chaos piechota 900

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

chaos piechota 900

Post autor: Khuman »

witam :) poraz kolejny prbóje jak najbardziej poprawić skuteczność WoCh, jako piechoty, fakt mają najlepszą ale zarazem najdroszą, więc:

sorserer, power familiar, book of secret

20x maruder, great weapon

5x forsaken

5x forsaken

15x warrior, shield, mark of nurgle, banner, music, banner of wrath

grałem już tym patrol, 2 bitwy, pierwsza z WoCh 2x fast, 2x knight nurgla/khorna, sors tzeentcha na dysku,

1 tura podjechał prawie nia maxa coś czarował ale nic nie zdziałał, moja pierwsza po pastach i ustawienie sie na konice khorna by zaszarżował,
2 tura khornowi sarżują, nurglowi nie bo widzą z boku forsaken'ów mag dalej nic (czary 1,2), po kombacie khornowczy ladują w warriorsach 16" over run i troche źle się wystawiłem bywa, moja druga forsekeni sarża na nurglowców, z czarów nic zabardzo nie wyszło tylko rana na dyskowcu z 6 death, w combacie khornowczy zabijają 3, odaje nic, 3 zabitych i banner CR moje 2 szeregi wielkość banner, przegrywa o 1 i niezdaje ucieka 9" a gonie o 9", nurglowczy gonili i wylądowali w lesie
dalej nie pisze ale wygrałem 17/3

inna bitwa to skaveny, taktyka prosta 2 ściany z maruderów by ratlingi nic nierobiły i 10 jezzali a, drugie 10 jezali spadła z czarów, pomału do przodu i forsekeni na bokach slayvów i clanratów 18/2

w tą sobote bende grał na 1366 (taki format organizatorów, by ruszyć wobraźnie graczy a nie standardy 1250 czy 1500) i proponuje coś takiego:

sorserer, power familiar, book of secret

sorserer, spell familiar, dispel scroll

5x forsaken

5x forsaken

warshrain

15x warrior, shield, mark of nurgle, banner, music, war banner

15x warrior, shield, mark of nurgle, banner, music, raptor standar

zastanawiam się nad znalezieniem punktów na to żeby zrobić magów nurgla ale z drugiej strony fire albo death daje mi wiekrze szanse na zniszczenie fastów czy byle załogi działa

jak sądzicie?

pozdrawiam i mam nadzieje że napisałem dobrze nazwy po angielsku (by lepiej wam się czytało) bo AB mam po polsku dla histowyjek :mrgreen:

ODPOWIEDZ