Szczurki 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Szczurki 2250

Post autor: Hobbit »

W sumie taki skaveński standard, ale z drobnymi modyfikacjami. Rozpa na turniej w Knurowie.
Grey Seer @ 335 Pts
- Eye of the Horned Rat
- Warpstone Charm
- Twisted Crown of the Horned Rat

Warlock Engineer @ 135 Pts
- Dispel Scroll
- Storm Daemon

Warlock Engineer @ 135 Pts
- Dispel Scroll
- Dispel Scroll

Chieftain + Heavy Armour; Battle Standard @ 149 Pts
- Storm Banner [75]

25 Clanrats + Standard; Musician @ 140 Pts
+ Ratling Gun @ 60 Pts
24 Clanrats + Musician @ 125 Pts
+ Ratling Gun @ 60 Pts

24 Plague Monks + xHW; Standard; Musician @ 242 Pts
- Umbranner

21 Clanrat Slaves + Musician @ 46 Pts
21 Clanrat Slaves + Musician @ 46 Pts

2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts

5 Night Runners + xHW @ 35 Pts
5 Night Runners + xHW @ 35 Pts
5 Gutter Runners Tunnelling Team + PHW @ 85 Pts

6 Warplock Jezzail teams @ 120 Pts
6 Warplock Jezzail teams @ 120 Pts

4 Ironguts + Standard; Musician @ 242 Pts
- Runemaw Banner

1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
W sumie 12PD i 11DD (na potrzeby BP)

Zostaje jeszcze 25pkt, tyle że nie wiem na co :) Może rozbudować clany do 30 albo ich przyciąć i dorzucić kolejną 5 nightów. Myślałem również, żeby zmienić Umbrannera na Banner of burning Hatred, ale boje się zbytniej utraty kontroli nad mnichami. Dzwonek raczej się odpada na te punkty, szczególnie przy BP.

Jest jeszcze opcja, żeby wywalić monków, commanda z ironów, nightów i zastąpić ich wykopkami i sztormverminami. Trzecich klanów niestety nie posiadam.
Co radzicie? Co zrobić z tymi punktami, jaki sztandar, a może całkiem zmienić rozpiskę? ;)
Ostatnio zmieniony 2 lip 2009, o 02:08 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Warbanner?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Warbanner jest na iron gutsach.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Na Seerze wybrałeś regenkę, a nie ryzykowny Ward na 4+. W sumie twój wybór, ale już widziałem wrednych podpalaczy, którzy zawistni - zazdrośni o potęgę Szarego Proroka unicestwiali go w ciągu mgnienia oka :wink: .

Z Monkami i Banner of Burning Hatred jest taka zabawa, że muszą być pilotowani przez kogoś, najlepsi są NR szeroko rozciągnięci, tak, żeby czasem za szybko przeciwnika nie zauważyli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Jak Ci się sprawdzają iron gutsi?? Ja osobiście jestem zwolennikiem 2 Warp-lightning Warp Cannonów. Tańsze,a dużo pewniejsze. Jedna jest losowa, ale dwie zawsze coś zdziałają i się spłacą!!

pzdr
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Na razie uczę się nimi grać, ale w tym zestawieniu, jeśli nie popełnię jakiegoś poważnego błędu to zawsze się spłacają. 12 ataków (16 po death frenzy) z S6 i 4 impakty z S4 dają są w stanie złamać każdy oddział. Myślę nad nad zmianą sztandaru z warbannera na ten przekierowujący czary. W połączeniu ze sztormówą oddział miałby spore szanse dojść w nienaruszonym składzie.

Po drugie nie mam drugiego działa ;)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Zdecydowałem się na nieco bardziej defensywną wersję sztandarów, mam nadzieję, że dobrze zrobiłem. Dorzuciłem tez drugą 5 nightów. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Rozpiska mi się podoba. MOże tylko pokombinowałbym nad zwiększeniem oddziałów nightów do 6, zeby jakiś zbłąkany pocisk nie odebrał im szans na zajęcie ćwiartki. ;)
Necromanter pisze:Jak Ci się sprawdzają iron gutsi??
Mnie się w szczurach sprawdzali świetnie. Okazyjnie jakaś panika ich położyła, ale poza tym - potencjał mają.

ODPOWIEDZ