A takiego! Możemy sobie pokupować fajne fixy innych firm. Żeby Angole liczący słupki mogli się cmoknąć. Tak na złość. Polityka GW w końcu ich zgubi. Albo nie, bo mają jeszcze 40K, która nie wygląda na tak zdegenerowaną jak WFB (nawet w jakimś WD przeczytałem że 40K jest popularniejsza.) Ale mogę się mylić.keen pisze:W sumie tak.. Czytałem, że firma notuje któryś rok z rzędu gorsze wyniki finansowe to jakoś muszą przysiąciąć.. Skoro mail order to ja dziękuję za koszt wysyłki z UK..odpowiedź jest prosta. wszystkie metale w założeniu GW miały być wycofane do mail order żeby GW zasysało więcej kasy.
Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Krasnale w dzisiejszych czasach należących do...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Może nie popularniejsza (na pewno nie w Polsce), ale GW bardziej przychylnie patrzy na 40K niż WFB. Przyklad: rok temu(może troche więcej) wyszla "Apocalipsa", w tym wychodzi "Planet Strike". A Ostatni dodatek jaki wyszedl do Battla to SoCH pięć lat temuKlafuti pisze:Albo nie, bo mają jeszcze 40K, która nie wygląda na tak zdegenerowaną jak WFB (nawet w jakimś WD przeczytałem że 40K jest popularniejsza.) Ale mogę się mylić.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wcale nieArbiter Elegancji pisze: A Ostatni dodatek jaki wyszedl do Battla to SoCH pięć lat temu
Był jeszcze Nemesis Crown. no i wypuścili Mighty Empires. Dwa dodatki do WFB ale obie te rzeczy przeszły jakoś bez echa i nie wprowadziły nic nowego praktycznie. Tak więc w porównaniu do SoCH to może i fakt, ze tak jakby ich nie było
Zapomniales o Lustrii Rakso
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
faktycznie... a Albion był przed czy po SoC? bo jak po to jeszcze to.
Ale fakt, szkoda, że nie wychodzi nic nowego do dwarfów. Niby pojawił się Grudgelore, bardzo fajna książka, na równi przydatna do WFB jak i WFRP ale jednak do battlowej armii dwarfów nic nie wniosła. I szkoda, że zniknęło Slayer Army of Karak Kadrin. Myślę, że by sobie nieźle radzili w dzisiejszych czasach
Ale fakt, szkoda, że nie wychodzi nic nowego do dwarfów. Niby pojawił się Grudgelore, bardzo fajna książka, na równi przydatna do WFB jak i WFRP ale jednak do battlowej armii dwarfów nic nie wniosła. I szkoda, że zniknęło Slayer Army of Karak Kadrin. Myślę, że by sobie nieźle radzili w dzisiejszych czasach
Fakt, Slayerami sie nie dalo przegrac W kazdym razie bylo o to bardzo trudno, bo sami dostawalismy punkty za nasze martwe jednostki, mniam Bardzo chcialbym sobie pograc ta armia, bo gdy byla oficjalna to o zbieraniu krasnoludow nawet nie myslalem.
Albion byl przed SoC, duuuzo przed
Albion byl przed SoC, duuuzo przed
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
No ja jak był SoC dopiero zaczynałem. I teraz kiedy mam ponad 40 slayerów, Malakaia, kilku bohaterów i Ungrima, czyli całkiem niezły początek na Karak Kadrin to nie można tym grac :/
Slayer Army w niektórych przypadkach miało przerąbane ale z VC i Demonami by sobie radziło nie najgorzej moim zdaniem
Slayer Army w niektórych przypadkach miało przerąbane ale z VC i Demonami by sobie radziło nie najgorzej moim zdaniem
nie ma szans
bo Karak-Kadrin jest bezmózgie...a Demony czy Darki robione na jeden schemat nie są bezmózgie
ot takie dziwne nasze myślenie...
z jednej strony robimy Polhammera (uściślenia, BP +R, itp), z drugiej strony Karak Kadrin nie bo jest już nowy kodeks do Krasi....
nie można dawać d...y i być nadal dziewicą...
bo Karak-Kadrin jest bezmózgie...a Demony czy Darki robione na jeden schemat nie są bezmózgie
ot takie dziwne nasze myślenie...
z jednej strony robimy Polhammera (uściślenia, BP +R, itp), z drugiej strony Karak Kadrin nie bo jest już nowy kodeks do Krasi....
nie można dawać d...y i być nadal dziewicą...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
nooo już widzę demoniarza walącego D6 woundów przeciwko grubasom z T:5+, z ASFEm, R.of might, r.of fury i Deathblow...
albo Demoniarza z podowjonymi atakami, siłą 6, ASfem i podwójnymi punktami w combacie
taaaa...........
ale byłyby płacze graczy DE i Demonicznych. Bosze, Krasiek mnie bije
albo Demoniarza z podowjonymi atakami, siłą 6, ASfem i podwójnymi punktami w combacie
taaaa...........
ale byłyby płacze graczy DE i Demonicznych. Bosze, Krasiek mnie bije
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ty podły bloodziu !
Zaszrzowałeś, ja walę pierwszy...
a masz 4 woundy !
zabiłeś mnie !
ale ja i tak walę !
a masz 8 woundów !
nie żyjesz ! a mój generał-than siedzi bezpieczny i się śmieje
kurcze, z deathblowem to nie byłoby żadnego strachu....
chociaż i teraz demoniarz jest zajebisty na grubasy
Zaszrzowałeś, ja walę pierwszy...
a masz 4 woundy !
zabiłeś mnie !
ale ja i tak walę !
a masz 8 woundów !
nie żyjesz ! a mój generał-than siedzi bezpieczny i się śmieje
kurcze, z deathblowem to nie byłoby żadnego strachu....
chociaż i teraz demoniarz jest zajebisty na grubasy
Google gryzie?? http://rosters.mysteria.cz/ostatni/down ... 20Army.pdf
w 6ed booku, look PW
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Oj, to sorry.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Pijak dobry link zarzucił.
Armia Slayerów fajna ale w sumie nie tak powinno wyglądac Karak Kadrin. Z książek wynika, że to normalna Twierdza Krasnoludzka, która od innych różni się tym, że Król Ungrim jest Zabójcą, jest tam Ołtarz Grimnira i w związku z tym ciągną tam rzesze Zabójców. Ale nie oznacza to, że nie ma tam "normalnych" krasnoludów. Tak więc powinny byc normalne jednostki krasnoludzkie + Slayerzy w Core, Doomseekrzy, Bractwo Grimnira w specialach, Malakai i Long Drongi. Do tego zasada, że Slayer może byc generałem + tatuaże, skille, zasada look snorri odwołująca się tylko do pomaranczowych... I taką armią bym najchętniej grał
Armia Slayerów fajna ale w sumie nie tak powinno wyglądac Karak Kadrin. Z książek wynika, że to normalna Twierdza Krasnoludzka, która od innych różni się tym, że Król Ungrim jest Zabójcą, jest tam Ołtarz Grimnira i w związku z tym ciągną tam rzesze Zabójców. Ale nie oznacza to, że nie ma tam "normalnych" krasnoludów. Tak więc powinny byc normalne jednostki krasnoludzkie + Slayerzy w Core, Doomseekrzy, Bractwo Grimnira w specialach, Malakai i Long Drongi. Do tego zasada, że Slayer może byc generałem + tatuaże, skille, zasada look snorri odwołująca się tylko do pomaranczowych... I taką armią bym najchętniej grał