Nowe jednostki do krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nowe jednostki do krasnoludów
Ja mam pomysł (wybaczcie ale muszę)
Krasnoludzki Gracz-Marzyciel
R WW ZS S WT I A Ż ZP Siła jednostki = taka jaka chcesz (wybierasz w dowolnej chwili)
10 10 10 10 10 10 10 10 10
Teleport - może teleportować się w dowolne miejsce na planszy
Eternal terror - terror z tym ze działa na jednostki unbreakable / undead /demoniczne w sumie na wszystko co nie jest Krasnoludzkim Graczem-Marzycielem + zdaje się co turę jak się jest w zasięgu nawet w walce wręcz z modyfikatorem -4 (zasięg to 87 cali)
Fearless - nie działa na niego absolutnie żaden rodzaj psychologii (łącznie z eternal terrorem) jest unbreakable
I will not fall for this one - nie działa na niego sirens song
Regenerate
Master of Dodging -ward 2+ z re rollem
Hard to wond - moze dostać max 1 wond na turę
Hard to kill - nie dzialają na niego czary/zdolności zabijające natychmiast - KB/11-12 siły z infernal gateway/Oblanie inicjatywy z Pitki
Kiling machine - KB z automatu na wszystko co trafi w WW i Strzelaniu poza innym Krasnoludzkim Graczem-Marzycielem
Precision atacks - zawsze trafia / moze strzelać do WW / trafia tylko wrogów
Single model on foot - widzi 360 stopni itp
Gps tracking system - widzi modele za obstaklami - laskami, obeliskami , domkami itp
Shieldbreaker - nie uznaje żadnego typu sejwów/wardów/regeneracji itp
I'm everywhere - model liczy się tak jak by stał na każdej ćwiartce (może zdobyć kilka na raz), liczy się też zawsze jak by był w 8" od wroga / tnie marsz zawsze
Immune na LS - nie działają na niego formaty turnieju ani decyzje LS , żadne patche i erraty
Uzbrojenie : szybkostrzałowy dysfragmentator materii - ataki liczą się jako magiczne jak i niemagiczne (może wybrać) dodatkowo modele zabite przez dysfragmentator nie mogą się wskrzesić np nie działa karsztejn ring ani wskrzeszania, zasięg 86 cali 400x multiple shot, może rozdzielić strzały pomięczy różne jedostki
Podręczne urządzenie teleportacyjne - teleportuje wszystkie sztandary zabitych wrogów do kieszeni Krasnoludzkiego Gracza-Marzyciela (zdobywa sztandary nie tylko w walce wręcz ale także wrogów którzy zostaną zastrzeleni lub uciekną za planszę/rozbiją się o teren nieprzekraczalny czy jednostkę wroga)
Koszt pkt 0+ (gracz wybiera) - liczy się jako Generał i tyle Core ile wymaga dany format
Krasnoludzki Gracz-Marzyciel
R WW ZS S WT I A Ż ZP Siła jednostki = taka jaka chcesz (wybierasz w dowolnej chwili)
10 10 10 10 10 10 10 10 10
Teleport - może teleportować się w dowolne miejsce na planszy
Eternal terror - terror z tym ze działa na jednostki unbreakable / undead /demoniczne w sumie na wszystko co nie jest Krasnoludzkim Graczem-Marzycielem + zdaje się co turę jak się jest w zasięgu nawet w walce wręcz z modyfikatorem -4 (zasięg to 87 cali)
Fearless - nie działa na niego absolutnie żaden rodzaj psychologii (łącznie z eternal terrorem) jest unbreakable
I will not fall for this one - nie działa na niego sirens song
Regenerate
Master of Dodging -ward 2+ z re rollem
Hard to wond - moze dostać max 1 wond na turę
Hard to kill - nie dzialają na niego czary/zdolności zabijające natychmiast - KB/11-12 siły z infernal gateway/Oblanie inicjatywy z Pitki
Kiling machine - KB z automatu na wszystko co trafi w WW i Strzelaniu poza innym Krasnoludzkim Graczem-Marzycielem
Precision atacks - zawsze trafia / moze strzelać do WW / trafia tylko wrogów
Single model on foot - widzi 360 stopni itp
Gps tracking system - widzi modele za obstaklami - laskami, obeliskami , domkami itp
Shieldbreaker - nie uznaje żadnego typu sejwów/wardów/regeneracji itp
I'm everywhere - model liczy się tak jak by stał na każdej ćwiartce (może zdobyć kilka na raz), liczy się też zawsze jak by był w 8" od wroga / tnie marsz zawsze
Immune na LS - nie działają na niego formaty turnieju ani decyzje LS , żadne patche i erraty
Uzbrojenie : szybkostrzałowy dysfragmentator materii - ataki liczą się jako magiczne jak i niemagiczne (może wybrać) dodatkowo modele zabite przez dysfragmentator nie mogą się wskrzesić np nie działa karsztejn ring ani wskrzeszania, zasięg 86 cali 400x multiple shot, może rozdzielić strzały pomięczy różne jedostki
Podręczne urządzenie teleportacyjne - teleportuje wszystkie sztandary zabitych wrogów do kieszeni Krasnoludzkiego Gracza-Marzyciela (zdobywa sztandary nie tylko w walce wręcz ale także wrogów którzy zostaną zastrzeleni lub uciekną za planszę/rozbiją się o teren nieprzekraczalny czy jednostkę wroga)
Koszt pkt 0+ (gracz wybiera) - liczy się jako Generał i tyle Core ile wymaga dany format
Gogol lubisz zrażać do siebie ludzi i pośmiać się z ich pomysłów innych(tak się dowartościowujesz), nie cierpisz gdy inni gracze chcą się pobawić i próbują cokolwiek wnieść od siebie do swojej ulubionej gry.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Gogol zraziłeś do siebie forumowiczów, nie masz już po co żyć... Weź w ogóle co Ty tu robisz jak grać nie potrafisz...

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- marcus_cheater
- Oszukista
Zajrzałem tu przypadkiem od dłuższego czasu i musze przyznać, że byo warto.
Gogol tak dawno się nie uśmiałem.... 

"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
LOL weź wyluzuj koleś.likaon pisze:Gogol lubisz zrażać do siebie ludzi i pośmiać się z ich pomysłów innych(tak się dowartościowujesz), nie cierpisz gdy inni gracze chcą się pobawić i próbują cokolwiek wnieść od siebie do swojej ulubionej gry.

Też się uśmiałem

- Bananovitch
- Chuck Norris
Gogol
Od razu humor mi się poprawił 
Likaon-spokojnie, nie ma się o co oburzać, pamiętaj, że to tylko zabawa. Nikt Ci niczym nie jedzie, wręcz przeciwnie-ja osobiście gratuluję Ci tak płodnego umysłu. Niemniej pamiętaj, że kranoludzka Gildia Inzynierów to tak skostniała organizacja, że Dąb Wieków w Athel Loren przy niej przypomina giętki łuk. Dlatego nie uświadczysz takich wynalazków jak czołg parowy, wyrzutnia rakiet czy motocykl. Po prostu władze Gildii skutecznie uniemożliwiają rozwój jakchkolwiek wynalazków (choćby były rakietą kosmiczną, bombą atomową i laserem plazmowym). "Nie naprawia się tego, co dobrze działało przez tysiąc lat".

Likaon-spokojnie, nie ma się o co oburzać, pamiętaj, że to tylko zabawa. Nikt Ci niczym nie jedzie, wręcz przeciwnie-ja osobiście gratuluję Ci tak płodnego umysłu. Niemniej pamiętaj, że kranoludzka Gildia Inzynierów to tak skostniała organizacja, że Dąb Wieków w Athel Loren przy niej przypomina giętki łuk. Dlatego nie uświadczysz takich wynalazków jak czołg parowy, wyrzutnia rakiet czy motocykl. Po prostu władze Gildii skutecznie uniemożliwiają rozwój jakchkolwiek wynalazków (choćby były rakietą kosmiczną, bombą atomową i laserem plazmowym). "Nie naprawia się tego, co dobrze działało przez tysiąc lat".
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Mnie to na przykład ubawiło.Gogol pisze:o widzę że zamiast rozśmieszyć to kogoś oburzyłem
. Dobre i to

Niestety, zabrakło tu betonowego osła (Na 2+ z możliwością nieskończonego przerzutu zabija wszystkie wrogie jednostki, które liczą się wtedy 10000000000000000000000000x drożej, zajmuje wszystkie ćwiartki i przejmuje wszystkie sztandary etc.)
@Bananovitch: Rzeczywiście gildia inżynierów powoduje zacofanie i sprawia, że krasie to przy takiej brecie jaskiniowcy. I przy innych też. Obojętnie co by nie wymyślili, z przyczyn oczywistych.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Gdzie napisałem że powoduje zacofanie?
Czytamy ze zrozumieniem (zdawało mi się że w szkole teraz tego uczą, w każdym razie takie miały być założenia reformy szkolnictwa).
Osioł byłby przegięty
Ale latająca owca byłaby jak najbardziej na miejscu 

Osioł byłby przegięty

Banan
(zbieżnośc nazw przypadkowa /\)

- Bananovitch
- Chuck Norris
Chyba raczej bomba bananowa 

- Master of reality
- Oszukista
Bez przesady elfy do końca swego nieskończonego życia nie skorzystają z prochuKlafuti pisze:Rzeczywiście gildia inżynierów powoduje zacofanie i sprawia, że krasie to przy takiej brecie jaskiniowcy. I przy innych też. Obojętnie co by nie wymyślili, z przyczyn oczywistych.

Chodziło mi o to, że krasnoludy mieszkają w jaskiniach.Master of reality pisze:Bez przesady elfy do końca swego nieskończonego życia nie skorzystają z prochuKlafuti pisze:Rzeczywiście gildia inżynierów powoduje zacofanie i sprawia, że krasie to przy takiej brecie jaskiniowcy. I przy innych też. Obojętnie co by nie wymyślili, z przyczyn oczywistych.
Taaak? A zachowują się/myślą/mówią/robią cokolwiek (niepotrzebne skreślić) jakby ciągle były na prochach.

Więc krasnoludzka kultura, cywilizacja i nauka zatrzymała się na pewnym momencie i tkwi w nim od tysiącleci, i nic wskazuje na to by cokolwiek miało się zmienić? Gobliny i Skaveny żyją w jaskiniach Klafuti, krasnoludy żyją w podziemnych twierdzach.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
-
- "Nie jestem powergamerem"
Likaon, nie zgodzę się z tym, mnóstwo jest inżynierów krasnoludzkich, którzy wymyślają coraz to nowe machiny bojowe, tylko, że rzadko je widać ponieważ są testowane dosłownie wieki
, są oczywiście tacy którzy wolą to przetestować jak najszybciej i w pełni sił.
Przykładami mogą być niszczyciel Malakaya zwany "Niezatapialny" który to defakto poszedł na dno, bądź czołg "niezniszczalny" który wyleciał powietrze. No chyba jeden z nielicznych tworów jeszcze sprawnych to Duch Grungniego i jego machina rzucająca topory
. Oto przykłady geniuszu jednego tylko z nich a ilu jeszcze takich żyje tego sam Grimnir nie wie 
A teraz najważniejsze. Jedyne kto sprawia że krasie są zacofane to GW !
To przez nich krasnoludy straciły wiele starożytnych run, twierdze, machiny a także umiejętność oczyszczania Spaczni i tworzenia z tego energii niezastąpionej.

Przykładami mogą być niszczyciel Malakaya zwany "Niezatapialny" który to defakto poszedł na dno, bądź czołg "niezniszczalny" który wyleciał powietrze. No chyba jeden z nielicznych tworów jeszcze sprawnych to Duch Grungniego i jego machina rzucająca topory

A teraz najważniejsze. Jedyne kto sprawia że krasie są zacofane to GW !

To przez nich krasnoludy straciły wiele starożytnych run, twierdze, machiny a także umiejętność oczyszczania Spaczni i tworzenia z tego energii niezastąpionej.
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......