Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
Malakai ma repeating dwarf handgun ("same as a normal Dwarf handgun with Multiple shots x 3"). Czy to oznacza, że poza 24" S4, arm.piercing ma też +1 hit ?
Czy Malakaie mają "hate greenskins" i czy zasada "slayers" daje im coś poza unbreakable ?
Czy Malakaie mają "hate greenskins" i czy zasada "slayers" daje im coś poza unbreakable ?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
takismael pisze:Malakai ma repeating dwarf handgun ("same as a normal Dwarf handgun with Multiple shots x 3"). Czy to oznacza, że poza 24" S4, arm.piercing ma też +1 hit ?
tak i takCzy Malakaie mają "hate greenskins" i czy zasada "slayers" daje im coś poza unbreakable ?
Slayers daje im boosta do siły dzięki któremu S (z doliczonym ewentualnym modyfikatorem od broni) rośnie do T przeciwnika i np. ranimy smoki zawsze na 4+ tym sposobem nawet z dwoma hand weaponami
No i nie może do nich dołączyc żaden bohater.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Czy Master rune of Grungni dziala na krzyczenie banshee?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
M.rf.Grungni działa przeciwko pociskom, więc IMO nie działa.
Kocham to forumHD pisze:Połykasz?FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"
- Bananovitch
- Chuck Norris
Zgodnie z PKZtem nie działa (krzyk Baśki nie jest traktowany jako broń strzelecka).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Pamela pisze:M.rf.Grungni działa przeciwko pociskom, więc IMO nie działa.
"...przeciw atakom strzeleckim i czarom zdefiniowanym jako pociski magiczne."
Za każdym razem gdy pytam gracza wampirów, czy krzyk baśki jest traktowany jako atak strzelecki, odpowiadają ,że tak. Osobiście uważam, że należy go traktować jako atak strzelecki, gdyż atak ten wykonywany jest w wazie strzelania.Bananovitch pisze:Zgodnie z PKZtem nie działa (krzyk Baśki nie jest traktowany jako broń strzelecka).
Z tego wynika, że M.rf.Grungni działa i na na krzyczenie banshee.
Arqueek pisze:Taka drobnostka - bohater slayerow moze do malakaia dolaczycRakso_The_Slayer pisze: No i nie może do nich dołączyc żaden bohater.
Nie może, bo malakai to RoR. Do jednostek DoW i RoR mogą dołączyć jedynie bohaterowie DoW.
Dzięki za szybkie odpowiedzi Rakso. Ale czy przypadkiem nie jest tak, że Malakai wyszedł przed nowym kodeksem krasnali i w związku z tym zasady slayerów bierzemy z poprzedniego kodeksu (wtedy chyba tego co piszesz chyba nie mieli) ? Analogicznie do Mengili, którzy nie mają ani hate, ani ich kusze nie są chyba arm.piercing... To samo może się tyczyć giwery Malakaia - ma zasady dwarf handguna z poprzedniej edycji... Ale może jestem w błędzie.Slayers daje im boosta do siły dzięki któremu S (z doliczonym ewentualnym modyfikatorem od broni) rośnie do T przeciwnika i np. ranimy smoki zawsze na 4+ tym sposobem nawet z dwoma hand weaponami
No i nie może do nich dołączyc żaden bohater.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Zasada Slayer się nie zmieniła więc S dalej chłopakom rośnieismael pisze:
Dzięki za szybkie odpowiedzi Rakso. Ale czy przypadkiem nie jest tak, że Malakai wyszedł przed nowym kodeksem krasnali i w związku z tym zasady slayerów bierzemy z poprzedniego kodeksu (wtedy chyba tego co piszesz chyba nie mieli) ? Analogicznie do Mengili, którzy nie mają ani hate, ani ich kusze nie są chyba arm.piercing... To samo może się tyczyć giwery Malakaia - ma zasady dwarf handguna z poprzedniej edycji... Ale może jestem w błędzie.
Co do giwery to gdzieś czytałem (jakieś uściślenia czy coś) że ma klasyczne +1 do hita muszkietu krasnoludzkiego.
Dokładnie. Tak jak mówiłem, nie może do Malakaia wejśc żaden bohater.Kokesz pisze:Arqueek pisze:Taka drobnostka - bohater slayerow moze do malakaia dolaczycRakso_The_Slayer pisze: No i nie może do nich dołączyc żaden bohater.
Nie może, bo malakai to RoR. Do jednostek DoW i RoR mogą dołączyć jedynie bohaterowie DoW.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Kowadła też używa się w fazie strzelania, czy to znaczy że dodatkowy ruch jest atakiem strzeleckim?Grichalk pisze:
Za każdym razem gdy pytam gracza wampirów, czy krzyk baśki jest traktowany jako atak strzelecki, odpowiadają ,że tak. Osobiście uważam, że należy go traktować jako atak strzelecki, gdyż atak ten wykonywany jest w wazie strzelania.
Z tego wynika, że M.rf.Grungni działa i na na krzyczenie banshee.
Nie jest atakiem strzeleckim. MRoGrungni nie działa.Polskie Klaryfikacje Zasad, strona 16, punkt 12 a pisze:
Krzyk Banshee nie jest bronią miotającą (missile fire) i stąd jakiekolwiek czary/przedmioty/efekty odnoszące siędo broni miotającej (missile fire) nie działają na krzyk Banshee. Przykładem są tu np: Storm Banner, wardy przeciwko "missile fire" itp.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, o 07:57 przez Bananovitch, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy walę w kowadło by popchnąć oddział , to nie jest to atak, bo nie atakuję swojej jednostki.Atak strzelecki to nie tylko missile fire. Jeżeli masz warda tylko na missile fire, to nie ma on tu zastosowania.Polskie Klaryfikacje Zasad, strona 16, punkt 12 a pisze:
Krzyk Banshee nie jest bronią miotającą (missile fire) i stąd jakiekolwiek czary/przedmioty/efekty odnoszące siędo broni miotającej (missile fire) nie działają na krzyk Banshee. Przykładem są tu np: Storm Banner, wardy przeciwko "missile fire" itp.
Nie jest atakiem strzeleckim. MRoGrungni nie działa.
Kowadła też używa się w fazie strzelania, czy to znaczy że dodatkowy ruch jest atakiem strzeleckim?
To była ironia...
- Bananovitch
- Chuck Norris
Z tego co pamiętam to 5
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Bananovitch
- Chuck Norris
Jeżeli masz jak go schować, żeby nie był odstrzelony w pierwszej turze, to zdecydowanie lepszy jest solo.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Jakiś czas temu pojawił się link do części forum z archiwalnymi krasiami może ktoś załączyć bo nie mogę znaleźć a zaczynam kolekcjonować je choć pewnie mi to zajmie całe życie
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Znajdziesz je w TYM TEMACIE - są zdjęcia katalogów ze wszystkimi modelami
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie