Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Re: Pytania wszelakie ... ;)
A bonus (załóżmy że +1 atak) dostaje tylko lord czy smok też? I jak jest z lordem/bohaterem na koniu (tylko lord/hero czy koń też)?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

bohater dostaje bonus chyba ze z kociołka rzucisz to wtedy na cały oddział działa
z kociolka czyli ze shrina?
jesli tak to jest to odpowiedz na moje pytanie ktore umiescilem (troche bez sensu) w innym temacie...

Za zabicie postaci lub lardża dostaje tylko bohater w oddziale, jeśli dostaje z ołtarza to działa na cały oddział łącznie z wierzchowcami... Ładnie wygląda rzut z warszrajna na warszrajn +1 do tafa... Albo stubborn na szrajnie tzeentcha... Ustoi prawie wszystko... Pod warunkiem że nie spanikuje...
proponuje zagłębić się w FAQu do wojowników tam są wszystkie no może prawie wszystkie odpowiedzi
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ale łatwiej jest tu sie zapytać
. Mógłbym prosić faq na maila (Dawid.M89@wp.pl)? Z góry dziękuje.

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Dżizas... Google nie gryzą. strona GW
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Kedziorson
- Masakrator
czy ktoś mi może pożyczyć chaos na W. Dracon ? naprawde mam problem z armią
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Kilka pytań.
1) Champion Chosenów dostaje Księge Tajemnic. Czy jeżeli wylosuje czar numer 6 z domeny ognia moge go zmienić na numer 1?
2) Na ilu kostkach wyżej wymieniony Champion rzuca czar?
3) Jeżeli w/w ma mark Tzeentcha to czy dostaje +1 do casta?
4) Lord na rydwanie ma mark Khorna. Czy rydwan automatycznie ma ten sam mark czy musze za niego dodatkowo zapłacić?
5) Jeżeli rydwan automatycznie ma mark Khorna bo Lord go ma to czy i wierzchowce i obsługant dostają +1 do ataku za frenzy?
6) Czy dar Macki Tzeentcha można dać kilku postaciom? W końcu to dar a nie przedmiot.
7) Jutro jade po szczeniaka owczarka niemieckiego (pies) jakieś pomysły imie
?
1) Champion Chosenów dostaje Księge Tajemnic. Czy jeżeli wylosuje czar numer 6 z domeny ognia moge go zmienić na numer 1?
2) Na ilu kostkach wyżej wymieniony Champion rzuca czar?
3) Jeżeli w/w ma mark Tzeentcha to czy dostaje +1 do casta?
4) Lord na rydwanie ma mark Khorna. Czy rydwan automatycznie ma ten sam mark czy musze za niego dodatkowo zapłacić?
5) Jeżeli rydwan automatycznie ma mark Khorna bo Lord go ma to czy i wierzchowce i obsługant dostają +1 do ataku za frenzy?
6) Czy dar Macki Tzeentcha można dać kilku postaciom? W końcu to dar a nie przedmiot.
7) Jutro jade po szczeniaka owczarka niemieckiego (pies) jakieś pomysły imie

1. Może
2. Jednej z Boook of Secrets i jednej armijnej maksymalnie
3. Chciałbym żeby miał ale niestety czarodziejem to on nie jest (według faq jednak jest czyli +1 casta obowiązuje)
4. Płacimy
5. Nie ma automatycznie, mają
6. Nie duplikujemy giftów
7. Azor
Większość odpowiedzi znalazłem w faq GW z lutego do WoCh w ciągu kilku minut ... Polecam ściągnąć i przeczytać...
2. Jednej z Boook of Secrets i jednej armijnej maksymalnie
3. Chciałbym żeby miał ale niestety czarodziejem to on nie jest (według faq jednak jest czyli +1 casta obowiązuje)
4. Płacimy
5. Nie ma automatycznie, mają
6. Nie duplikujemy giftów
7. Azor
Większość odpowiedzi znalazłem w faq GW z lutego do WoCh w ciągu kilku minut ... Polecam ściągnąć i przeczytać...
Ostatnio zmieniony 10 lip 2009, o 01:57 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dzięki za szybką odpowiedź. Zabolało że giftów nie duplikujemy i dodatkowy koszt marków na rydwan. Ale ja to myślałem bardziej nad Khorn
. I jeszcze pytanko. To jeżeli rzuce Championem Chosenów dwoma kostkami czar z książki to w przypadku dwóch 1 normalnie rzucam tabelke miscasta?

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Liczy sie jako czarodziej, może użyć 2 kostek mocy i w takim razie dostanie +1 do casta
. (właśnie faq przeczytałem)

rzucasz D6+1 na tabele miscasta tak jak masz napisane przy książceDark Knight pisze: przypadku dwóch 1 normalnie rzucam tabelke miscasta?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No o tym zapomniałem.Thx Rafix. I jeszcze pytanie. Klocek 5 Knigtów z markiem Tzeentcha pod Gorejącym Sztandarem uzyskuje warda na 4+. Dołączam do nich lorda Khorna na Molochu. W fazie strzelania strzela w nich katapulta i trafia wszystkich. Jak jest z wardem?

wszyscy mają tylko jager na 5+