Demonki na DMP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Demonki na DMP

Post autor: Necro »

To powinieneś chować przed nim Treemana i Treekiny bo z Firestorm Bladem zamienia je na szaszłyki.

A jest to oczywiście Herald Khorne'a na Juggernaucie, w moim klubie zdobył już sobie przydomek Rakieta. :P

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Zajebisty :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Demony slaanesha masz bardzo fajnie zrobione. Demonetki ładnie pomalowane no a na keepera genialny pomysł i te dwa szczypce od spawnów :D super model i konwersja i malowanie :)
Co do juggernauta będę inny niż wszyscy i powiem że mi się to zwierze nie podoba. Te metalowe elementy są zbyt duże. Można a nawet trzeba mu zrobić w tych miejscach pancerz ale z mniejszych elementów. Mało ma tej zbroi ja bym mu zrobił pancerz na całej głowie. No i to coś co ma na dupie wygląda komicznie. Pomysł fajny z tym że stoi na dwóch nogach no ale wykonanie mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Właśnie przez coś, co wygląda jak silnik na dupie jest nazywany Rakietą. Ogółem był nieco wzorowany na Deathripperach z WMki tylko mi trochę przyduży wyszedł. A co do dalszego jego męczenia i obrabiania green stuffem - nie mam na to za bardzo czasu ani ochoty, mnie się ten model podoba jaki jest. Owszem, mógłby być lepszy ale ma zbyt leniwego stwórcę by tak się stało. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Hero na Jaggerze spoko ale sam jagger zdeczka porażka... szczególnie w odniesieniu do Keeperki :D która jest urocza

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

bardzo fajny jako calosc ale za maly za malo masywny i naturalny juggernaut niestety
ale dlaczego on niema przednich lap?? ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Bo tak jakoś wyszło. Z założenia miał mieć tylko te dwie tylne łapy.

A co do tego, że nie jest masywny... Moim zdaniem jest aż za bardzo. Wyszło mi takie krówsko, że szkoda gadać. O dostawieniu go frontem do czegokolwiek to mogę pomarzyć. :?

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Przednich łap nie ma, bo jak widać, są tam specjalnie zrobione otwory na kółka, dodatkowo silnik na dupie, cóż, nikt nie powiedział że życie juggera jest łatwe :P

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

PiotrekN pisze:Przednich łap nie ma, bo jak widać, są tam specjalnie zrobione otwory na kółka, dodatkowo silnik na dupie, cóż, nikt nie powiedział że życie juggera jest łatwe :P

go go power ramgers... powerZORD przyzywam Cie...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

tez mi to z powerrangersem sie skojazylo ]:-> ale nie chcialem nikomu robic przykrosci ;p wlasnie ma taka poze jak robot

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Przykrość to by zrobił oryginał mojemu portfelowi bo musiałbym wydać na niego 1/4 tego co wydałem na resztę armii... :lol2:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

hhe no racja ]:-> mam to samo podejscie ]:-> w lizardmenach to tylko kawalerie i skinki mam plastikowe ]:->

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Po dłuższej przerwie, za to większa ilość fotek:

Fiendy:
Obrazek

Flamery:
Obrazek

Fleshoundy:
Obrazek

Furie:
Obrazek

Horrory ze swoim sztandarem w formie totemu:
Obrazek

Herald Tzeentcha:
Obrazek
Obrazek

Herald Tzeentcha z MoS:
Obrazek
Obrazek

Fotki zrobiłem wybranym, pojedynczym modelom, żeby ogółem pokazać jak prezentują się poszczególne konwersje (uprzedzając pytania - tak, psy też są skonwertowane - mają wyrzeźbione pancerne łuski :P ). Cała armia już skompletowana, startujemy z malowaniem.

Więcej fotek wkrótce. :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

świetnie to wygląda!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

dobrze że zaznaczyłeś że psy mają łuski, to wiele zmienia... :roll: zawsze wydawało mi się że to obroże i kołnierze są ich cechą szczególną, flejmery jakoś tak podobne do horrorów, furie... sam kiedyś zrobiłem podobne screamery z modeliny :lol2: podobają mi się horrory (widać że złożono w ich wykonanie więcej wysiłku oraz fiendy - oryginalne i fajne modele). IMHO więcej konwersji i pracy włożonej w armie i będzie nieżle, na razie poziom po prostu akceptowalny - ale nic więcej.
no cóż potwierdzasz tezę że armia demonów to wdzięczne pole do popisu dla osób.... z inwencją twórczą :D

miłego,
Żaba

P.S. nie bierz proszę moich słów zbyt do siebie - kupienie boxa driad + kilku tyranidów i zrobienie z nich armii demonów to zal.pl ale te same elementy z jajem i pieczołowicie obrobione dają nieźle radę, i pozwalają osiągnąć wyśmienity efekt vide armia demonów Kubiego zrobiona właśnie z tyranidów =D>

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

hahah ja też robie takie smiechowe i kilka pomysłów ci ukradnę :mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zaba napisal chyba wszystko co moznaby bylo w tej kwestii dodac...

Mnie osobiscie podobaja sie horrory oraz herosi.
Nad flamerami i fiendami jakbys troche popracowal to bylyby tez duzo lepsze.

Psy wygladaja niestety jak przerosniete chomiki , choc furie i tak je niestety przebijaja.

No nic czekam na dalsze efekty pracy :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

warhoundy z luskami to chyba warhoundy z wykupionym scaly skinem a nie flesh houndy...

herald teczxy wyglada w porzadku... horrory tez moglbys dorobic z takimi mackowosami no i zmienic mark undivided na heraldzie teczy ;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Czy są robione dla śmiechu... Nie wiem, to tak kurewska armia, że śmianie się przy niej raczej nie wypada. A tutaj najbardziej chodziło o koszta i jak za całą armię na 2250 wyłożyłem ze swojej kieszeni jedynie 250 zeta i to był dla mnie główny priorytet to jestem całkiem zadowolony. Oczywiście, mógłbym posiedzieć nad tym sporo więcej i męczyć to dalej, żeby osiągnąć o wiele lepszy efekt, mógłbym kupować lepsze modele i tak dalej i tak dalej, ale nie zrobiłem tego, bo mi się nie chciało. I tak składam tą armię tylko na dwa, może trzy turnieje... Więc się nawet do niej nie będę przyzwyczajał... :mrgreen:
Shino pisze:warhoundy z luskami to chyba warhoundy z wykupionym scaly skinem a nie flesh houndy...
Niestety, nie mam zamiaru robić ze swoich psiaków Salamander, jak w obecnej edycji wyglądają Fleshoundy. Dlatego poszedłem na kompromis - łuski ok, ale bez kołnierzy i kolców. :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Necro odwal się od Flesh houndów! To najlepszy i najbardziej opłacalny box dla graczy Lizardmenskich. 5 salamander za 99 zl :P

Moja opinie przedstawiłem Ci na gg. Pokrywa się ona ze słowami żaby, mniej więcej. Ale furie i tak gniotą jaja :D
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

ODPOWIEDZ