Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
- Arbiter Elegancji
 - Niszczyciel Światów

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Okay, I take back my previous prediction.
Anyway, here's what I believe is coming for Skaven based on the new trade sales order form:
Skaven Slaves Plastic Boxed Set
Warpfire Thrower/New Machine Plastic Boxed Set
Deathmaster Sniktch
Here is what models are not changing:
Clanrats
Plague Monks
Censer Bearers
Rat Ogres/Giant Rats
Screaming Bell
Jezzails
Ratling Gun
Warp-Lightning Cannon
Assassins
Night Runners
Gutter Runner
Rat Swarms
Poison Wind Globadiers
As for the new machine: I bet it's some kind of poison gas/steam weapon team that can be built from the new Warpfire Thrower.
Coś mi tu śmierdzi. 
Wychodzą dwie armie do battla w ciągu jednego roku (Lizzie i Szczury), a z nowych modeli mają być tylko slavy, jakaś maszynka i Sniktch? Mam nadzieję że to niezbyt prawdziwa plotka, bo to by oznaczało że straszliwie się leni to GW. W zeszłym roku wyszły 4 armie (VC, Demony, DE i Warriorzy), a teraz jakoś im obroty spadły.

Wychodzą dwie armie do battla w ciągu jednego roku (Lizzie i Szczury), a z nowych modeli mają być tylko slavy, jakaś maszynka i Sniktch? Mam nadzieję że to niezbyt prawdziwa plotka, bo to by oznaczało że straszliwie się leni to GW. W zeszłym roku wyszły 4 armie (VC, Demony, DE i Warriorzy), a teraz jakoś im obroty spadły.
- 
				GreatJester
 - Chuck Norris

Sądzę, że gw tego nie zrobi. Chociaż dobrze, że będą oddzielnie niewolnicy.

- Bananovitch
 - Chuck Norris

Tylko, że w zeszłym roku wyszła tylko jedna czy dwie armie do 40k. W wakacje jest rozgrywany planetstrike (kampania do 40k) no i wyszły już dwie (o ile się nie mylę) i jest zapowiedziana na bank jeszcze jedna. GW ma nie tylko battla, ale i 40k, więc oczywiste się wydaje, że wydająileś tam armii na zmianędo tych systemów.Nordri pisze:Coś mi tu śmierdzi.
Co do nowych modeli-lizzie dostały chyba tylko stedzia i razordony? Czy jeszcze coś? Więc dlaczego szczury miałyby dostać coś więcej?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
						- Arbiter Elegancji
 - Niszczyciel Światów

lizaki dostaly jeszcze nowe terki, bsb, kroxigory, temple guardów i kilku specjali.
więc sporo

Ja by nie przywiązywal zbytniej wagi do tych plotek, jakby wyszlo tak malo nowych modeli to byloby to coś nadzwyczajnego.

więc sporo
Ja by nie przywiązywal zbytniej wagi do tych plotek, jakby wyszlo tak malo nowych modeli to byloby to coś nadzwyczajnego.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Do czterdziestki wyszła tylko gwardia w tym roku. W planach jest jeszcze jakiś zakon SM (miały być wilki, ale ostatnio o innych również czytałem).Bananovitch pisze: Tylko, że w zeszłym roku wyszła tylko jedna czy dwie armie do 40k. W wakacje jest rozgrywany planetstrike (kampania do 40k) no i wyszły już dwie (o ile się nie mylę) i jest zapowiedziana na bank jeszcze jedna. GW ma nie tylko battla, ale i 40k, więc oczywiste się wydaje, że wydająileś tam armii na zmianędo tych systemów.
Co do nowych modeli-lizzie dostały chyba tylko stedzia i razordony? Czy jeszcze coś? Więc dlaczego szczury miałyby dostać coś więcej?
Moich DE jak zwykle wywalili na nie wiadomo kiedy (Jes Godwin mógłby się zlitować i ich skończyć).
Owszem, GW ma w tegorocznych planach wydawniczych również Planetstrike i War of the Ring, ale nie idą za tym prawie żadne nowe modele (jakiś brzydki treeman do Lotra).
Pamiętajcie też o nowym sposobie wprowadzania modeli przez GW - 'second wave'. W tym roku wydali nowe modele do Imperium. Moim zdaniem po kolejnych ok. 6 miesiącach będziemy mogli spodziewać się nowych modeli 
WFT ma nowy model - mam nadzieję, że zasady też będzie miał godne
 Już kupiłem sobie model właśnie z myślą o nowym AB 
 Mam nadzieję, że jeszcze Rat Ogry podpakują konkretnie, bo kupiłem sobie 4 sztuki 
Tak sobie myślę, GW wydało plastikowy czołg. Byłoby fajowo, gdyby dali nam znowu Rat Tanka

WFT ma nowy model - mam nadzieję, że zasady też będzie miał godne
Tak sobie myślę, GW wydało plastikowy czołg. Byłoby fajowo, gdyby dali nam znowu Rat Tanka
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis
						Zapewne bedzie plastikowy doomwheel 

Pewnie tak. Swoją drogą - ma ktoś Doomwheela na sprzedaż w przystępnej cenie? 
No ale mimo wszystko ja bym bardzo chętnie zobaczył w rare jako wybór (0-1) starego, dobrego Rat Tank'a
 No i pomogłoby to GW zdecydowanie zwiększyć sprzedaż nowego czołgu 
 W końcu graczy skavenów jest mnóstwo, w większości to power-gamerzy, więc prawie każdy by ten czołg kupił 

No ale mimo wszystko ja bym bardzo chętnie zobaczył w rare jako wybór (0-1) starego, dobrego Rat Tank'a
						To (0-1) to powinno być ze względu na fluff - w końcu my mieliśmy tylko jeden czołg 
 No ale w takim razie mógłby być 'individual', czy jak oni tam speciali oznaczają 
 Ważne, żeby ta maszynka nie zniknęła totalnie, bo lubię bardzo nią grać 
 Na TROPIK'u też zawsze wymiatał 

Wg mnie imperium czolg sie najmniej nalezy. Najbardziej nalezy sie kurduplom i szczurom.

- 
				GreatJester
 - Chuck Norris

No. Nawet w książkach czarnej biblioteki jest mowa o wyprawach krasnoludzikich czołgów parowych( bodajże na pustkowia chaosu, było w zabójcy orków). A imperium powinno mieć czołgi słabe, bardzo często wybuchające. A szczury całą masę tych metalicznych stworów! W końcu mają bardziej zawansowaną technikę od krasnali...

Bardziej zaawansowaną czy bardziej wybuchową i nieprzewidywalną 

ale daliby jakąs zajawkę zdjęciową do szczurów żeby wszystkim opadły kopary tak jak na widok herosa na juggerze swego czasu itp...

http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
						- 
				GreatJester
 - Chuck Norris

No... Dzwon z jednym wielkim dzwonem i obwieszony innymi. Nowy heros: uczeń szarego proroka. Możliwość dokupienia lordom rat ogr dla ochrony. No i żeby rat ogry były wielkie jak rysunki w army booku. To było by coś 

hm może mixed formation jak kroxy ze skinkami tylko że ratogry w gratach?:P RO z rankami, byłoby ostro;]

http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria