Bandy w Mordheimie
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Re: Bandy w Mordheimie
Lustria jest zbalansowana wewnętrznie, jak każdy dobry setting
Natomiast z tym, jak się ma do band z podstawki, jest już nieco gorzej...
Ale przecież chodzi o dobrą zabawę, więc jeśli przeciwnikowi to nie przeszkadza, to czemu nie
Moja pierwsza bitwa to były moje dwarfy z Gotrekiem i Felixem przeciwko lizakom z Lustrii
Natomiast z tym, jak się ma do band z podstawki, jest już nieco gorzej...
Ale przecież chodzi o dobrą zabawę, więc jeśli przeciwnikowi to nie przeszkadza, to czemu nie
Moja pierwsza bitwa to były moje dwarfy z Gotrekiem i Felixem przeciwko lizakom z Lustrii
- Szrederator
- Chuck Norris
Witam chciałbym się zapytać jak w końcu jest z bandą shadow warriorów?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Szrederator
- Chuck Norris
a możne wszystko co do niej potrzebne znaleźć gdzieś w sieci? jest jakaś przegięta że została wycofana czy co?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Banda jest w polskiej wersji podręcznika.Szrederator pisze:a możne wszystko co do niej potrzebne znaleźć gdzieś w sieci? jest jakaś przegięta że została wycofana czy co?
A od siebie dodam, olej Mordheim, zagraj w Warheima
- Szrederator
- Chuck Norris
Mam takie pytanie: jaka jest podstawka pod np. konia, pieska?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Koń umieszczony jest na podstawce kawaleryjskiej 25x50 mm. Psy 'zwykłe' umieszczone są na podstawce 20x20 mm, a psy zwierzoludzi na podstawce kawaleryjskiej 25x50 mm.Szrederator pisze:Mam takie pytanie: jaka jest podstawka pod np. konia, pieska?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nie wiem, czy bardziej chodziło o klimat czy przegięcie, pewnie jedno i drugie po trochu.a możne wszystko co do niej potrzebne znaleźć gdzieś w sieci? jest jakaś przegięta że została wycofana czy co?
Zasady ciągle są gdzieś na sieci, chociażby TU (oryginał).
Sio mi z tą agitacją!quidamcorvus pisze: A od siebie dodam, olej Mordheim, zagraj w Warheima
Witam
chciałem zacząć grać w mordheima ... wybór bandy padł na wysokie elfy i mam pare pytań odnośnie tej bandy :
- dużo osób nimi gra?
-nie są jakąś przegiętą ekipą ?
-ile trzeba wydać mniej więcej kasy na zrobienie bandy i jakie figurki <najlepiej z gw>nadają się do skonwertowania na bande wysokich elfów do mordheima ??
chciałem zacząć grać w mordheima ... wybór bandy padł na wysokie elfy i mam pare pytań odnośnie tej bandy :
- dużo osób nimi gra?
-nie są jakąś przegiętą ekipą ?
-ile trzeba wydać mniej więcej kasy na zrobienie bandy i jakie figurki <najlepiej z gw>nadają się do skonwertowania na bande wysokich elfów do mordheima ??
Witam,
Chciałbym zacząć grać w Mordheima i mój wybór, a przynajmniej uwaga skupiła się na Krasnalach. Może ktoś powiedzieć mi o nich coś więcej (widziałem to co jest na stronie GW).
pozdro.
Chciałbym zacząć grać w Mordheima i mój wybór, a przynajmniej uwaga skupiła się na Krasnalach. Może ktoś powiedzieć mi o nich coś więcej (widziałem to co jest na stronie GW).
pozdro.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zapraszam tutaj.solider4 pisze:Witam,
pozdro.
Niestety wyrzuca mnie z tej strony, a dokładniej to dostaję informację, że jestem nieznany i zbanowany (lub coś w tym stylu)
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Jeśli używasz FireFoxa lub Opery powinno nie być problemów. Gorzej jeśli używasz Chroma, serwer na którym umieszczone jest forum Najmita.net - serwis społeczności Mordheim nie współpracuje z tą przeglądarką.solider4 pisze:Niestety wyrzuca mnie z tej strony, a dokładniej to dostaję informację, że jestem nieznany i zbanowany (lub coś w tym stylu)
Używam standardowej przeglądarki windows- explorer. Oj chyba mie przejrzę tej strony
Generalnie będę wdzięczny za informację na temat:
1. jak plasuje się ta armia na tle innych.
2. czy jest popularna.
3. i inne informacje przydatne dla początkującego gracza krasnali
Z góry dziękuję.
2. czy jest popularna.
Z góry dziękuję.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
1. W porownaniu do innych band krasnoludy sa bardzo wolne co boli w przypadku wielu scenariuszy. Niska inicjatywa nie sprzyja w wspinaniu sie po budynkach. Natomiast duzym plusem jest wysoka wytrzymalosc, twarda glowa i zwiekszenie zasiegu broni przez inzyniera.solider4 pisze:
2. czy jest popularna.
2. Jesli chodzi o turnieje to za bardzo nie mam sie co wypowiadac, gralem raptem na dwoch i na obydwu byly krasnoludy (na jednym dwoch graczy na drugim nie pamietam - napewno jedne - moje )
3. Na poczatku wazne jest ustalic z czego chcesz zrobic sobie bande. Czy masz juz jakies figurki, czy moze chcesz zamawiac oryginalny gang z MO. Mozna zrobic tez niemal cala bande (bez zabojcow trolli i jakis najemnikow-jesli takowych bys chcial) z plastikowych krasnoludow z Battla.
Figurek nie mam, bo narazie nie zdecydowałem się na konkretną bandę. Jestem klimaciarzem i nie chcę łączyć bandy z najemnikami, jedynie czysta krew, więc wsparcie innych ras odpada.
Jeżeli chodzi o turnieje to nie jestem nimi zainteresowany, więc nie chcę somograja, tylko bandę, która będzie mogła sprostać innym.
A jak Ci szło na turniejach Karasiami?
Jeżeli chodzi o turnieje to nie jestem nimi zainteresowany, więc nie chcę somograja, tylko bandę, która będzie mogła sprostać innym.
A jak Ci szło na turniejach Karasiami?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious