Witam
Jedno pytanko, w ramach uściślenia.
Jednostka wybiega poza stół (ma US5), spowodowane jest to paniką wywołaną przez strzelanie. Czy wzbudza panikę w innych sprzymierzonych jednostkach w promieniu 6" dotykając krawędzi, czy po prostu wybiega za stół. I jeśli tak to z miejsca w którym się rozbiła (krawędź) czy z miejsca z którego zaczęła ucieczkę.
Rozbijanie się o krawędź stołu a panika
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Uściślenia mówią, że niszczy się o krawędź (powodując panikę z miejsca zniszczenia na krawędzi)
Natomiast uważam, że nie powinny się rozbijać gdyż: RB

Za fleeing units bierzemy jednostki co uciekają z przyczyn takich jak:flee na szarżę, niezdana panika, niezdany terror itp.

Za fleeing units bierzemy jednostki co uciekają z przyczyn takich jak:flee na szarżę, niezdana panika, niezdany terror itp.

- White Lion
- Kretozord
zgadzam się z XETem.
tylko że już była dłuuuga dyskusja na ten temat i LS twardo stoi przy swoim.
tylko że już była dłuuuga dyskusja na ten temat i LS twardo stoi przy swoim.

Xet pisze:Uściślenia mówią, że niszczy się o krawędź (powodując panikę z miejsca zniszczenia na krawędzi)
Nie ogarniam. Właśnie zacytowałeś fragmenty, z których jasno wynika, że interpretacja LS jest słuszna i piszesz, że się nie zgadzasz

Ja rozumiem osobiście "other unusually traumatic experience" również jako flee na szarżę. Powoduje to dla mnie taką samą reakcję jak po panice, niezdanym terrorze itp. Taka ucieczka IMO nie powinna się rozbijać o krawędź. Szczególnie, że inne typy ucieczek (po innym zdarzeniu) według zasad nie rozbijają się.
eee poczytaj sobie zasady uciekajacych oddzialow...Xet pisze:Ja rozumiem osobiście "other unusually traumatic experience" również jako flee na szarżę. Powoduje to dla mnie taką samą reakcję jak po panice, niezdanym terrorze itp. Taka ucieczka IMO nie powinna się rozbijać o krawędź. Szczególnie, że inne typy ucieczek (po innym zdarzeniu) według zasad nie rozbijają się.
If any model from a fleeing unit moves into
contact with a non-fleeing enemy unit with a
unit strength of 5 or more, impassable terrain
or the edge of the table, the entire unit is
destroyed. The troops have been scattered
beyond recovery or have found places to hide
themselves until the battle is over.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Zła Lista Sędziowska trwa twardo przy swoim. Ten temat już chyba 4 raz powstaje z grobu, i zawsze się podobnie kończy.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Bo to Zła Lista była.
Zamknąc, nim ktoś zowu zacznie coś osobiście rozumieć.
Z paroletnim opóźnieniem.
Zamknąc, nim ktoś zowu zacznie coś osobiście rozumieć.
Z paroletnim opóźnieniem.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.