Witam. Ostatnio myślałem nad rozpiska krasnali i wyszło mi coś takiego:
-Herosi:
-Tan 135 pkt
-sztandar
-runa sanktuarium
-runa odwagi
-Tan 72 pkt
-tarcza
-runa kamienia
-Kowal run 122 pkt
-tarcza
-Wielka runa równowagi
-Jednostki podstawowe:
-wojownicy x10 125 pkt
-sztandar
-muzyk
-czempion
-Długobrodzix14 218 pkt
-czempion
-runiczny sztandar z runą odwagi
-tarcze
-Jednostki specjalne:
- Żelazne bractwox15 225 pkt
-czempion
-muzyk
-sztandar
-Balista 135 pkt
-inżynier
- runa penetracji x3
-Balista 110 pkt
-inżynier
-runa penetracji x2
-Balista 115 pkt
-inżynier
-runa penetracji x2
-runa spalenia
-Balista 120 pkt
-inżynier
-runa penetracji x2
-runa przeładowania
-Jednostki rzadkie
-Organki 120 pkt
W sumie 1497 pkt 6 kostek rozproszenia ( jedna za wielką runę równowagi gdy przeciwnik ma jakąkolwiek kostkę mocy)
Tan z tarczą przyłącza się do długobrodych a z kolei Tan niosący runiczny sztandar przyłącza się do żelaznego bractwa.
Podejrzewam, że na pewno będą pytania o gromowładnych / kuszników ale nie wiedziałem za bardzo gdzie ich wepchnąć. Jeśli macie jakieś sugestie lub zastrzeżenia proszę powiedzcie mi. Wiem, dużo balist ale z dużą siłką wydaje mi się ze będą świetnie ciąć szeregi wroga. Bardzo podoba mi się żelazne bractwo ale większość osób mówi mi żebym wziął gwardie królewską. Jeśli też bardziej polecacie gwardie proszę powedzcię mi dlaczego.Z góry dziękuje za wszystkie posty.
Krasnale 1500 pkt
Bolce są za drogie, wystarczy na jednej r. of penetrating a na drugiej flaming ataki. Nawet jeśli, jak powiadasz, chcesz żeby siekały oddziały, to i tak zawsze szansa trafienia będzie taka sama, a baliście dośc często trafia się nie trafiać
Szczerze na 1500 jezdziłem tylko na 2 herosach, bsb i smithem. Bsb za mietki, zamiast run na sztandar lepiej wrzucic na zbroje coś. Niepotrzebnie w każdej jednostce jest full command, wywalisz championów i sztandar/muzyków, już się kilkadziesiąt pkt uzbiera.
Na takie punkty ironi są zbędni, zamiast nich hammersi ze sztandarem z immune to fear and terror. Dlaczego? Niby cena z tarczami jest taka sama, ironi mają duży save, ale hammersi mają stubborn, i to daje im dużą przewagę. Jeśli ironi mieliby zostać, to bsb najlepiej jakby jeszcze miał oath stone, bez tego będą mniej przydatni niż hammersi, ale myślę, że to kwiestia wyboru.
Nigdy nie używałem Great rune of ballance, zawsze chodziłem na 1-2 dispel scrollach i m.rune of challange.
Wojom potrzebne tarcze, a jak się uzbiera punktów, to trzeba gdzieś strzelaczy wcisnąć np. 10 kuszoli i 10 thunderersów.
Szczerze na 1500 jezdziłem tylko na 2 herosach, bsb i smithem. Bsb za mietki, zamiast run na sztandar lepiej wrzucic na zbroje coś. Niepotrzebnie w każdej jednostce jest full command, wywalisz championów i sztandar/muzyków, już się kilkadziesiąt pkt uzbiera.
Na takie punkty ironi są zbędni, zamiast nich hammersi ze sztandarem z immune to fear and terror. Dlaczego? Niby cena z tarczami jest taka sama, ironi mają duży save, ale hammersi mają stubborn, i to daje im dużą przewagę. Jeśli ironi mieliby zostać, to bsb najlepiej jakby jeszcze miał oath stone, bez tego będą mniej przydatni niż hammersi, ale myślę, że to kwiestia wyboru.
Nigdy nie używałem Great rune of ballance, zawsze chodziłem na 1-2 dispel scrollach i m.rune of challange.
Wojom potrzebne tarcze, a jak się uzbiera punktów, to trzeba gdzieś strzelaczy wcisnąć np. 10 kuszoli i 10 thunderersów.