Cóż, na samym początku chciałbym powiedzieć kilka rzeczy, żeby później nie być posądzonym o to, że nie określiłem się wystarczająco jasno. A mianowicie - chciałbym poskładać sobie rozpę lizaków na Saurusach, jak denni by oni nie byli i koniec. Minimum dwa oddziały w rozpisce znaleźć się muszą. Dodatkowo - wolałbym bez Terradonów, jeżeli jednak to naprawdę taki mus to może jakoś się przemogę i je jakimś cudem wcisnę. Z tego co mnie samemu się średnio widzi to ten drugi Priest, zdaje mi się jakiś taki nie do końca sensowny. No ale może to tylko złudne wrażenie. I ogółem to chyba najchętniej pojechałbym totalnie po bandzie i wrzucił 2x Engine, 2x 15x Saurusi, 2x 10x Skinki i 2x5 Coldów. Minus taki, że zostanie mi ledwie 36 punktów na przedmioty. I nie będzie BSB. Dlatego też nie wrzucałem tej drugiej opcji, a do przegadania i skrytykowania leci coś takiego:
1 Saurus Scar-Veteran @ 185 Pts
Light Armour; Battle Standard
The Maiming Shield [30]
Sword of Battle [20]
Cold One @ [0] Pts
1 Skink Priest @ 440 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Heaven
Staff of the Lost Sun [35]
Plaque of Tepok [15]
Engine of the Gods @ [290] Pts
1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25]
Diadem of Power [25]
17 Saurus Warriors @ 205 Pts
Shield; Musician
Champion @ [12] Pts
16 Saurus Warriors @ 194 Pts
Shield; Musician
Champion @ [12] Pts
10 Skink Skirmishers @ 70 Pts
Blowpipe
10 Skink Skirmishers @ 70 Pts
Blowpipe
6 Cold One Cavalry @ 285 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
Champion @ [20] Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 62
Total Army Cost: 1599
Co sądzicie?
Lizaki 1600 by Necro
Nudne, denne i ogolnie bleeee
A tak serio to wrzucił bym jeden duży odział saursów i w nim bohatera
A tak serio to wrzucił bym jeden duży odział saursów i w nim bohatera
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Master of reality
- Oszukista
Ta rozpiska fajnie wygląda ale jest plewna IMO. Pomyślał bym nad wzięciem slana BSB i wrzuceniem do jednych saurusów. A skoro już na saurusach to może drugiemu oddziałowi dasz Speary. Wystawić tak z 6 w szeregu i masz 25 ataków. Chociaż i tak granie na saurusach jest kiepską opcją
Jak slanna wciskasz na 1600 to jestes proPomyślał bym nad wzięciem slana BSB...
Necro - troche żalowe ale daje duzo radości. BSB w tej rozpie to mus!
- Master of reality
- Oszukista
Myślałem że to 2000. Już wiem czemu cię tak mało
Proszę badzo.
Engine to maszyna posiadająca 3 efekty, jezdzaca na wielkim, złym, pradawnym stegadonie.
Efekty to:
-na 12 cali tarcza +5 ward na strzelanie
- +1 do casta na wybrana lore
-2D6 zasiegu, wszyscy wrogowie dostaja D6 hitow z sila 4 bez save
Zły steg ma 6 tafa, 6 sily, 6 move, 5 woundow, 3 ataki, D6+1 impactów, +3 save, ItP,Stubborna na 6 LD, terror, US 10
Engine to maszyna posiadająca 3 efekty, jezdzaca na wielkim, złym, pradawnym stegadonie.
Efekty to:
-na 12 cali tarcza +5 ward na strzelanie
- +1 do casta na wybrana lore
-2D6 zasiegu, wszyscy wrogowie dostaja D6 hitow z sila 4 bez save
Zły steg ma 6 tafa, 6 sily, 6 move, 5 woundow, 3 ataki, D6+1 impactów, +3 save, ItP,Stubborna na 6 LD, terror, US 10
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
Bułka z masłem nie? Przeważnie ma +5 warda albo jest w CC, a tylko w CC mozna po nim bic. Jedynki z nugrla i metalu gówno mu robią