Magiczne przedmioty
Moderator: Kołata
Magiczne przedmioty
Nie wiem jak wy, ale ja po poczatkowym zachwycie odnoszę wrażenie że aż tak wiele tego dobrego to nie ma.
Broni jest dużo ale większość dla gobasów albo lordów.
Sztandary jeśli fajne to one use only.
O pancerzach nawet nie mówić.
A wy co sądzicie?
Broni jest dużo ale większość dla gobasów albo lordów.
Sztandary jeśli fajne to one use only.
O pancerzach nawet nie mówić.
A wy co sądzicie?
Tjaa, nawet jak dasz ten armor of gork orkasowi na świni to ma tego sejwa 4+ . Masz racje, pancerze niezdarzają się orcom.quas pisze:pancerze?hehehe...to jest to co sie zdaza innym lub orcasowi na swini
Mnie się podoba combo martogs + effigy.
Za to brakuje mi drogsa...
IMO sa fajne..
bronie naprawde cudne.
Mozliwosc zlozenia zwyklego herosa ktorego caly swiat tylko na 5+ trafia
Magowie - gdyby nie brak ochrony przed mistcastem - tez fajne opcje maja. 2 boundy az. sprytny kradziej. staff of sorcery za 30pkt.
w sztandarach tylko dennie.. ale tez da sie cos tam wybrac.
gdyby bylo cos lagodzacego mistcast tylko to by bylo naprawde fafnie. o!
ps. co najwazniejsze - itemy daja nam mozliwosc skladania herosow pod przeciwnika.. gobliny walace z -4 do AS, i bez warda to urodzeni pogromcy bretki itd
bronie naprawde cudne.
Mozliwosc zlozenia zwyklego herosa ktorego caly swiat tylko na 5+ trafia
Magowie - gdyby nie brak ochrony przed mistcastem - tez fajne opcje maja. 2 boundy az. sprytny kradziej. staff of sorcery za 30pkt.
w sztandarach tylko dennie.. ale tez da sie cos tam wybrac.
gdyby bylo cos lagodzacego mistcast tylko to by bylo naprawde fafnie. o!
ps. co najwazniejsze - itemy daja nam mozliwosc skladania herosow pod przeciwnika.. gobliny walace z -4 do AS, i bez warda to urodzeni pogromcy bretki itd
Przedmioty są bardzo miłe wg mnie... W broniach zadowolony jestem z Wallopa's One Hit Wounda. Daję to goblinowi na Squigu i rzeza aż miło. Ten sam goblin ma też Buzzla's Battle Brew, więc na 3+ ma Hatred, a na 5+ ma Hatred Frenzy. Inną ciekawą opcją, którą wymyśliłem jest goblin shaman na rydwanie. Wiezie on ze sobą Scrolla i Brimstone Bubble. Jak tylko zużyje Scrolla leci pędzi wypocić impacty i ochoczo wybuchnąć, gdy przeciwnik go zabije (uroczy przedmiot na tajne rozpiski - ty mnie zabiłeś, a ja cię zbrejkowałem ). Bardzo ładne Pipes of Doom, klasa... 2 Boundy miłe. Wg mnie wszystko w porządku.
takie pytanie: czy heros na rydwanie jest w base to base z rydwanem?
W sztandarach jest dupnie IMO - co mamy. +1 atak na caly oddzial? suuuuper.
War banner? nikt poza nami go nie ma!
Mork's spirit totem - jedyna fajna rzecz.
Dwa calkiem fajne i klimatyczne sztandary goblinskie - tylko ze wymagaja wziecia goblinskiego BSB co chyba sie nie zdarza nikomu za czesto = skreslone z listy.
Brakuje mi sztandaru ktory by pozwalal pierwsza oblana animozje zignorowac/pprzerzucic.. fajny byl, klimatyczny, i teraz by sie przydawal wreszcie na np kawalerii.
I tak wracajac do glownego tematu: bardzo fajne sa itemy z klasy goblin only. Kusza az do brania herosow malutkich, dla funnu zdecydowanie - ale daja tez rade teraz chlopaki wytrzymac pare ciosow.
I szkoda ze gobliny/orki (herosi) nie maja BS4 i jakis strzelaczek chociazby.. u orkow mamy lucznikow/kusznikow (RoRa); u goblinow lucznikow, fasty, rydwany strzelajace. Wcale malo to nie jest - jakis smiszny short bow by nie zaszkodzil
W sztandarach jest dupnie IMO - co mamy. +1 atak na caly oddzial? suuuuper.
War banner? nikt poza nami go nie ma!
Mork's spirit totem - jedyna fajna rzecz.
Dwa calkiem fajne i klimatyczne sztandary goblinskie - tylko ze wymagaja wziecia goblinskiego BSB co chyba sie nie zdarza nikomu za czesto = skreslone z listy.
Brakuje mi sztandaru ktory by pozwalal pierwsza oblana animozje zignorowac/pprzerzucic.. fajny byl, klimatyczny, i teraz by sie przydawal wreszcie na np kawalerii.
I tak wracajac do glownego tematu: bardzo fajne sa itemy z klasy goblin only. Kusza az do brania herosow malutkich, dla funnu zdecydowanie - ale daja tez rade teraz chlopaki wytrzymac pare ciosow.
I szkoda ze gobliny/orki (herosi) nie maja BS4 i jakis strzelaczek chociazby.. u orkow mamy lucznikow/kusznikow (RoRa); u goblinow lucznikow, fasty, rydwany strzelajace. Wcale malo to nie jest - jakis smiszny short bow by nie zaszkodzil
shortbow na klockowych strzelcach-bezapelacyjnie skreslone z moich rozpisek
na charakterach-niewiele by to zmienilo taknaprawde...i takbym nie bral bo sie slabo oplaca
bannery-w szasadzie fajne sa-totem,waaagh banner i war banner,reszta na slabe dzialanie
choc jezeli przerzut paniki bylby na wszystkich nie tylk na gobliny to bym sie zastanawial czy ten nie bylby najlepszy (jakbym mial imperial banner w zielonych to biore z miejsca)
goblin heros...niby fajny
zwykle biore w grach na 3k+...tam juz mozna jakos wyciac 1 slota na charaktera ktory w zalozeniu jest plewny(4WS...i praktycznie brak pancerza)
co jestnajlepsze-naprawde jest sporo przedmiotow ktore dzialaja wysmienicie na niektorych przeciwnikow
na charakterach-niewiele by to zmienilo taknaprawde...i takbym nie bral bo sie slabo oplaca
bannery-w szasadzie fajne sa-totem,waaagh banner i war banner,reszta na slabe dzialanie
choc jezeli przerzut paniki bylby na wszystkich nie tylk na gobliny to bym sie zastanawial czy ten nie bylby najlepszy (jakbym mial imperial banner w zielonych to biore z miejsca)
goblin heros...niby fajny
zwykle biore w grach na 3k+...tam juz mozna jakos wyciac 1 slota na charaktera ktory w zalozeniu jest plewny(4WS...i praktycznie brak pancerza)
co jestnajlepsze-naprawde jest sporo przedmiotow ktore dzialaja wysmienicie na niektorych przeciwnikow
niesprawdzily Ci sie shorty, bo zle nimi grales Lukaszu.
Mamy do wyboru shieldy albo luki - za free. Wiec idziemy do CC jak najbardziej, a strzelamy tylko do large targetow/fastow. Jak stanales sobie 16 cali od mojego klocka NG i probowales 8 godzinow sciagnac (5 strzalami) zeby panike wywolac - to nie moglo sie splacic : P
Mamy do wyboru shieldy albo luki - za free. Wiec idziemy do CC jak najbardziej, a strzelamy tylko do large targetow/fastow. Jak stanales sobie 16 cali od mojego klocka NG i probowales 8 godzinow sciagnac (5 strzalami) zeby panike wywolac - to nie moglo sie splacic : P
Jest w base to base.TruePunk pisze:takie pytanie: czy heros na rydwanie jest w base to base z rydwanem?..
A licky boom boom down!!!
Noto idea brania k6 z s6 jak sie jezdzi na rydwanie nie daje perspektywy ze cokolwiek zbrejkujemy.. bo nasz rydwan rowniez tego nie wytrzyma raczej
Heh,w moim przypadku oparłem się na sile czarnych orków.
Generał na rydwanie z Martogsem,enchanted shield, collarem i brewem to istny rzeźnik.
Drugi czarnuch pełni rolę BSB,siedzi na prosiaku(więc w heavy armorze save na 3+)no i ma szmatkę dającą tyle DD ile szeregów w oddziale(oddział orków zwyklaków w liczbie 28 chłopa zniechęca praktycznie każdego do otwartej nań szarży)
Na ostatek nocnik caddy.
Tak więc na wstępie 6 DD i dwa scrolle, oraz 2 koksów do bicia przeciwnika.To może dużo zrobić.
Generał na rydwanie z Martogsem,enchanted shield, collarem i brewem to istny rzeźnik.
Drugi czarnuch pełni rolę BSB,siedzi na prosiaku(więc w heavy armorze save na 3+)no i ma szmatkę dającą tyle DD ile szeregów w oddziale(oddział orków zwyklaków w liczbie 28 chłopa zniechęca praktycznie każdego do otwartej nań szarży)
Na ostatek nocnik caddy.
Tak więc na wstępie 6 DD i dwa scrolle, oraz 2 koksów do bicia przeciwnika.To może dużo zrobić.
wszystko to nieprawda ja to wymyśliłem dużo wcześniej idealnie tak samo składam swoich herosow(na rydwanie i na squigu) z tym ze squig czasami nie ma Battle Brew. do tego pieszy black ork klepacz z duzo iloscia atakow i ruszam na wojnetomekjar pisze:Przedmioty są bardzo miłe wg mnie... W broniach zadowolony jestem z Wallopa's One Hit Wounda. Daję to goblinowi na Squigu i rzeza aż miło. Ten sam goblin ma też Buzzla's Battle Brew, więc na 3+ ma Hatred, a na 5+ ma Hatred Frenzy. Inną ciekawą opcją, którą wymyśliłem jest goblin shaman na rydwanie. Wiezie on ze sobą Scrolla i Brimstone Bubble. Jak tylko zużyje Scrolla leci pędzi wypocić impacty i ochoczo wybuchnąć, gdy przeciwnik go zabije (uroczy przedmiot na tajne rozpiski - ty mnie zabiłeś, a ja cię zbrejkowałem ). Bardzo ładne Pipes of Doom, klasa... 2 Boundy miłe. Wg mnie wszystko w porządku.
Ja gdybym miał sędziować takiemu zfrenzowanemu kolesiowi na squigu, to bym mu kazał lecieć do najbliższego, jeśli tylko jest on 18 cali od niego.
A licky boom boom down!!!