TK 2250 na Knurów

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

TK 2250 na Knurów

Post autor: Szymek »

Tomb King, general 265
-destroyer of eternities
-collar of shapesh

Liche priest, hierophant 160
-cloak of the dunes
-hieratic jar

Liche priest 165
-dispel scroll
-dispel scroll

Liche priest 160
staff of ravening

1 swarm 45

10 skeleton warriors 90
bow, champion

10 skeleton warriors 90
bow, champion

3 chariots 120

4 chariots 160

4 ushabti 260

1 skorpion 85

5 carrion 120

20 TG 310
FCG, Icon of Rakaph

1 Screaming Skulls Katapult 110
-czachy

1 Screaming Skulls Katapult 110
-czachy

Rozpiska to raczej standard, czymś podobnym, z lekkimi wariacjami gram już ok roku, ale co sądzicie, i co ewentualnie zmienić?
Zastanawiam się nad wywaleniem bounda i w zamian za to scrolle, ale b. dobrze mi się w bitwach spisywał więc chyba z 2 scrollami się wybiorę na ten turniej, w końcu magia w wfb prawie nic nie robi, więc raczej jestem dobrej myśli. pozdr

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Zdziwilbys sie co magia w wfb potrafi. Ale na Slasku panuje magiczne poganstwo :mrgreen: Gdziekolwiek indziej powiedzialbym ze obrone masz za mala. Na Slask jest w sam raz :wink: Znalazl bym za to pkt na drugiego swarma oraz na 2-3 gwardzistow chociaz. 20 to troche malo.

Pzdr
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

ja proponuje taki zaestaw na lichach:

Liche priest, hierophant 165
-cloak of the dunes
-staff z przezucaniem dic'ow inkantacji(plague cos tam..)
Liche priest 165
-dispel scroll
-dispel scroll

Liche priest 165
-scroll
-hierativ jar

jestes bogatszy o scrola, a ten bound jest cienki, chyba ze mag jezdzi na koniku czego tez nie polecam, jesli mialbym zaproponowac cos jeszcze od siebie, to wyrzucic champow z lucznikow, a za uszatkidruga baze swarmow, 4 gwardzistow i zrobic ze szkieli klocki wieksze/albo next rydwany, to zalezy jak wolisz grac ;) ale ta Twoja rozpa tez mi sie podoba :) a i jeszcze KONICZNIE!!!!! drugiego skorpiona

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

3 ushatki stykaja wysmienice, ale 1 swarm to plew, nie radzi sobie. A jak sie wykopie to masz dylemat czy oby napewno siebie poradzi przy ataku.
Reszta moze byc, chociaz ja preferuje 2x Scorp, Cariony (x5) i TG (x24)

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Smiechu 3 uszatki to plew straszny ;D pada jedna i jestesmy w dupie, dwie nic nie zrobia, a jak z 4 pada jedna to i tak jest w porzadku ;)

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Znalazl bym za to pkt na drugiego swarma oraz na 2-3 gwardzistow chociaz. 20 to troche malo.
Możnaby było wywalić 10 łuczników z rozpy i w zamian dodatkową bazę swarmów i kilku gwardzistów, ale ta dziesiątka pełni dość ważną strategicznie funkcję w rozpie i trochę szkoda mi jaj wyrzucać, a na czym innym zbytnio nie ma pkt przycinać :) za to jeśli chodzi o zwiększenie liczebności TG, to wartoby się było zastanowić, bo dość szybko w ostatnich bitwach traciłem rank, a w cc 3 szeregi to nie 2.

Zdziwilbys sie co magia w wfb potrafi. Ale na Slasku panuje magiczne poganstwo Gdziekolwiek indziej powiedzialbym ze obrone masz za mala. Na Slask jest w sam raz
Standardowo mam 3 scrolle i magia mnie w ogóle nie rusza, tak od 4 tury dopiero jakieś czary wchodzą, ale postanowiłem zrezygnować z scrolla na rzecz latania, bo zwiększy to moją mobilność na hierophancie i nie będę musiał już tak koncentrować magów w jednym miejscu, bo ostatnio się na tym mocno przejechałem :)
3 ushatki stykaja wysmienice, ale 1 swarm to plew, nie radzi sobie.
4 usztki to mus, jak w ogóle się je wystawia, 3 nie mają najmniejszego sensu. A 1 swarm przynajmniej jeśli chodzi o zjadanie maszynek, działa idealnie, może sprawiają to moje ponad statystyczne rzuty, ale nawet dwarfickie maszyny w turę pożera :D.

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

A 1 swarm przynajmniej jeśli chodzi o zjadanie maszynek, działa idealnie, może sprawiają to moje ponad statystyczne rzuty, ale nawet dwarfickie maszyny w turę pożera .
zal

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Siilent Bob pisze:
A 1 swarm przynajmniej jeśli chodzi o zjadanie maszynek, działa idealnie, może sprawiają to moje ponad statystyczne rzuty, ale nawet dwarfickie maszyny w turę pożera .
zal
Wyloguj się :D

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

1 swarm niestety MOIM zdaniem nie radzi sobie, bez 2 baz sie nie ruszam, masz 10 atakow z poisonami, a jesli nie zabijesz calej obslugi czesto masz fear out number, wiec statystycznie po szarzy 2 baz na jakakolwiek maszyne(moze wylaczajac krasie z inzynierem) ta maszyna juz przeciwnik nie pogra ;) tak jak juz mowilem uszaty tylko we 4, a TG 24 i wsadzasz kinga ;)
powiedz mi jaka role moja pelnic championi w tych 10 szkieli? moim zdaniem na tak mala ich ilosc sa bezuzyteczni, jesli chodzi o wyzywanie challenga, ale moze maja jakies inne zastosowanie w Twojej rozpie, ja czesto biore klocek 20 FCG z warbannerem, masz na starcie 6 przewagi, 3 szeregi, przewage, sztandar i warbanner, wpada cos w Ciebie ,wtedy krzyczysz challenge ;) uwazam ze tylko w podobnych sytuacjach wartop jest brac chempow, ale to moje osobiste zdanie ;)pozdrawiam

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

dziekanotr pisze:powiedz mi jaka role moja pelnic championi w tych 10 szkieli?
Aby przyjmować szarżę na bok, albo walczyć gęsiego...

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

to gratuluje ;)

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Aby przyjmować szarżę na bok, albo walczyć gęsiego...
Między innymi
to gratuluje
O co chodzi? :shock:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Beż wątpienia Butan ma rację.
Jak ktoś wie po co są czempioni w szkieletach to dobrze dla niego, jak nie wie do czego może ich używać to niech ich nie wystawia, bo tylko straci na nich punkty.
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

chodzi o to ze to jest dobra opcja ,to nie byl zaden sarkazm ,choc moglo to tak zabrzmiec...ja osobiscie ich nie uzywam przy ilosci 10, ale to ja , pogratulowalem tylko pomyslu ;)

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Dobra, koniec spamu :D , proszę o rady co do ewentualnych zmian w rozpie, ale udokumentowane czymś, a nie stylu wstaw jeszcze to i to, a ja się pytam, w zamian za co? Bo nie ma za bardzo czego ciąć. Pozdr

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Wytnij uszaty i wszystko się zmieści. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

a wiec ode mnie, proponuje zestaw przedmiotow na bohaterach jaki dalem wczesniej, jesli nie chcesz Twoj tez jest dobry ale dla tego liche z boundem zaproponuje koniczka, wiekszy zasieg bounda ;) czyli kolejne 8pkt, jesli chcesz grac na uszatach to bardzo dobrze, w liczbie 4 naprawde swietnie mi sie sprawdzaly ;) ale musisz znalezc miejsce na drugiegi skorpa(IMO), jedyne co to carriony na wymianke za niego...,sa dobre ale skorp lepszy/tanszy zostaje CI wydania 27pkt po dodaniu kunia, czyli akurat na 2 guardow oraz masz 3 w zapasie, wyrzucajac jednego chempa masz 13 czyli na jeszcze jednego gwardziste, wtedy robi sie sensowny klocek z kingiem w srodku ;) przydalby sie jeszcze jeden ale nie ma za co tych pkt ciac;/ chyba ,ze wyrzuc jeden rydwan z tego squadu 4, to jeszcze zostanie Ci pkt na baze swarmow, jednej nie powinnienes wystawiac, nic nie zrobi a 45pkt wydasz, jesli juz to 2, bo 3 za drogie ;) tyle ode mnie, pozdrawiam

ODPOWIEDZ