Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Emilianek »

Aha no i przypomniało mi się, że w takim wypadku musiałbyś zamienić tego savage z mapą na BO. Ale i tak myślę, że to lepsze niż ryzykować utratę genia.

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

Które czary z big waaagh! można rzucać gdy szaman jest w combacie? Podejrzewał bym o to czary 3,4,5,6 ale nie mam żadnej pewności więc proszę o pomoc.

pozdro

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

absolutnie nie da sie 1
2 ujdzie pod warunkiem ze bedziesz mial LoS

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

a w CC nie jest tak że nie ma się LOS, czy może ma się ale tylko do unitow w combacie(co wynika z Twojego postu)??

quas
Niszczyciel Światów

jak stoisz w przodu a walke masz na plecach to nadal masz LoS do przodu nie do tylu.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

nawet jak walczysz z przodu, a szaman jest tylko corner to corner z wrogiem to też ma LoS i moze eadbut'a zasadzac.

BTW czy eadbut'a mozna rzucac do walki, analogicznie jak mała kuznie której gw zafaqowało że ją można ?

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Czyli jesli chodzi o big waaagh! to szaman w combacie może żucać 3,4,5,6 i jeśli fragment frontu podstawki nie styka sie z wrogiem to również i 2 ?

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

2ke może rzucać we wroga którego widzi, wyznacza się mu normalnie LoS ze standardowym blokowaniem widzenia przez odziały, niektóre tereny itp.
Na przykład jeśli szaman walczy i cała jego podstawka styka się z wrogiem to może rzucać eadbut'a w Duże Cele i oddział na górce (zakładając że szaman nie stoi na górce).

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Post autor: Ketman »

witam,

mam pytanie odnosnie Basha`s Bloodaxe - czy te d6 atakow rzucam tylko raz na poczatku gry czy moze w kazdej mojej rundzie walki ?
moze ktos mi opisac schemat dzialania tego karabinu ? :)

Szypuł
Plewa

Post autor: Szypuł »

Jak dla mnie to w każdej rundzie walki, tak jak normalne frenzy,
Ja mam inne pytanko, przeglądając rozpiski publikowane na forum zauważyłem że wiele osób daje generałowi jednocześnie,
Warboss imbad's iron gnashas i bigged kicking' boots
zestaw rewelacyjny (zwłaszcza przy black orku, który ma Armed to da teef (+1A za additional hand wepon), lub z Ulag's akrit axe(przerzucanie nie trafionych hitów))ale zdawało mi się że w podręczniku jest napisane że dana postać może mieć tylko jeden Enchanted Item.
Proszę o krótkie wyjaśnienie w miarę możliwości, z góry dziękuje i pozdrawiam
Szypuł

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

1 item. zestaw butki + killing blow jest śmierdzącym wałkiem

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

A czy gobliński mag/heros na goboskim rydwanie zajmuje slot Special?

Jeżeli nie zajmuje, to można zrobić wesołą rozpiskę gobo-rydwanową :mrgreen: (Balancing Patch dopuszcza dwa goboskie rydwany na jeden slot Special)...

quas
Niszczyciel Światów

zaden heros na rydwanie nie zajmuje slota special

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

draleba pisze:A czy gobliński mag/heros na goboskim rydwanie zajmuje slot Special?

Jeżeli nie zajmuje, to można zrobić wesołą rozpiskę gobo-rydwanową :mrgreen: (Balancing Patch dopuszcza dwa goboskie rydwany na jeden slot Special)...
Rydwany na bohaterach są traktowane jak mount wiec nie zajmuje ci speciala...
A co do rozpiski to fakt można...do czasu aż nie trafisz na park maszyn...:D

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

dzięki za info!... więc mój plan szarży trzech goborydwanów, kasujących Ward Save, np. w lancę bretki albo driady/wardancerów może się ziści :P
no i mina przeciwników, którzy takiego komba u mnie jeszcze nie widzieli - bezcenna!
napiszę czy podziałało - pewnie w wątku "najbardziej przypałowe sytuacje podczas bitew"...

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

witam,

mam pytanie odnosnie 6 czaru w małej waaagh

jest napisane ze przeciwnik musi testowac inicjatywe.

maszyny oblewaja automatycznie, a czy czołg albo treeman tez ??

Awatar użytkownika
lord_t71
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: lord_t71 »

Nie jestem pewny ale chyba to co nie ma in to nie może być celem tego czaru (treman może bo ma in chyba 2)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Czołg i maszyna oblewa z automatu, treeman normalnie testuje.

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

jestem totalnym ignorantem, i kompletnie się nie orientuje od jakiegoś czasu o co w tej grze chodzi(czytaj:dawno nie grałem),
ale mam pytanie:
czy jeśli dołączymy generała do oddziału dogs of war, który nie jest orkami ani goblinami to czy można ten oddział popchnąć z WAAAAGH! ?
(tego krzyczanego raz na gre)

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

mozna, w zasadach jest napisane ze general i oddzial w ktorym sie znajduje - czyli leci z automatu :)

ODPOWIEDZ