dodatkowe VP dla Eshinu za zabitych bohaterow
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
dodatkowe VP dla Eshinu za zabitych bohaterow
pytanie, czy dostaje bonusowe 100VP, jesli wrogi bohater podczas ucieczki wychodzi za krawedz stolu?
a jak jest napisane?
za kazdego zabitego czy za kazdego ktory zginie podczas gry?
za kazdego zabitego czy za kazdego ktory zginie podczas gry?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Dyskusja o tym już była - chętnych do obejrzenia odsyłam do: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=38&t=4721
czyli nie bylo rozstrzygniete...
wg mnie Eshin dostaje pkt tylko za zabitych herosow a nie za tych co uciekaja czy sami w jakikolwiek sposob zgina...
porownanie z pkt za generala mocno nie trafione gdyz tam wyraznie jest opisane kiedy dostaje sie te dodatkowe 100VP...
predzej bym to porownywal do zabierania sztandarow oddzialom przeciwnika... nie zawsze sie je dostaje mimo ze zostanie anihilowany czy zmuszony do ucieczki...
w mojej opini mylisz sie shino.
wg mnie Eshin dostaje pkt tylko za zabitych herosow a nie za tych co uciekaja czy sami w jakikolwiek sposob zgina...
porownanie z pkt za generala mocno nie trafione gdyz tam wyraznie jest opisane kiedy dostaje sie te dodatkowe 100VP...
predzej bym to porownywal do zabierania sztandarow oddzialom przeciwnika... nie zawsze sie je dostaje mimo ze zostanie anihilowany czy zmuszony do ucieczki...
w mojej opini mylisz sie shino.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Killed. W momencie, kiedy spada do 0 woundów jest killed. W momencie, kiedy dotyka krawędzi jako uciekający jest killed. W momencie, kiedy zostaje zagoniony, jest killed. Ba, w momencie gdy ucieka pod koniec bitwy, "counts as killed". Wszystko jest w podręczniku :<
jednak w przypadku generala wyraznie zaznaczono w jakiej mozliwej sytuacji dostajemy te pkt... a wystarczylo przeciez [wg czesci tu argumentujacej ] napisac killed, nieprawdaz?
wydawac sie wiec moze ze jako iz podrecznik wyszedl pozniej niz zasady do Eshinu to killed znaczy ze musi byc zabity za sprawa szczurow a nie uciec/wysadzic sie/rozbic o krawedz itp.
jak juz powiedzialem blizej im do przejmowania sztandaru niz zdobywania pkt za generala...
wydawac sie wiec moze ze jako iz podrecznik wyszedl pozniej niz zasady do Eshinu to killed znaczy ze musi byc zabity za sprawa szczurow a nie uciec/wysadzic sie/rozbic o krawedz itp.
jak juz powiedzialem blizej im do przejmowania sztandaru niz zdobywania pkt za generala...
Abandoned
Abandoned
Mimo moich prób nikt nie odpowiedział na moje pytanie odnośnie Eshinu
Teraz mam to głeboko bo przerzuciłem się na inne armie
Na DMP i innych turniejach grałem tak, że punkty dostaje tylko jak sam zabije herosów w walce wręcz lub strzelaniu.
W moim odczuciu jest to najbardziej zdroworozsądkowe. Choć Eshin staje się mniej przegięty na parówkach.
Teraz mam to głeboko bo przerzuciłem się na inne armie
Na DMP i innych turniejach grałem tak, że punkty dostaje tylko jak sam zabije herosów w walce wręcz lub strzelaniu.
W moim odczuciu jest to najbardziej zdroworozsądkowe. Choć Eshin staje się mniej przegięty na parówkach.