej przestrzeni (jeśli robisz zdjęcia na białej kartce to więcej tej kartki). W takiej formie jak to przedstawiłeś, zdjęcia są bardzo mało atrakcyjne dla oka i nie chce się ich oglądać.
- pole zdjęcia poza modelem powinno być w pełni wypełnione przez białą przestrzeń. Po co dajesz białą kartkę jeśli po boku widać albo kawałek biurka ,albo farbę. "jeśli robisz coś ,rób to dobrze" , niech całe pole wypełnia biel.
2) Malowanie.
-W moim odczuciu słabo są dobrane kolory. Bez charakteru. Ten zielony (goblin green?) słabo nadaje się na bazę, zacznij od ciemniejszego koloru. Może dobrym pomysłem jest poprzeglądanie zdjęć na serwisie coolmini, na początek pozwoli Ci zaznajomić się z kolorystykami dopieranymi przez bardziej doświadczonych malarzy. Można tam szukać inspiracji:)
- Co do samego malowania , to mogę pochwalić to że farba była dobrze rozcieńczana a to jest ważna do opanowania umiejętność na początku....
-Nie martwić się i malować dalej:)
Dwarfs by ANtY
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Z tym, że najpierw mógłbym położyć ciemniejszy to na pewno masz rację i w najbliższym czasie kupię ciemniejszy zielony (dark angel green?), ale wydaje mi się, że kolorystyka to mój własny wybór i to jak malują mistrzowie nie ma tu nic do rzeczy. Postaram się lepiej te zdjęcia złożyć.
A są już dobrze doświetlone?
A są już dobrze doświetlone?
Tam gdzie są bohaterowie to doświetlone są nie najgorzej, za to na fotach z regimentem i sleyerami jest słabo niestety. I koniecznie pamiętaj aby tak nie ciąć tła przy modelu , tylko zostawić trochę bieli wokół.
Co do kolorystyki to masz rację, ale korelacja tak jak jest goblin greena z regal blue nie wygląda dobrze ,ALE jeśli wyszedłbyś od dark angelsa na zielonym i rozjaśniał z mieszanka goblina , a na niebieskim zaczął od regala i rozjaśniał mieszankami echued blue (czy jakoś tam) , to efekt sądzę że byłbym lepszy. Po prostu chodzi mi o to iż jak lewy zauważył goblin green tak położony źle wygląda, mdło.
Co do kolorystyki to masz rację, ale korelacja tak jak jest goblin greena z regal blue nie wygląda dobrze ,ALE jeśli wyszedłbyś od dark angelsa na zielonym i rozjaśniał z mieszanka goblina , a na niebieskim zaczął od regala i rozjaśniał mieszankami echued blue (czy jakoś tam) , to efekt sądzę że byłbym lepszy. Po prostu chodzi mi o to iż jak lewy zauważył goblin green tak położony źle wygląda, mdło.