Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
- Bananovitch
- Chuck Norris
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
1.Nie jestem pewny, ale raczej nie (jako że szyszki są traktowane jako broń strzelecka, a w CC nie można strzelać).
2.Tak. W przypadkach kiedy normalny S&S byłby dozwolony (przeciwnik szarżuje z ponad połowy swojego ruchu itp.). Jeżeli coś ma 1 cal ruchu i szarżuje z odlełości 1,01 cala to możesz już robić S&S z szyszek.
3.Patrz 1.
4. To zależy jak grasz. Czasami się przydają, czasami nie robią nic. Napewno nie są bezużyteczni.
5.Pewnie że tak
6. Chyba bardziej uniwersalny jest mag, chociaż ja z kolei nie wystawiam ani jednego ani drugiego. Po prostu graj czym lubisz i nie nastawiaj się zbytnio na wygraną (bo w dzisiejszych czasach należących do DoCh i VC spotka Cię spory zawód )
7. To też zależy jak grasz. Generalnie wielu graczy z tego podforum preferuje silną magię ze wsparciem. Ja wolę silną armię ze wsparciem magicznym (1 caddy na 2250 ).
8. Tylko jeźdźcy.
9.A skąd ten wniosek? Oczywiście NIE.
2.Tak. W przypadkach kiedy normalny S&S byłby dozwolony (przeciwnik szarżuje z ponad połowy swojego ruchu itp.). Jeżeli coś ma 1 cal ruchu i szarżuje z odlełości 1,01 cala to możesz już robić S&S z szyszek.
3.Patrz 1.
4. To zależy jak grasz. Czasami się przydają, czasami nie robią nic. Napewno nie są bezużyteczni.
5.Pewnie że tak
6. Chyba bardziej uniwersalny jest mag, chociaż ja z kolei nie wystawiam ani jednego ani drugiego. Po prostu graj czym lubisz i nie nastawiaj się zbytnio na wygraną (bo w dzisiejszych czasach należących do DoCh i VC spotka Cię spory zawód )
7. To też zależy jak grasz. Generalnie wielu graczy z tego podforum preferuje silną magię ze wsparciem. Ja wolę silną armię ze wsparciem magicznym (1 caddy na 2250 ).
8. Tylko jeźdźcy.
9.A skąd ten wniosek? Oczywiście NIE.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
8. moga miec równiez od pierwszej fazy po 2 ataki ( kon + jezdziec) jesli zostali zaszarzowani, jesli ty szrzowałes to od druiej. ataki sa magiczne.
Glamourweave działa tylko na bohatera czy również na odział w którym znajduje się hero?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Bow of Loren ma magiczne ataki?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Tak jak myslałem ale wolałem sie upewnić
Z innej beczki, mam problem jak skutecznie neutralizować zwiadowców leśniaków, szczególnie upierdliwi są dla mnie Waywachersi. We wcześniejszej bitwie przeciwnik zaskoczył mnie wystwiając mi takie dwie jednostki na tyłach, co było bardzo upierdliwe bo grałem Chadecja i miałem dużo maszyn. Doszło do takiej kuriozalnej sytuacji że jedynymi jednostkami, które mogłem przeciwko nim rzucić, była para moich lordów na taurusie i lamasu, a zanim ich zabili (a miałem pecha w walce wręcz, cholerne kości) pare tur mineło. W ostatnim starciu jeden oddział załatwiłem Mengilami (przeciwnik podszedł za blisko do nich), ale drugi oddział zdjął dwie maszyny krasią i pogonił nam jeszcze master inżyniera. Więc jak ich widzę to szlag mnie trafia, a jestem bardziej teoretykiem niżeli praktykiem (bo choć warhamcem intresuje się coś koło 15 lat, to intensywnie gram od pół roku). Help
Kłopot w tym że gram wieloma armiami i głupio by było się pytać o to samo przy każdej armii (a wierz mi mam ich dużo). Moją intecją było zapytać się bardziej doświadczonych graczy grających Leśniakami, o ich doświadczenia z walk w których przeciwnik zastosował jakiś sprytny wybieg czy dziwne zagranie, aby załatwić ich zwiadowców.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Dziwne jak dziwne, ale z reguły fear-outnumber pomaga Ewentualnie takie wystawienie się, które uniemożliwiłoby wayom wejście na własne tyły. Ewentualnie k6s4 też pięknie ich smaży i z reguły wystarcza.
Aha. I staramy się nie kaleczyć pięknego języka polskiego. To taka mała dygresyjka.
Aha. I staramy się nie kaleczyć pięknego języka polskiego. To taka mała dygresyjka.
Witam
Mam problem z klaryfikacją zasad dotyczących wyborów "tańca" przez wardancerów.
Dokładnie chodzi o to czy wybieram jeden taniec na całą turę close combatu lub wybieram jeden taniec gdy na przykład atakuję a drugi gdy przeciwnik mi oddaje lub odwrotnie?
Ogólnie czy w jednej walce mogę używać dwa tańce czy jeden?
Strasznie zamotałem ale mam nadzieję że ktoś pomożę
Mam problem z klaryfikacją zasad dotyczących wyborów "tańca" przez wardancerów.
Dokładnie chodzi o to czy wybieram jeden taniec na całą turę close combatu lub wybieram jeden taniec gdy na przykład atakuję a drugi gdy przeciwnik mi oddaje lub odwrotnie?
Ogólnie czy w jednej walce mogę używać dwa tańce czy jeden?
Strasznie zamotałem ale mam nadzieję że ktoś pomożę
Mówiąc dokładniej, na każdą rundę kombatu wybierasz jeden taniec.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Tak jak napisał Krassus-w sowjej np. turze wybierasz taniec i go używasz, w turze przecinika musisz wybrać inny.
Aloha!
Mam pytanko do posiadających wiedzę/podręcznik ilu minimalnie wardancerów tworzy grywalną/wystawialną jednostkę (muszą być w niej muzycy championi czy inni flagowi?)-Chciałbym wystawić pomalowany oddział na golden demonie a musi być on wystawiony zgodnie z zasadami z gry więc muszę wiedzieć ilu jesze musze pomalować.Bardzo dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
cukier
Mam pytanko do posiadających wiedzę/podręcznik ilu minimalnie wardancerów tworzy grywalną/wystawialną jednostkę (muszą być w niej muzycy championi czy inni flagowi?)-Chciałbym wystawić pomalowany oddział na golden demonie a musi być on wystawiony zgodnie z zasadami z gry więc muszę wiedzieć ilu jesze musze pomalować.Bardzo dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
cukier