wstyd mi

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Re: wstyd mi

Post autor: Jarlaxle »

ja mam odmienne zdanie na temat kuszników... ich się używa zależności od rozpiski, na defensie są bardzo mile widziani.
A czy są tacy słabi... hymmm imo mają kilka zalet w CC as na 4+ na ostrzał 5+ do tego 20 strzałów z AP. Fakt, że gorzej strzelają od shades, ale mają lepszą przeżywalność zarówno od nich jak i DR. a te 20 strzałów z AP bardzo boli ciężką kawę z as na 2+ a fastach nie wspominając. A i smokowi/gigantowi/enginowi dają radę wbić ranę.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Grałem dwie bitwy teraz.

1) wampiry - smok, bsb biegacz, necro z 2 zwojami, 10 BK ze strigojem, 2 wargi, baty, psy, ghoule, szkielety

Łatwiutka bitwa dla mnie, gdy mam 2 X lurker, dużo strzelania i executioners axe przeciwko smokowi z 5 ranami który nie może dać flee. Assasin zdjął BSB w 10 ghouli w drugiej turze (potem go te ghoule zabiły), a w trzeciej lord pokroił smoka (zadał 6 ran) i lord się sypnął. DR, cienie i bolce zdejmowały baty i wilki, a harpie uniemożliwiały wargom zaszarżowanie czegokolwiek konkretnego. Hydra weszła z lurkera w bok rycerzy ale i tak się odbiła :roll: Wynik 17-3.

2) leśne elfy - smok, 2 X mag 2 level z 3 zwojami i laska, 2 drzewa, 6!!! X GG z muzykiem

Ciężka rozpiska, kryształ powodował, że nie mogłem wlecieć w smoka lordem, support i BG padali szybko od 60 łuków + szyszki + HoDA, a drzewa surfowały i nie mogłem ich ruszyć (a miałem 2 pitki).

Zaczynało być cienko, ale w końcu smok oberwał ranę od kuszy 2 dark ridersów i potem steed of shadows na 7 kościach i smok pada a lord zagoniony :D Bolce i hydra skosiły nieźle łuczników i w końcu udało mi się wyciągnąć remis. Hydra też padła po 30 strzałach z S4 trafiających na 2+ niestety. Dziwna rozpiska ale mi sprawiła ogromne kłopoty.

3 czarki z + exe axe i assasin sprawują się świetnie jak narazie w każdej bitwie, narazie nie będę chyba nic zmieniał i będę dalej testował.

ODPOWIEDZ