Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Harpie - podstawka 25x25 czy 20x20
Witam !
Wróciłem do WFB po dość długim okresie przerwy i dostałem dziś nowy army book do DE. Przeglądając go nasunęła mi się pewna koncepcja i właśnie tutaj kieruje swoje pytanie: czy DE zrobione na MSU, czyli oparte głównie na piechocie mają rację bytu czy raczej tylko ładnie będą wyglądać na stole ?
Pozdrawiam
Kamel
Wróciłem do WFB po dość długim okresie przerwy i dostałem dziś nowy army book do DE. Przeglądając go nasunęła mi się pewna koncepcja i właśnie tutaj kieruje swoje pytanie: czy DE zrobione na MSU, czyli oparte głównie na piechocie mają rację bytu czy raczej tylko ładnie będą wyglądać na stole ?
Pozdrawiam
Kamel
Armia defensywna oparta na kusznikach, klocu włóczników z War Banerem, do tego Black Guardzi z ASF, może Egzy albo drudzy BG z AP, cztery bolce lub dwie hydry, no i wiadomo dwie czarki, Lord i Master. Powinno dawać rade.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
A jakby oprzeć taką defensywną armie na magii ?
Widziałem kiedyś co sam arcymag HE potrafi zdziałać mając magie ognia. Praktycznie sam wyrżnął połowę armii przeciwnika (mianowicie WE). Myślę, że taka 4 lvl sorcka DE nie byłaby gorsza.
Widziałem kiedyś co sam arcymag HE potrafi zdziałać mając magie ognia. Praktycznie sam wyrżnął połowę armii przeciwnika (mianowicie WE). Myślę, że taka 4 lvl sorcka DE nie byłaby gorsza.
"Największa ofiara- to ofiara z własnej woli." - Św. Maksymilian Maria Kolbe
Jeszcze lepiej, Wysoka Czarka z płaszczem Mrocznej Gwiazdy i paroma innymi bajerami była by niezła, dalsza kompozycja zależy od twojej inwencji, możesz dać jednego - dwóch bohaterów, lub same czarki (jedna z daggerem) . Dodatkowo wzięcie Assasyna nigdy nie jest złym pomysłem .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
DL nie musi być taki pancerny na smoku... i tak wszyscy walą po smoku. Wystarczy mu dać PoK albo regenke.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Zdecydowanie daj mu deathprincera z racji tego ze masz 90% szans na KB wtedy ( matysia i master mają wtedy KB) Co bardzo ładnie ściąga bohaterów czy tez kawalerie. Do tego mozesz dać armor of darkness lub Null Talisman albo po prostu hoteka.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam serdecznie. To będzie mój pierwszy post na tym forum. Szkoda, że muszę zaczynać od pewnie bardzo lamerskiego dla wielu pytania. Przed chwilą stoczyłem moja debiutancką bitwę DE ale mimo mojego zwycięstwa mam pewną wątpliwość. Mianowicie: jak mam rozumieć zapis w podręczniku: 2x wielokrotny strzał ?? Ile strzałów w myśl zasad może oddać pojedyńczy model używający kuszy ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
"kuszy" ->1
"powtarzalnej kuszy" -> 1 lub 2
zapisek "2x wielokrotny strzal" oznacza że posiadacz może oddac jeden zwykly strzal, lub dwa strzaly z dodatkową karą -1 do trafienia.
maly rulebook str.:35
duży rulebook str.:55
P.S.: Witamy na forum
"powtarzalnej kuszy" -> 1 lub 2
zapisek "2x wielokrotny strzal" oznacza że posiadacz może oddac jeden zwykly strzal, lub dwa strzaly z dodatkową karą -1 do trafienia.
maly rulebook str.:35
duży rulebook str.:55
P.S.: Witamy na forum
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ma ktoś może zdjęcia niepomalowanych Shadsów na kompie?
Czy null talisman z championa i czarodziejki będących w jednym oddziale się kumulują ?
dla przykładu: harpie zabijają skinki i wbijają się w stegadona( w który nie był w walce) dodatkowo w niego wbija się lord, po overrunie. Pytanie brzmi, czy lord ma dodatkową turę walki.
dla przykładu: harpie zabijają skinki i wbijają się w stegadona( w który nie był w walce) dodatkowo w niego wbija się lord, po overrunie. Pytanie brzmi, czy lord ma dodatkową turę walki.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2009, o 01:15 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.
jednostki wampirów nie mogą maszerować, chyba że są 6 cali od wampira (12 od generała) wiec jeśli moje wilczki znajdują się w tym polu i zaczną marsz ale przed zakończeniem swojego ruchu wyjdą poza zasięg wampirów mogą dalej maszerować jakby nic się nie stało, czy muszą się zatrzymać? Z góry dzięki za odp