Pojedynek w multicombacie
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Pojedynek w multicombacie
Jak odbywa się pojedynek w combacie gdzie walczą po 2 oddziały z każdej strony (razem 4), a jedyni żyjący championi nie mogą się się zetknąć ze sobą nawet po przemieszczeniu w ramach oddziału (ich oddziały nie stykają ze sobą)?
W zasadach pisze że każdy bohater stykający się nawet rogiem z wrogim modelem, może rzucać wyzwanie i przyjmować pojedynek, ale należy przemieścić tak oponentów w ramach oddziału, żeby się ze stykali
W zasadach pisze że każdy bohater stykający się nawet rogiem z wrogim modelem, może rzucać wyzwanie i przyjmować pojedynek, ale należy przemieścić tak oponentów w ramach oddziału, żeby się ze stykali
Najpierw przemieszczasz przjmujacego w ramach oddzialu. (RB)
Jak sie nie da, tak by sie stykneli, to przemieszczasz wywolujacego (w ramach oddzialu). (RB)
Jak rowniez sie nie da, to walcza ze soba nie stykajac sie podstawkami, nikogo nie przemieszczasz - i to jest odpowiedz. (Nie ma napisane, co sie robi, jednak jest napisane, ze challange jest mozliwy, wiec nic sie nie robi, ale challange jest).
Jak sie nie da, tak by sie stykneli, to przemieszczasz wywolujacego (w ramach oddzialu). (RB)
Jak rowniez sie nie da, to walcza ze soba nie stykajac sie podstawkami, nikogo nie przemieszczasz - i to jest odpowiedz. (Nie ma napisane, co sie robi, jednak jest napisane, ze challange jest mozliwy, wiec nic sie nie robi, ale challange jest).
Czyli np. jeśli walczę z klocem nurgla w liczbie 15+ piechotą od przodu i wjadę smokiem w tył, mogę wyzwać na challange smokiem heralda? Przemieszcza się go wtedy(heralda) do tylniego szeregu, czy jest "wirtualny challange"? Zakładam, że czempioni nie żyją.
Ok to ja mam inne pytanie: mamy 2 oddziały bijące się z jednym herosem, dajmy na to pojedynczym typem na piechote. Jeden oddział ma 2 typów w tym champion a drugi oddział ma dajmy na to 10 i championa. Obaj championi stykają się z wrogim herosem ale tylko jeden moze odmowić i odsunąć się z walki. Pytanie:
czy możliwe jest odmówienie chelleng'a rzuconego przez pojedynczego herosa jesli tylko jeden z wrogich championów moze sie odsunąć?
czy możliwe jest odmówienie chelleng'a rzuconego przez pojedynczego herosa jesli tylko jeden z wrogich championów moze sie odsunąć?
taka sama sytuacja jakbys atakowal kolesiem na smoku i oddzialem innego herosa...
smokiem sie nie schowasz do tylnej ranki wiec nie mozna odmowic pojedynku...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- White Lion
- Kretozord
pytanie:
sytuacja 1:
jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na rogu mam bohatera (styka się z oboma oddziałami wroga).
Rzucam chalenge. Czy mogę wybrać wobec którego oddziału rzucam? czy przeciwnik może wybrać z którego oddziału champion/bohater przyjmuje?
sytuacja 2:
jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na drugim rogu mam bohatera (styka się z tylko z jednym z tych dwóch oddziałów wroga).
Rzucam chalenge. Czy mogę wybrać wobec którego oddziału rzucam? czy przeciwnik może wybrać z którego oddziału champion/bohater przyjmuje?
ew. czy przeciwnik atakujący mnie od boku (nie styka się ani z chempionem ani z bohaterem) może rzucić chalenge?
sytuacja 1:
jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na rogu mam bohatera (styka się z oboma oddziałami wroga).
sytuacja 2:
jeżeli mój klocek jest zaatakowany od przodu i od boku a na drugim rogu mam bohatera (styka się z tylko z jednym z tych dwóch oddziałów wroga).
ew. czy przeciwnik atakujący mnie od boku (nie styka się ani z chempionem ani z bohaterem) może rzucić chalenge?
A nie mówiłembigpasiak pisze:taka sama sytuacja jakbys atakowal kolesiem na smoku i oddzialem innego herosa...

Challange jest ogólny - bohater krzyczy "komu w... ?" więc nie wybierasz ... tylko rzucasz ogólne wyzwanie (wszystkim przeciwnikom mogącym przyjąć challange znajdującym się w walce). Jeśli odmówi - TY wybierasz jednego - dowolnego bohatera/czempiona z multicombatu i cofasz go do niewalczącej ranki / części oddziałuWhite Lion pisze:pytanie:
sytuacja 1:
Może jeśli przynajmniej 1 z twoich czempionów/bohaterów walczy z jakimkolwiek jego oddziałem w tym multicombacie. Przyjąć mogą jedynie ci którzy są w styku z dowolnym modelem przeciwnika.White Lion pisze:sytuacja 2:
a.d. 2 część pytania. Jeśli zaatakował z tylca a twoi bohaterowie stoją z przodu i nie stykają się z żadnym wrogiem - nie może rzucić (ty zresztą też nie)
- White Lion
- Kretozord
jasno i konkretnie.
dziękuję.
dziękuję.