wstyd mi
wstyd mi
Hej, chaos mi nie podszedł niestety; gry bez lataczy, harcowników i strzelania na 2 enginy są naprawdę zajebiście dołujące i mam dość. Nie wspominam już nawet o darkach/danonkach które oddziałami furii/harpii/dr i strzelaniem masakrującym moje fasty robią z rycerzami co chcą. Mógłbym spróbować na magii ale jestem zbyt zniechęcony w tym momencie.
Dlatego też smętnie rycząc, bijąc się ogonem po tyłku i podzwaniając dzwoneczkiem podążam za resztą stada:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DREADLORD ON DRAGON - crimson death, pendant of khaeleth, armor of darkness.
MASTER ON COLD ONE - BSB, heavy armor, sea dragon cloak, ring of hotek, enchanted sheld, biting blade.
SORCERESS- 2 X scroll.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 harpies.
5 harpies.
5 harpies.
5 dark riders.
5 dark riders.
5 shades - additional hand weapons.
10 crossbowmen.
Repeater bolt thrower.
Repeater bolt thrower.
Repeater bolt thrower.
Repeater bolt thrower.
Cold one chariot.
Cold one chariot.
7 cold one knights - F/C, warbanner.
65 models, 2246 points.
Chcę, żeby choć TROCHĘ co innego prezentowała ta rozpiska bo nie cierpię grać w wojnę klonów.
Dlatego też smętnie rycząc, bijąc się ogonem po tyłku i podzwaniając dzwoneczkiem podążam za resztą stada:
DREADLORD ON DRAGON - crimson death, pendant of khaeleth, armor of darkness.
MASTER ON COLD ONE - BSB, heavy armor, sea dragon cloak, ring of hotek, enchanted sheld, biting blade.
SORCERESS- 2 X scroll.
5 harpies.
5 harpies.
5 harpies.
5 dark riders.
5 dark riders.
5 shades - additional hand weapons.
10 crossbowmen.
Repeater bolt thrower.
Repeater bolt thrower.
Repeater bolt thrower.
Repeater bolt thrower.
Cold one chariot.
Cold one chariot.
7 cold one knights - F/C, warbanner.
65 models, 2246 points.
Chcę, żeby choć TROCHĘ co innego prezentowała ta rozpiska bo nie cierpię grać w wojnę klonów.
z mojego punktu widzenia HE, dużo bardziej się tego boje niż standardy DE.
Ogólnie mi się podoba.
Lubie rozpy gdzie to wróg musi do mnie podchodzić i mam smoka oraz jakieś inne bajery do uderzenia.
Ogólnie mi się podoba.
Lubie rozpy gdzie to wróg musi do mnie podchodzić i mam smoka oraz jakieś inne bajery do uderzenia.
Kosa: no na haje i nie tylko te rydwany są masakryczne: LD9, strach, WS5, T5, 3+ zbroja, 2 ataki z s5 i 2 z s4 poddane nienawiści od załogi, dwie powtarzalne kusze... Ten rydwan ustoi bardzo dużo nawet gdy jest zaszarżowany, i to wszystko za 100 punktów. Do rozpiski z 4 bolcami to idealny wybór.
z rydwanami daje rade coś z zrobić, owszem są bardzo niewygodne, ale to bolce masakrują HE ale jak piszesz, przy 4 bolcach dobrym wyborem jest rydwan. Ech, gdyby lion charioty kosztowaly też 100 pkt
ksuM pisze:Kosa: no na haje i nie tylko te rydwany są masakryczne: LD9, strach, WS5, T5, 3+ zbroja, 2 ataki z s5 i 2 z s4 poddane nienawiści od załogi, dwie powtarzalne kusze... Ten rydwan ustoi bardzo dużo nawet gdy jest zaszarżowany, i to wszystko za 100 punktów. Do rozpiski z 4 bolcami to idealny wybór.
tak, tak, Żabcia bardzo się cieszył na MB jak jego jedyny chariot na 6 tur 4 razy nie zdał głupoty
Zagrałem trzy bitwy i było przyjemnie aczkolwiek magii brakuje mi trochę, więc wybieram opcję pośrednią, czyli zostawiam dużego latacza ale inwestuję też w magię.
Wygląda tak:
--------------------------------------------------------------------
* Dreadlord on Manticore @ 449 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Ring of Darkness [40]
Armour of Eternal Servitude [35]
Crimson Death [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Dark Magic
Darkstar Cloak [25]
Dispel Scroll [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Sacrificial Dagger [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 85 Pts
15 Dark Elf Warriors @ 90 Pts
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 100 Pts
1 Reaper Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Cold One Chariot @ 100 Pts
6 Cold One Knights @ 203 Pts
War Banner [25]
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 5
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2247
Wolałbym chyba 14 BG kosztem rycerzy i sztyletu ale coki z gamezona (i rydwany!!!) są zbyt piękne po prostu.
Mantysia z pierścionkiem będzie dawać radę myślę, flamery, skinki i bolt throwery już tak nie bolą a w walce wciąż potrafi skopać dupę z 4 atakami z S6 i 4 z S5 i killing blowem + hatred z wysoką inicjatywą i LD10. Wiadomo, że smok to smok ale za to zyskuję nową, całkiem mocną i przede wszystkim bardzo urozmaicającą rozgrywkę fazę gry, więc myślę, że warto spróbować.
Co myślita?
Wygląda tak:
* Dreadlord on Manticore @ 449 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Ring of Darkness [40]
Armour of Eternal Servitude [35]
Crimson Death [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Dark Magic
Darkstar Cloak [25]
Dispel Scroll [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Sacrificial Dagger [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 85 Pts
15 Dark Elf Warriors @ 90 Pts
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 100 Pts
6 Cold One Knights @ 203 Pts
War Banner [25]
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 5
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2247
Wolałbym chyba 14 BG kosztem rycerzy i sztyletu ale coki z gamezona (i rydwany!!!) są zbyt piękne po prostu.
Mantysia z pierścionkiem będzie dawać radę myślę, flamery, skinki i bolt throwery już tak nie bolą a w walce wciąż potrafi skopać dupę z 4 atakami z S6 i 4 z S5 i killing blowem + hatred z wysoką inicjatywą i LD10. Wiadomo, że smok to smok ale za to zyskuję nową, całkiem mocną i przede wszystkim bardzo urozmaicającą rozgrywkę fazę gry, więc myślę, że warto spróbować.
Co myślita?
Brakuje mi kusz na DR ( nieobowiąskowe)
Perła + Dagger na czarce
tarcze na kuszach ! : O bez nich nie ruszaj sie z domu.
i skoro nie masz herosa z pendantem daj go lordowi zamiast regenki.
Poza tym nie masz za bardzo gdzie włożyć czarodziejek...
Perła + Dagger na czarce
tarcze na kuszach ! : O bez nich nie ruszaj sie z domu.
i skoro nie masz herosa z pendantem daj go lordowi zamiast regenki.
Poza tym nie masz za bardzo gdzie włożyć czarodziejek...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Jak to nie mam gdzie włożyć czarodziejek? Przecież mam 10 kusz i 15 warriorów + perła.
Wolę regenkę od pendanta na mantysi bo i tak wszyscy ją atakują, a ring przynajmniej częściowo niweluje największą jej wadę, czyli podatność na strzelanie. A poza tym ring też chroni w walce lorda.
Na tarcze na kuszach nie mam punktów.
Wolę regenkę od pendanta na mantysi bo i tak wszyscy ją atakują, a ring przynajmniej częściowo niweluje największą jej wadę, czyli podatność na strzelanie. A poza tym ring też chroni w walce lorda.
Na tarcze na kuszach nie mam punktów.
Mysle ze dagger przy odddziałach 10 osobowych się nie sprawdzi , lepiej wez cos innego za niego , reszta rozpy całkiem spoko, chociaz tego uderzenia to za duzo nie ma
1 tura strzelania WE. Hoda w 15 warriorów z 2 czarkami, spada załóżmy ze spada 5, 3x10 GG dokonczą dzieła. na twoim miejscu już prędzej bym dał korsarzy. Są drożsi ale są najbardziej pancerną( ) piechotą w tej armii
Pendant nie za ringa tylko za armor z regenką.
na twoim miejscu szukał bym pts. w Boltach(3 bolty wystarczą) albo w cokach (np. pusta 6) wtedy znajdziesz już pts. na wszystko.
Pendant nie za ringa tylko za armor z regenką.
na twoim miejscu szukał bym pts. w Boltach(3 bolty wystarczą) albo w cokach (np. pusta 6) wtedy znajdziesz już pts. na wszystko.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Nie da sie, oba to talismany, akurat przy mantikorze lepszym wyborem jest Ring. ;]GarG pisze: Pendant nie za ringa tylko za armor z regenką.
A to faktycznie moj błąd Tak to jest jak człowiek nie gra 2 miesiąc
KsuM jeśli chcesz czarować to przyjmność wystawienia sie na ostrzał jest oczywista. Ponadto Bolty HE, krasnale, imperium i wszystko co mocno strzela i czaruje anihiluje Ci ten klocek w max 2 tury ( biorąc pod uwage ofc ze nie uzywasz dagera)
No owszem chcę czarować.
Jak wiem, ze przeciwnik typu WE zaczyna to zasłaniam się harpiami albo wystawiam wojowników przed kuszami a czarki w kuszach.
Ale... theoryhammer jest głupi.
Młody: też się zastanawiam, czy mantikora z lordem, 2 rydwany i coki starczą. Spodziewam się problemu z np. WoC na rycerzach (przy słabych rzutach z mojej strony i dobrych rzutach na pancerz wciągną mi nawet generała) ale z drugiej strony nie mogą od pierwszej tury lecieć na pałę przy 3 harpiach i faście bo dostaną kontry ode mnie lub pojedyńcze bolce z S6 od flanek.
Się pogra to się zobaczy.
Najwyżej wejdzie hydra.
Jak wiem, ze przeciwnik typu WE zaczyna to zasłaniam się harpiami albo wystawiam wojowników przed kuszami a czarki w kuszach.
Ale... theoryhammer jest głupi.
Młody: też się zastanawiam, czy mantikora z lordem, 2 rydwany i coki starczą. Spodziewam się problemu z np. WoC na rycerzach (przy słabych rzutach z mojej strony i dobrych rzutach na pancerz wciągną mi nawet generała) ale z drugiej strony nie mogą od pierwszej tury lecieć na pałę przy 3 harpiach i faście bo dostaną kontry ode mnie lub pojedyńcze bolce z S6 od flanek.
Najwyżej wejdzie hydra.
Bardzo fajna i niepospolita rozpa. Z perspektywy moich HE na Star Dragonie te bolce o wiele bardziej mnie bolą niż Hydra.ksuM pisze:
Najwyżej wejdzie hydra.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
Dużo lepiej kupić więcej warriorów - lepiej ostrzal wytrzyma 25 zwyklasów niż 15 korsarzy.tura strzelania WE. Hoda w 15 warriorów z 2 czarkami, spada załóżmy ze spada 5, 3x10 GG dokonczą dzieła. na twoim miejscu już prędzej bym dał korsarzy. Są drożsi ale są najbardziej pancerną
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
W sumie racja