Pojedynek w multicombacie

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bałagan
Chuck Norris

Pojedynek w multicombacie

Post autor: Bałagan »

Jak odbywa się pojedynek w combacie gdzie walczą po 2 oddziały z każdej strony (razem 4), a jedyni żyjący championi nie mogą się się zetknąć ze sobą nawet po przemieszczeniu w ramach oddziału (ich oddziały nie stykają ze sobą)?

W zasadach pisze że każdy bohater stykający się nawet rogiem z wrogim modelem, może rzucać wyzwanie i przyjmować pojedynek, ale należy przemieścić tak oponentów w ramach oddziału, żeby się ze stykali

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Najpierw przemieszczasz przjmujacego w ramach oddzialu. (RB)
Jak sie nie da, tak by sie stykneli, to przemieszczasz wywolujacego (w ramach oddzialu). (RB)

Jak rowniez sie nie da, to walcza ze soba nie stykajac sie podstawkami, nikogo nie przemieszczasz - i to jest odpowiedz. (Nie ma napisane, co sie robi, jednak jest napisane, ze challange jest mozliwy, wiec nic sie nie robi, ale challange jest).

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Czyli np. jeśli walczę z klocem nurgla w liczbie 15+ piechotą od przodu i wjadę smokiem w tył, mogę wyzwać na challange smokiem heralda? Przemieszcza się go wtedy(heralda) do tylniego szeregu, czy jest "wirtualny challange"? Zakładam, że czempioni nie żyją.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jeżeli herald jest w walce z przodu to możesz wyzwać smokiem. Jeżeli przyjmie to przemieszczasz heralda do tylnej ranki tak żeby się stykali.

Awatar użytkownika
Vlad
Wałkarz

Post autor: Vlad »

a jeśli herald nie przyjmie to chowa się do środka regimentu?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

mniej wiecej

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Ok to ja mam inne pytanie: mamy 2 oddziały bijące się z jednym herosem, dajmy na to pojedynczym typem na piechote. Jeden oddział ma 2 typów w tym champion a drugi oddział ma dajmy na to 10 i championa. Obaj championi stykają się z wrogim herosem ale tylko jeden moze odmowić i odsunąć się z walki. Pytanie:
czy możliwe jest odmówienie chelleng'a rzuconego przez pojedynczego herosa jesli tylko jeden z wrogich championów moze sie odsunąć?

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Nie, bo to chalengujacy wybiera, kto ma uciec.
A ze nie moze uciec to jest challenge ... chyba ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

taka sama sytuacja jakbys atakowal kolesiem na smoku i oddzialem innego herosa...
smokiem sie nie schowasz do tylnej ranki wiec nie mozna odmowic pojedynku...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

pytanie:

sytuacja 1:

jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na rogu mam bohatera (styka się z oboma oddziałami wroga).

Rzucam chalenge. Czy mogę wybrać wobec którego oddziału rzucam? czy przeciwnik może wybrać z którego oddziału champion/bohater przyjmuje?

sytuacja 2:
jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na drugim rogu mam bohatera (styka się z tylko z jednym z tych dwóch oddziałów wroga).

Rzucam chalenge. Czy mogę wybrać wobec którego oddziału rzucam? czy przeciwnik może wybrać z którego oddziału champion/bohater przyjmuje?
ew. czy przeciwnik atakujący mnie od boku (nie styka się ani z chempionem ani z bohaterem) może rzucić chalenge?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

bigpasiak pisze:taka sama sytuacja jakbys atakowal kolesiem na smoku i oddzialem innego herosa...
smokiem sie nie schowasz do tylnej ranki wiec nie mozna odmowic pojedynku...
A nie mówiłem :roll:

White Lion pisze:pytanie:

sytuacja 1:

jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na rogu mam bohatera (styka się z oboma oddziałami wroga).

Challange jest ogólny - bohater krzyczy "komu w... ?" więc nie wybierasz ... tylko rzucasz ogólne wyzwanie (wszystkim przeciwnikom mogącym przyjąć challange znajdującym się w walce). Jeśli odmówi - TY wybierasz jednego - dowolnego bohatera/czempiona z multicombatu i cofasz go do niewalczącej ranki / części oddziału

White Lion pisze:sytuacja 2:
jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na drugim rogu mam bohatera (styka się z tylko z jednym z tych dwóch oddziałów wroga).

ew. czy przeciwnik atakujący mnie od boku (nie styka się ani z chempionem ani z bohaterem) może rzucić chalenge?
Może jeśli przynajmniej 1 z twoich czempionów/bohaterów walczy z jakimkolwiek jego oddziałem w tym multicombacie. Przyjąć mogą jedynie ci którzy są w styku z dowolnym modelem przeciwnika.

a.d. 2 część pytania. Jeśli zaatakował z tylca a twoi bohaterowie stoją z przodu i nie stykają się z żadnym wrogiem - nie może rzucić (ty zresztą też nie)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

jasno i konkretnie.

dziękuję.

ODPOWIEDZ