Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Aha no i przypomniało mi się, że w takim wypadku musiałbyś zamienić tego savage z mapą na BO. Ale i tak myślę, że to lepsze niż ryzykować utratę genia.
2ke może rzucać we wroga którego widzi, wyznacza się mu normalnie LoS ze standardowym blokowaniem widzenia przez odziały, niektóre tereny itp.
Na przykład jeśli szaman walczy i cała jego podstawka styka się z wrogiem to może rzucać eadbut'a w Duże Cele i oddział na górce (zakładając że szaman nie stoi na górce).
Na przykład jeśli szaman walczy i cała jego podstawka styka się z wrogiem to może rzucać eadbut'a w Duże Cele i oddział na górce (zakładając że szaman nie stoi na górce).
Jak dla mnie to w każdej rundzie walki, tak jak normalne frenzy,
Ja mam inne pytanko, przeglądając rozpiski publikowane na forum zauważyłem że wiele osób daje generałowi jednocześnie,
Warboss imbad's iron gnashas i bigged kicking' boots
zestaw rewelacyjny (zwłaszcza przy black orku, który ma Armed to da teef (+1A za additional hand wepon), lub z Ulag's akrit axe(przerzucanie nie trafionych hitów))ale zdawało mi się że w podręczniku jest napisane że dana postać może mieć tylko jeden Enchanted Item.
Proszę o krótkie wyjaśnienie w miarę możliwości, z góry dziękuje i pozdrawiam
Szypuł
Ja mam inne pytanko, przeglądając rozpiski publikowane na forum zauważyłem że wiele osób daje generałowi jednocześnie,
Warboss imbad's iron gnashas i bigged kicking' boots
zestaw rewelacyjny (zwłaszcza przy black orku, który ma Armed to da teef (+1A za additional hand wepon), lub z Ulag's akrit axe(przerzucanie nie trafionych hitów))ale zdawało mi się że w podręczniku jest napisane że dana postać może mieć tylko jeden Enchanted Item.
Proszę o krótkie wyjaśnienie w miarę możliwości, z góry dziękuje i pozdrawiam
Szypuł
1 item. zestaw butki + killing blow jest śmierdzącym wałkiem
Rydwany na bohaterach są traktowane jak mount wiec nie zajmuje ci speciala...draleba pisze:A czy gobliński mag/heros na goboskim rydwanie zajmuje slot Special?
Jeżeli nie zajmuje, to można zrobić wesołą rozpiskę gobo-rydwanową (Balancing Patch dopuszcza dwa goboskie rydwany na jeden slot Special)...
A co do rozpiski to fakt można...do czasu aż nie trafisz na park maszyn...
dzięki za info!... więc mój plan szarży trzech goborydwanów, kasujących Ward Save, np. w lancę bretki albo driady/wardancerów może się ziści
no i mina przeciwników, którzy takiego komba u mnie jeszcze nie widzieli - bezcenna!
napiszę czy podziałało - pewnie w wątku "najbardziej przypałowe sytuacje podczas bitew"...
no i mina przeciwników, którzy takiego komba u mnie jeszcze nie widzieli - bezcenna!
napiszę czy podziałało - pewnie w wątku "najbardziej przypałowe sytuacje podczas bitew"...
jestem totalnym ignorantem, i kompletnie się nie orientuje od jakiegoś czasu o co w tej grze chodzi(czytaj:dawno nie grałem),
ale mam pytanie:
czy jeśli dołączymy generała do oddziału dogs of war, który nie jest orkami ani goblinami to czy można ten oddział popchnąć z WAAAAGH! ?
(tego krzyczanego raz na gre)
ale mam pytanie:
czy jeśli dołączymy generała do oddziału dogs of war, który nie jest orkami ani goblinami to czy można ten oddział popchnąć z WAAAAGH! ?
(tego krzyczanego raz na gre)