Dwa pytania na początek
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Dwa pytania na początek
Witam forumowiczow jako, ze to moj pierwszy post wypada sie przywitać. Mam do was dwa pytania może zabrzmią one trochę śmiesznie no ale co tam:D
1) Jak dobrze zapakować figurki przed wysłaniem. W jakieś papiery a potem to w pudełko czy jak? Jak wy to robicie?
2) Myślałem nad wymiana armii oraz przeglądałem dział wymian i tak myślę sobie czy sa jakieś zabezpieczenia w prawne w razie nie uczciwej wymiany. Czy może to podchodzić pod jakiś paragraf? Chociaż wątpię lecz nie zaszkodzi zapytać:)
Pozdrawiam Grey
1) Jak dobrze zapakować figurki przed wysłaniem. W jakieś papiery a potem to w pudełko czy jak? Jak wy to robicie?
2) Myślałem nad wymiana armii oraz przeglądałem dział wymian i tak myślę sobie czy sa jakieś zabezpieczenia w prawne w razie nie uczciwej wymiany. Czy może to podchodzić pod jakiś paragraf? Chociaż wątpię lecz nie zaszkodzi zapytać:)
Pozdrawiam Grey
jesli chodzi o pakowanie figurek, to całkiem nieźle sprawdza się owinięcie kazdego modelu w papier toaletowy lub chusteczkę.. a nastepnie wrzucenie wszystkich w pudełko np. z watą lub gąbką. Wazne by nie latały swobodnie po pudełku i się o siebie nie obijały
Paragraf na drugie? Wątpię - a nawet jak juz to byłoby to baardzo trudno udowodnić, a dochodzenie swoich praw pewnie trwałoby długo
Jeśli chcesz mieć pewność to najlepiej umówić się na wymianę z reki do ręki - wtedy nie ma problemu...
Jeśli chcesz mieć pewność to najlepiej umówić się na wymianę z reki do ręki - wtedy nie ma problemu...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Bananovitch
- Chuck Norris
W sumie możesz wyjść z założenia, że im więcej użytkownik ma postów, tym większa szansa na uczciwa wymianę (osobiście sceptycznie podchodzę do handlu z ludźmi z małą ilością postów). A tak btw.-co chcesz wymienić na co?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
ew. przez allegro (sprzedajesz i kupujesz po prostu)Kris pisze:Paragraf na drugie? Wątpię - a nawet jak juz to byłoby to baardzo trudno udowodnić, a dochodzenie swoich praw pewnie trwałoby długo
Nehan pisze:ew. przez allegro (sprzedajesz i kupujesz po prostu)Kris pisze:Paragraf na drugie? Wątpię - a nawet jak juz to byłoby to baardzo trudno udowodnić, a dochodzenie swoich praw pewnie trwałoby długo
dokładnie allegro to najlepszy pomysł
Tyle, że sprzedaż/kupno to nie to samo co wymiana.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Nigdy nie robiłęś wymiany przez alledrogo? Lekcja dla kolegi z klubu
1.Wystawiasz to co masz dla klienta jako aukcję prywatną.
2.Klient wystawia aukcję prywatną dla Ciebie.
3.Ty kupujesz od niego, on od Ciebie.
4.Wszyscy są zadowoleni
Ot, i cała filozofia.
1.Wystawiasz to co masz dla klienta jako aukcję prywatną.
2.Klient wystawia aukcję prywatną dla Ciebie.
3.Ty kupujesz od niego, on od Ciebie.
4.Wszyscy są zadowoleni
Ot, i cała filozofia.
Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Lecz mam jeszcze jedno pytanie na allegro zawsze kupowałem dopiero teraz postanowiłem zacząć sprzedawać i tu leży moje pytanie jak wygląda system opłat w praktyce dla sprzedającego?. Czy oni od razu automatycznie pobierają mi ta złotówkę czy podobna kwotę z konta od razu na starcie oraz czy prowizja za sprzedana aukcje jest tez samoistnie pobierana czy jednak musze robić te przelewy by zapłacić allegro?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- marcus_cheater
- Oszukista
Prowizję ze sprzedaży opłacasz na poczcie. Do 10 zł masz chyba spokój, a jak już powyżej Ci się nazbiera to musisz zapłacić, bo Ci zablokują konto.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
- Bananovitch
- Chuck Norris
Ewentualnie w zakładce "Moje rachunki". A jak uzbierasz dużo punktów, to zwiększają Ci limit i dłużej masz spokój (do 15 czy nawet 20-więcej nie osiągnąłem ).
Jak przeczytałem to myślałem, że chodzi Ci o to, że dostaniesz figurki kradzione Na to paragraf jest, ale widzę, że już Ci koledzy odpowiedzieli.Grey pisze: Myślałem nad wymiana armii oraz przeglądałem dział wymian i tak myślę sobie czy sa jakieś zabezpieczenia w prawne w razie nie uczciwej wymiany. Czy może to podchodzić pod jakiś paragraf? Chociaż wątpię lecz nie zaszkodzi zapytać:)
Pozdrawiam Grey
- Bananovitch
- Chuck Norris
Nie ma. Ale w tytule piszesz "aukcja prywatna dla xxx" i bardzo ładnie obchodzisz przepisy