Eshin na WD

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Eshin na WD

Post autor: rychu022 »

Master Assassin 335
smoke bomb
feel blade
talisman of protection

Eshin Sorcerer 160
smoke bomb
Dispel Scroll
Dispel Scroll

Eshin Sorcerer 160
smoke bomb
Dispel Scroll
Power Stone

Eshin Sorcerer 140
Dispel Scroll
Eye of horned rat

5 Night runners 25
5 Night runners 25
5 Night runners 25

24 Clanrats 195
music
standard
ratling

24 Clanrats 195
music
standard
ratling

24 Clanrats 195
music
standard
ratling

21 Slaves 46
music
21 Slaves 46
music

5 Tunneling Team 85
5 Tunneling Team 85

9 Jezzaili 180
9 Jezzaili 180

cannon 85
cannon 85

army cost 2247
casting pool 8
dispel pool 5
models in army 172

co sadzicie o tej rospie? Zmienic cos w niej?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wyglada solidnie , night riderzy duzo lepsi sa imho dla mnie z aditionalami , wtedy cokolwiek sa w stanie zrobic... Reszta, standardowa , dobra...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

podoba mi sie ta rozpa :) zagralbym z czyms takim :D

ps. wywall power stona

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Wywal smoke bomby na magach i dorzuc bronie na najtow.
I wcisnij 3cie slavy. Power stone tez zbedny ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

master assasin ma ASF ? ile ma inicjatywy jesli ma :D ? i ile ma WS ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

asf ma jak sie ujawnia ;)
wtedy ci dobija keepera ;)

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

IMO trzeci czarownik nie jest potrzebny. Lepiej assasina z warpstone stars, te gwiazdki rozkręcają bardzo wiele pokrak typu monstery, charioty, a nawet dają się we znaki smoczurom, gość wyrzuca tego 3 sztuki, z bardzo dużym prawdopodobieństwem, że trafi (tylko na 1 chybia) jest to cholerstwo zatrute, a przebicie na 5+ to już statystyka.

Master Assasin ma ASF, kiedy wychodzi z ukrycia... Jego I wynosi 10... tak wtedy jest szybszy od wszelkich HE, jego WS 8.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shino pisze: wtedy ci dobija keepera ;)
na kto wiecej dobija mi keepera ;)

czyli w turze w ktorej sie ujawnia ma ASF? czy ma ASF tylko jak sie ujawnia w combacie (czytaj popchniety przez sorcererow juz nie ma bo sie ujawnil wczesniej?)

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

a wiec tak wywalilem bomby z sorcow i PS, za to dalem 2 oddzialom nightow additionale (na trzeci team nie starczylo :( ) i dodalem 21 slavow

warkseer: opcje z 2 assasinem z gwiazdkami probowalem generalnie nie sprawdza mi sie... dlatego wole miec trzech sorcow dzieki czemu zawsze mam zabezpieczone klocki klanow 10 ld

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Ja mam dość Master Assasina, ktróry odbil mi się w karierze od wszystkiego, nawet od załogi działa.

Mój Eshin miał dużo więcej Runnersów i Slavów kosztem klocka Clanratów

no i te dziewiąteczki jezzaili... niby ładnie koszą ale dla krasi czy heavena jest to 360 punktów ze free
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Fisch pisze:Ja mam dość Master Assasina, ktróry odbil mi się w karierze od wszystkiego, nawet od załogi działa.

no i te dziewiąteczki jezzaili... niby ładnie koszą ale dla krasi czy heavena jest to 360 punktów ze free
Raz zabrałem go na turniej i nigdy więcej :) W trzech bitwach odbił się kolejno od: katapulty khemri, gościa na carnozaurze i oddziału flamerów.
Jezzki wystawiam nie więcej niż po 7 w oddziale, potem robią się zbyt kuszącym celem dla przeciwnika.
Trzeciego maga zamień na coś innego. Jeśli nie assasin z gwiazdkami to BSB (nawet niekoniecznie ze sztrmówą). Mengile też mogły by być dobrym wyjściem.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

trzeci mag na pewno zostaje, statystycznie grajac na 2 sorcach rzucenie teleportu wychodzi dopiero w 3-4 turze, a w przypadku trzech, w 1-2 max 3. Roznica jest widoczna, po za tym mam 1DD wiecej, co w ostatnich grach zawsze brakowalo mi tej 1 dispelki. Mengile sa dobrym rozwiazaniem, ale sa zbyt drodzy, 5 z mengilem kosztuje mnie cannona i klocek clanow, a to za duzo jak na taki maly oddzial :(

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

rozpa jest bardzo mocna, co by nie mowic szczury naprawde caly czas daja rade, zarowno Skryre klasyk jak i Eshin, z nowych armii maja wiekszy problem tylko z VC, ale te skutecnzie scina BP ;) jak ktos umie tym grac to rzeza 8)

a jeszcze pytanko co do tego ASFa:
- Hidden ma dosc dlugi opis w ksiazce ale przytaczajac 2 cytaty
"Hidden Assasins may be revealed at the begining of any of your turns or at the start of any Close Combat phase."
- i pozniej
"Assasins always strike first in the round of close combat they are revealed, even against chargers"
jak dla mnie to oznacza ze jak sie teleportuje to sie nie ma ASF, tylko zwyczajna szarze... bo zeby rzucic teleport na model musi byc on ujawniony wczesniej niz w fazie combatu... ale moze cos zle interpretuje :mrgreen: ?

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Gotrek- »

Ja Masterem zawsze grałem tak jak mówisz i uważam, że tak właśnie jest. Niestety ;)
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

First strike mają tylko gdy się ujawniają, czyli generalnie prawie nigdy bo teleportowac mozna tylko ujawniony wczesniej model ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Gotrek- »

...I nagle Master Assassin utracił umiejętność 'causes terror in Greater Daemons of Slaanesh' ;) No może nie terror, ale fear to na bank :P
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

-Gotrek- pisze:...I nagle Master Assassin utracił umiejętność 'causes terror in Greater Daemons of Slaanesh' ;) No może nie terror, ale fear to na bank :P
teraz pozostal tylko fear przed zakrzywieniem statystyki ;) oraz przed 18 jezzailami i 2 cannonami :mrgreen:

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Thurion nie jest powiedziane ze bedziemy grali przeciwko sobie :D [-o<

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Ty się modlisz o to, żeby z nim zagrać czy nie?:-P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Pająk pisze:Ty się modlisz o to, żeby z nim zagrać czy nie?:-P
wlasnie tez mnie to zastanawia :P demony z BP maja mega hardkor z dowolnymi szczurami ;) a jakis taki Blodek (chociaz tutaj moze byc roznie) albo juz w ogole i bankowo Wrona to prezent gwiazdkowy dla tego Eshinu :)

ODPOWIEDZ