Taka rozpiska złożona po długiej przerwie. Proszę o konstruktywną krytykę i rady.
Unnamed2250 Pts - Bretonnia Army
1 Bretonnian Lord @ 439 Pts
General; Lance; Heavy Armour; Grail Vow
The Grail Shield [35]
Tress of Isoulde [20]
Virtue of Heroism (1st) [40]
1 Hippogryph @ [200] Pts
1 Paladin Battle Standard Bearer @ 124 Pts
Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Knightly Vow
Sword of Might [20]
Gromril Great Helm [30]
1 Damsel of the Lady @ 130 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Warhorse
1 Damsel of the Lady @ 130 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Warhorse
1 Damsel of the Lady @ 110 Pts
Magic Level 1
The Silver Mirror [40]
6 Knights Errant @ 127 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Barding; Knightly Vow
6 Knights Errant @ 127 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Barding; Knightly Vow
8 Knights of the Realm @ 216 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Barding; Knightly Vow
8 Knights of the Realm @ 241 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Barding; Knightly Vow
War Banner [25]
15 Peasant Bowmen Skirmishers @ 125 Pts
Longbow; Standard; Musician,Villein
4 Pegasus Knights @ 230 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Knightly Vow
5 Grail Knights @ 250 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Barding; Grail Vow
Banner of Defense [30]
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 5
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2249
Bretka 2250pts
-
- Pseudoklimaciarz
Może jakieś opinie na temat rozpiski a nie samych łuczników.
Rozpiska bardzo poprawna ale mam takie uwagi :
Wywal FCG z łuczników , zostaw samego muzyka
Co do pegazów - dorzuć sztandar , uwierz mi przyda sie .
Erranci - małe lance z muzykiem hmm Jak chcesz ich używac do walki to pełny zestaw tzn wrzuć sztandar a najlepiej erranty banner , a jak kolesie są tylko do osłony , to ja preferuje 5 z muzykiem (lub bez) - nie ustawieni w formacji lancy .
A co do waszej kłótni ... post KsuM-a wydła mi sie "szyderą z nooba" wiec nie zaskoczyła mnie reacja keena .
Keen : Łucznicy w bretonni to obowiązek i są tam mega potrzebni
Wywal FCG z łuczników , zostaw samego muzyka
Co do pegazów - dorzuć sztandar , uwierz mi przyda sie .
Erranci - małe lance z muzykiem hmm Jak chcesz ich używac do walki to pełny zestaw tzn wrzuć sztandar a najlepiej erranty banner , a jak kolesie są tylko do osłony , to ja preferuje 5 z muzykiem (lub bez) - nie ustawieni w formacji lancy .
A co do waszej kłótni ... post KsuM-a wydła mi sie "szyderą z nooba" wiec nie zaskoczyła mnie reacja keena .
Keen : Łucznicy w bretonni to obowiązek i są tam mega potrzebni
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
@ Dibo - to a jak wg Ciebie powinna wyglądać odpowiedź nie szydercza ???? może to ten znak zapytania
a coby nie rozwijać flejma - 6 errantów ze sztandarami to zły pomysł - oni odgrywają rolę fasta z trochę lepszym pieprznięciem sztandary za to obowiązkowe na większych regonach (takich które z erosami mają minimum 2 szeregi), sztandar na łucznikach - zawsze warto niczym nie ryzykujesz a wtedy spokojnie mogą bić się z batami, furiami itd.,
banner of defence bezurzyteczny - podnosi tylko o 1 warda przeciwko strzelaniu z s 5 lub więcej - wrzuć inny banner albo zrezygnuj. Banner na 4 pegazów jak najbardziej tak gdzie trebusz ? jak chcesz walczyć ze smokami i dużymi demonami ? może weź falcon horna ? no i koniecznie pograj na hipciu nie bez powodu w White Dwarfie został nazwany meteorem zniszczenia
miłego,
Ż.
a coby nie rozwijać flejma - 6 errantów ze sztandarami to zły pomysł - oni odgrywają rolę fasta z trochę lepszym pieprznięciem sztandary za to obowiązkowe na większych regonach (takich które z erosami mają minimum 2 szeregi), sztandar na łucznikach - zawsze warto niczym nie ryzykujesz a wtedy spokojnie mogą bić się z batami, furiami itd.,
banner of defence bezurzyteczny - podnosi tylko o 1 warda przeciwko strzelaniu z s 5 lub więcej - wrzuć inny banner albo zrezygnuj. Banner na 4 pegazów jak najbardziej tak gdzie trebusz ? jak chcesz walczyć ze smokami i dużymi demonami ? może weź falcon horna ? no i koniecznie pograj na hipciu nie bez powodu w White Dwarfie został nazwany meteorem zniszczenia
miłego,
Ż.