Kislev(autorski) i Imperium(wedłg bp) na turnieju?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Kislev(autorski) i Imperium(wedłg bp) na turnieju?

Post autor: likaon »

Tak się składa że to możliwe. Będę pomagał w organizowaniu turnieju w którym będzie możliwe granie niektórymi armiami autorskimi(Krasie chaosu, ulepszony ogry, nocne gobliny). Mam pytanie czy te dwa armylisty są zbalnasowane i chciałbyś grać przeciw nim czy też nie?
Kislev:
http://www.forum.strefazero.net/viewtopic.php?t=395
Imperium:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=18&t=14700
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Ivo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ivo »

Likaonie, z tego co wiem, armylist Imperium by BP jest dopiero w fazie testów , więc można całkiem niezłe komba porobić.

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

W jakimś stopniu brałem udział w tworzeniu nowego Army Listu dla Imperium i uważam, ze to za wcześnie. Gracze innych armmi zaplaczą, zakrzyczą i nigdy więcej nie zagram na wymarzonej/wypracowanej armii imperium. Po testach i poprawkach można sprobować, na razie armia wydaje się za mocna i ma kilka luk, które ktoś moglby niecnie wykorzystać. [-X

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

za to Kislev (kiedyś już go przeglądałem) jest naprawdę bardzo ciekawą armią, chyba zbalansowaną, przynajmniej tak mi się wydaje, i jest w nim wiele naprawdę fajnych rozwiązań.

Dobry pomysł z takimi turniejami(gdzie byś je robił) tylko że nikt nie ma takich armi jak nocne gobasy i kislev :mrgreen:

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Więc myślę, że czas się zabrać za update naszego armylista - kto jest za?
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Też jestem za :)
Ale poczekajmy do początku lipca. Teraz koniec sesji i nie ma za bardzo czasu ;)

A co do naszego Armylista, można spokojnie użyć go na turnieju (panowie to niebywała okazja) lecz z pewnymi poprawkami:
- banner of reloading - zasada multiple shot czyli -1 do trafienia za 2x strzał i w jeden cel - koszt 25
- hellblaster - koszt 140
- Dragon Bow - banned dopóki nie wymyślimy co z nim zrobić
- połowa punktów za czołg

Chyba tyle by trzeba było zmienić aby armia mogła się pojawić na turnieju. Wydaje mi się, że ten list może spokojnie powalczyć z demonami, wampirami i mrocznymi elfami.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Mocne, jeśli można to czy ta armia mogła by być nieco bardziej zbliżona do zwyczajnych armii poziomem, demony i wampiry to abberacje i nie powinno się brać pod uwagę(a raczej je wytępić), prawdopodobnie zbanujemy je lub mocno osłabimy.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, o 07:22 przez likaon, łącznie zmieniany 1 raz.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Także męczę się z końcówką sesji. Ale potem wracamy do Army Listu :)

Dragon Bow,
Propozycja:
1. Dlaczego nie może zostać, taki jak jest teraz, tylko za np. 10-15 pts. Byłby dobrym uzupełnieniem do innych magicznych przedmiotów?
2. Dodać mu Flame atak. Byłby niezły na np. na takiego Drzewca...

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Ja już po sesji jestem (jeszcze tylko obrona ale to we wrześniu :P ). Ukończmy wreszcie to Naszą księgę i będzie można ją opublikować na warhammer-empire i zobaczyć reakcję światka imperialistycznego. Mają tam już specjalne podforum dla podręcznika 8 edycyjnego.

ODPOWIEDZ