DE na Master Blaster
DE na Master Blaster
Niestandardowe rospiski jakoś mi się ostatnio sprawdzają, dlatego dalej pójdę w tym kierunku.
Highborn
Gauntlet
Seal of Ghrond
Enchanted Shield
Manticora
Bsb
Wand of Kharaidon
Cold one
Sorceress
Darkstar cloak
Dispel Scroll
Sorceress
2xDispel Scroll
2x10 Kuszników
2x5 DR z kuszami
6 COK z warbannerem i championem
7 harpii
2x6 shades
4 RBT (albo 2 i gigant)
Lord nie walczy z bohaterami i nie ściąga ostrzału, dlatego nie ma warda.
Highborn
Gauntlet
Seal of Ghrond
Enchanted Shield
Manticora
Bsb
Wand of Kharaidon
Cold one
Sorceress
Darkstar cloak
Dispel Scroll
Sorceress
2xDispel Scroll
2x10 Kuszników
2x5 DR z kuszami
6 COK z warbannerem i championem
7 harpii
2x6 shades
4 RBT (albo 2 i gigant)
Lord nie walczy z bohaterami i nie ściąga ostrzału, dlatego nie ma warda.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Wow, tutaj to juz kompletnie niczego nie ma.
No poza tymi rbt![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Manticora ma za małą siłe przebicia. Ten bsb to nie wiem czemu ma dawać przezut. Klocków piechoty nie masz przecież.
Twoja armia opiera sie na strzelaniu, bo magia nie poszalejesz, zatem powinna byc jakas solidna kontra, Mantysia i 6 coków z WB to za mało. Tym bardziej ze jeden oddział od razu ściągnie ostrzał i magię![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No poza tymi rbt
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Manticora ma za małą siłe przebicia. Ten bsb to nie wiem czemu ma dawać przezut. Klocków piechoty nie masz przecież.
Twoja armia opiera sie na strzelaniu, bo magia nie poszalejesz, zatem powinna byc jakas solidna kontra, Mantysia i 6 coków z WB to za mało. Tym bardziej ze jeden oddział od razu ściągnie ostrzał i magię
A po co? Wystarczy, że mnie nie złapią.zatem powinna byc jakas solidna kontra
Bsb nie ma dawać przerzutu, tylko CR. Przede wszystkim, bo czasem przerzut się przyda w niektórych walkach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
...skrajnosc, powiadam panom skrajnosc, ja tego nie widze...
gdziez męzow zacnych sila?, gdziez ostrze wrogom zgotowane?
ja tu tylko widze konia, deske i olbrzyma.
w wolnym tlumaczeniu:
Jankiel gdzie masz armie, procz DR, RBT i Mantysi nic nie ma.
taka armie to ja na 1,5k bym wystawil
gdziez męzow zacnych sila?, gdziez ostrze wrogom zgotowane?
ja tu tylko widze konia, deske i olbrzyma.
w wolnym tlumaczeniu:
Jankiel gdzie masz armie, procz DR, RBT i Mantysi nic nie ma.
taka armie to ja na 1,5k bym wystawil
Armia czyli co?
20 warriorów zamiast 2x6 skautów?
Mozna, ale po co?
Jedyne, co może pójść do poprawki to rydwany zamiast skautów, 2 harpii, wanda i championa.
Podstawowy powód dla którego ta armia wygląda tak, a nie inaczej to fakt, iż tworzę sobie nowego lorda na manticorze z V edycji i musze go kiedyś wystawić.
Jest jeszcze druga, starsza wersja rozpy z manticorą, odrobinę zmodyfikowana, żeby się w punktach zmieścić
Lord na manticorze z enchanted shield
caddy
bsb na CO z sealem
2x19 warriors
2x10 kuszników
2x5 DR z kuszami
2x6 COK
2 rydwany
5 harpii
2 RBT/cannony
Jest jeszcze szansa, że nie dopiszę pracy i nie pojadę się wygłupiać.
20 warriorów zamiast 2x6 skautów?
Mozna, ale po co?
Jedyne, co może pójść do poprawki to rydwany zamiast skautów, 2 harpii, wanda i championa.
Podstawowy powód dla którego ta armia wygląda tak, a nie inaczej to fakt, iż tworzę sobie nowego lorda na manticorze z V edycji i musze go kiedyś wystawić.
Jest jeszcze druga, starsza wersja rozpy z manticorą, odrobinę zmodyfikowana, żeby się w punktach zmieścić
Lord na manticorze z enchanted shield
caddy
bsb na CO z sealem
2x19 warriors
2x10 kuszników
2x5 DR z kuszami
2x6 COK
2 rydwany
5 harpii
2 RBT/cannony
Jest jeszcze szansa, że nie dopiszę pracy i nie pojadę się wygłupiać.
Powiem szczerze, gralem identyczna rozpa tylko mialem inaczej zlozonego lorda na mantysi i zamiast bsb mialem nobla na pegazie z deathmask. Oczywiscie w rarach 4 bolty. Bestie jedza cie w 3 turze, zostaje ci tylko lord na mantysi, ktorym musisz sie kitrac. Nie masz NIC w tej rozpisce, zupelnie NIC!!! Nie wiem jak z innymi armiami moze z orkami lub ogrami, moze z bretka cos ugrasz, ale bestie, krasnale, imperium czy lizaki wciagaja cie nosem, nic z ciebie nie zostanie przed 6 tura. Po co ci wand chlopie na bsb jak masz tylko 2 drugolevelowych magow. Highborn na mantikorze grzeznie w byle jakim gownie, a jedyna oprocz niego sila ktora moze cos zrobic w kombacie to coki. Wez wiecej dark riderow, zostaw higborna na mantysi, dodaj beastmastera na mantysi, wez 1 levelowego maga z 2 dispelami. 2X shades to za duzo wywal jednych, wywal jednych kusznikow i wez drugich cokow. Wogole to skasuj ta rozpe i zacznij od poczatku ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdro
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdro
ale, żeby nie patrząc to jest najlepszy gracz DE w Polsce, więc pewnie i tak coś z tego wyciśnie, nie musiszsię tak bać ajpinus ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Chcę się pobawić. Mocnymi rozpami już grałem.
Dwie czarodziejki i manticora to minimum, bsb na CO też bym chętnie widział, bo chciałbym wystawić dokończony model. Reszta do dopracowania
Dwie czarodziejki i manticora to minimum, bsb na CO też bym chętnie widział, bo chciałbym wystawić dokończony model. Reszta do dopracowania
To moze wstaw tego BSB w piechote i reszte buduj po staremu?
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
tego nie wiadomoKosa pisze:ale, żeby nie patrząc to jest najlepszy gracz DE w Polsce, więc pewnie i tak coś z tego wyciśnie, nie musiszsię tak bać ajpinus
ale sadze, ze Jankiel obiema by cos ugral
na pewno nie pierwsze stoly, jednak powalczyc mozna
dyc nie dla wygranej sie jedzie tylko dla kumpli
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
to znaczy mozna tym grac co nie ja tak na poczatku gralem, ale naprawde ciezko. To jest taka typowa armia ze strzelasz, strzelasz, strzelasz, a lordem na mantysi, coldami i darkami dobijasz. W kazdym razie nudno sie tym gra i naprawde powtarzam jeszcze raz bardzo ciezko.
Jezeli to armia na turniej to modl sie zebys nie trafil na bestie czy lizaki bo z takim zestawieniem jednostek nie ebdziesz mial argumentow, pozdro
Jezeli to armia na turniej to modl sie zebys nie trafil na bestie czy lizaki bo z takim zestawieniem jednostek nie ebdziesz mial argumentow, pozdro
Uwielbiam takie tematy.
Jankiel robi rozpę "for fun" i wrzuca ją na forum
. Grupa analizatorów (których zresztą serdecznie pozdrawiam
) rozpierdala ją na atomy i wyprowadza jedyny słuszny wniosek że rozpa jest do dupy
.
Potem zaczyna sie turniej klasy master i nasz "niepoprawny optymista" Jankiel ze swoją, jak już stwierdzono plewną rozpą znowu nie wiedzieć jakim cudem kończy w pierwszej dziesiątce.
Jak dla mnie rozpa jest spoko. Ogólnie popieram niesztampowe rozwiązania. Rozpa ma generała, wymaganą liczbę corów - wniosek nic jej nie brakuje. Pozdrawiam serdecznie.
Jankiel robi rozpę "for fun" i wrzuca ją na forum
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Potem zaczyna sie turniej klasy master i nasz "niepoprawny optymista" Jankiel ze swoją, jak już stwierdzono plewną rozpą znowu nie wiedzieć jakim cudem kończy w pierwszej dziesiątce.
Jak dla mnie rozpa jest spoko. Ogólnie popieram niesztampowe rozwiązania. Rozpa ma generała, wymaganą liczbę corów - wniosek nic jej nie brakuje. Pozdrawiam serdecznie.
![Obrazek](http://1.bp.blogspot.com/-Kj7kppEqaMo/TamMH9H6kEI/AAAAAAAABxg/U9en0C0nzwo/s1600/np-facebook-200.jpg)