Ogry na turniejach

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
_reszka
Chuck Norris

Re: Ogry dostają kopa w wielkie tłuste -----! I jadą na turniej!

Post autor: _reszka »

ANtY pisze:Może i są słabe, ale mają najbardziej opłacalny batalion (4 pełne boxy za 220zł, gdzie normalna cena byłaby 320)
:mrgreen:
cóż, ja kupiłem batalion w zeszłym roku w wakacje i jeszcze go maluję:)

notabene, jak ktoś bardzo dokładnie policzy, w batalionie jest 44 gnoblarów (uwzględniając te w wypraskach ogrów), 1-2 idą na look-outa, więc można bez problemów mieć 2 pełne (20-21 - os.) oddziały goblarów.

Wobec tego nie zgadzam się, że w batalionie są 4 unity. Jest 5.

A co do zasad, szeregi są najważniejsze.
Acha, i butcher i hunter CAN be a general !

Zmień powyższe, a jest szansa że nawet na turnieju się pokażą. Oczywiście dołącz wszystkie opcje z BP i uściśleń. dwóch w/w tam brakuje :)

Osobiście nie bawił bym się kosztem jednostek.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Przyjąłem:
Sześć brzuchów
+Butcher i inni magowie mogą być generałami
+Hunter może być generałem
+Uścilenia z BP

Tylko to czy coś jeszcze?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

szeregi tak jak je wyżej opisałeś i ogry wgniatają 8)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

No to szykujcie rozpy, przynieście tłustą nowinę dla innych ogrząt. Już kilka osób się zainteresowało pomocą w urządzeniu takiego turnieju więc na pewno coś z tego będzie.

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

a w jakiej miejscowości jeżeli można spytać? jak nie bedzie daleko to z chęcią wpadnę :lol2:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Potencjalne lokalizacje:
na 90% Warszawa
na 10% Whitestok(Białystok)

Ghost_Master1
Mudżahedin

Post autor: Ghost_Master1 »

A wracajac tu do opłacalności kupienia batalionu tofakt sie opłaca ale skawenski i tak wszystkich bije na głowe !!

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Oto Rzeźnia(zgodnie z tym mówią gracze ogrów nie trzeba wam jej dawać, ale przynajmniej fluff można poczytać)
Rzeźnia to ogromny metalowy wóz pokryty dziesiątkami kolców ciągnięty przez parę rinoxów. Cały czas rzeźnia jest wypełniona krwią która dzięki magicznemu działaniu rzeźni nigdy nie krzepnie ani się nie psuje ciągle zalewając pole walki zapachem świeżej krwi. Na kolcach ponabijane są ciała zabitych przez Rzeźników wielkich wojowników różnych ras, ich posoka powoli spływa po metalu i trafia do wielkiej krwawej kadzi. Wraz ich krwią Rzeźnik zdobywa również siłę pokonanych, może nią pobłogosławić ogrzych wojowników idących w bój.
Ogry w pobliżu kadzi wpadają w rodzaj transu, w którym chcą tylko rozrywać kolejnych wrogów na strzępy. Niewiadomo czy to efekt zapachu krwi który budzi w ograch szał i ogromny głód(niewiadomo co gorsze) czy też to rezultat magii Rzeźnika. Dla zwykłych ogrów moc płynąca z rzeźni to manifestacja ich wierzeń. Rzeźnia to coś w rodzaju kapliczki poświęconej Wielkiemu żarłokowi, Ogry by zyskać jego przychylność przetaczają trochę własnej krwi, ma to zapewnić dla ogra szczęści oraz waleczność. Największym religijnym zaszczytem dla ogra jest przyniesie świeżo ubitego truchła wrogiego bohatera, a najlepiej jeszcze żywego i nabicie go na wielki pal Rzeźni by jego krew spływał do kadzi. Ogry po zwycięstwie mają w zwyczaju składanie ofiar z czaszek zabitych wrogów i sporych ilości jadła w zamian za to że Pożeracz obdarzył ich zwycięstwem.
Dla ogrzych szamanów Rzeźnia jest źródłem wielkiej magicznej mocy. By skorzystać z mocy rzeźni zwykle przelewają oni swoją krew lub piją krew bezpośrednio z kadzi. Niektóre zanurzają swe głowy w kadzi by doznać krwawego olśnienia. Rzeźnia potrafi wchłonąć niebezpieczne wyładowania magiczne, zasklepiać rany maga i uczynić jego magię jeszcze bardziej śmiercionośną.

Rzeźnia jest ulepszeniem dla obu magów, kosztuje 285p, może być tylko jedna na stole, zajmuje slot Rare.

Błogosławieństwo krwi
Na początku tury magii
Może napić się krwi –odzyskuje 1Żyw, Wszystkie jego czary mogą rozpraszane tylko na 9+
Może wtoczyć trochę własnej- traci 1 Żyw, wszyscy Ogrzy magowie ignorują nieudane czar, dodatkowe dwie kości mocy o armii i dwie dodatkowe rozproszenia.

Terror

Zapach krwi
Ogry w promieniu 12cali od rzeźni dostają nienawiść do wszystkich oraz determinację.
Gdy wrogi generał zginie, w następnej turze jego śmierci determinacja zmienia się na niezłomność.

Rydwan- Niezniszczalny, rozwala się automatycznie po śmierci Rzeźnika. Zabicie jednego rinixa tnie normalny ruch o połowę(ale nadal może szarżować), zabicie obu unieruchamia rzeźnię.

Ochrona pancerza 4+.

Magiczna ochrona 4+

Rozlosowanie trafień od magii i strzelania:
1-4 rzeźnia
5- rinoxy( drugi rzut k6 1-3 jeden 4-6 drugi)
6- Ogrzy mag

Zasady: Ogrów i Rinoxów.

R WW US S Wt Żyw I A ZP
Rzeźnia - - - - - - - - -
Rinox 6 3 - 5 5 3 3 1 3
Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, o 07:20 przez likaon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

likaon pisze: Rydwan- Niezniszczalny, rozwala się automatycznie po śmierci Rzeźnika. Zabicie jednego rinixa uniemożliwia maszerowanie(ale nadal może szarżować), zabicie obu unieruchamia rzeźnię.
rydwany nie mogą maszerować
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

oks poprawię :D

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

Jeśli ktoś poważnie sie zastanawia czy na taki turniej jechać to ostrzegam, że likaon napisal już(oprócz teraz ogrów) wlasne wersje TK, nowe jednostki do krasnoludów i 2 wersje orków. Jeśli jego znajomi są podobnie "twórczy" nie liczcie na to, że widząc armię przeciwnika macie pojęcie o zasadach i statsach tej armii.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

TK i pokurcze- robiłem na zlecenie znajomych, i traktuje te pierwsze jako Epic Fail(oberwałem już za to). Moim osobistym projektem są tylko nocne gobliny, które strasznie gięte nie są(jak zobaczycie wyniki ich wyniki zobaczycie).
Co do czarnych orków zrobiłem je z nudów, a potem walnąłem je na forum, a że ludziom się spodobały napisałem trochę więcej.
Na mojej porażce przy TK, wiele się nauczyłem.
Ogry nie są moim projektem dlatego tu władzę nade mną mają gracze ogrów, to oni wiedzą najlepiej jakie rzeczy najbardziej bolą ogry. Oprócz tego na tym turnieju pojawi autorski Armybook: Krasi choasu, imperium wg BP, Kislev i oczywiście moje ulubione Nocne gobliny(tylko ta z moich armii została poważnie wytestowana).
Przed turniejem wybierzemy te armybooki które najbardziej przypadną nam do gustu, będzie można je ściągną gdy stworzymy temat poświęcony temu turniejowi.

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

[offtop mode on]
A nie lepiej zamiast żucać się na 100 projektów, głęboko się zastanowić i zająć się jednym ale pożądnie. Nie wiem jak inni, ale ja jak widzę "kolejne" Twoje dzieło tylko w duchu przeklinam. Nie zaglądam już i nie patrze czy to dzieło jest dobre czy nie, po prostu po tym co napisałeś przy okazjii armylistu do TK, a sam przed sobą musisz sie przyznać, że najwyższych lotów to nie było, z góry zakładam, że to będzie niepotrzebne, niezbalansowane itp. Nie chcę Cię obrazić, ale zamiast brać się za 100 rzeczy zrób jedną porządną i przede wszystkim wyjaśnij motywy swojej działalności. Zamiast ostro trenować i zabrać się za swojego skilla, to po wspomnianej w temacie z TK porażce zaczynasz pisać od nowa tą armię. Nie rozumiem dlaczego tworzysz tą masę nowych armylistów i "dodatków". Orki są słabe, trudno, też gram orkami, ale małe zwycięstwo z demonami przynosi podejrzewam większą satysfakcję niż wygranie mastera tymi samymi demonami.
Troche dużo tego offtopu ale licze, że mi odpowiesz po co wszystko.
[offtop mode off]

A co do tematu: zasada sześć brzuchów jest niemożliwie przegięta. Żeby coś wnieść do tematu proponuję ją zmienić na: "Przy obliczaniu premii za szeregi liczony jest również pierwszy szereg(ten w którym modele stykają się z wrogim unitem), a pełny szereg liczony jest od trzech modeli". W ten sposób goła trójka już ma +1 CR, ale, żeby mieć +2 potrzebujemy 6 ogrów, a +3 aż 9 grubasów. Wydaje mi się to bardziej sensowne niż Twoja propozycja.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

To by było dobre.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Skoro tak uważasz. Mówiłem już że TK to mój Epic Fail :oops: . "poprawione"
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, o 15:14 przez likaon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

mój, nie moja

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

jeszcze nie wiem czy mój wyjazd jest pewny, ale spytam sie na zaś czy ma ktoś pożyczyć rhinoxa, meneaterów i gnoblarki na PGA?

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

wczoraj byłem na turnieju na 1600 właściwie to byłem 10 na 15 osób ale jestem zadowolony z bitew (poza pierwszą z WoCh gdzie dostałem 20 w plecy ewidentnie przez pech kości, gdzie średnia moich rzutów nie przekroczyła 2,5, tak że mój przeciwnik sam powiedział ze jeszcze takiego pecha nie widział u nikogo)

natomiast druga bitwa z DE 17:3 dla mnie :D:D

trzecia z innym WoCh 12:8 dla mnie :D:D

turniej był troche dziwny bo nazywał się "zdrajca" polegał na tym ze gracze wybierali z armi przeciwnej jeden corowy oddział i wcielali do swojej armii (i ten oddzał był warty podwójną ilość punktów i armia miała do zdradzieckiego oddziału nienawiść)

ale przez to śmiechu było troszke :D:D

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Maciek P. grasz dalej ogrami ?

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

W jedyn z postow pisal, ze juz nie gra ogrami - przerzucil sie na imperium. Wielka szkoda.

ODPOWIEDZ