Sentinels vel Rangers vel Waywatchers

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Sentinels vel Rangers vel Waywatchers

Post autor: Czopek »

Salut!

kilka(naście?) godzin konwertowania i lepienia ale warto było, osobiście jestem zadowolony jak na moje umiejętności :D
co sądzita? :D z czasem będę dodawał vipy z malowania. Będą też w Warheimie zabijać niech tylko ogarnę podręcznik :D (pozdr QC)

Obrazek

Pozdro

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

po tych fotkach tak troche ciężko ocenić ale wydają się spoko.
Obrazek

Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: lewy »

robią wrażenie =D>

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

hehe przy lepszych fotach mogą już nie robić takiego wrażenia :mrgreen: ale myślę że widać co trzeba a figsy są tylko do gry na stół :D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Czopek pisze:Będą też w Warheimie zabijać niech tylko ogarnę podręcznik :D (pozdr QC)
:D

A co do elfów to daj lepsze foto. Na tych wyglądają obiecująco.
Chcesz je zrobić podobnie do tych 'dzikich' leśnych elfów które były onegdaj prezentowane na "Dżezi stuff" ?

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

zmniejsz liczbe ujęc a pokaż dokładniej figurke bo ciężko cokolwiek zobaczyc.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

największym problemem jest dobranie odpowiedniej kolorystyki która by odpowiadała moim potrzebom :? bo jak lepiąc wiedziałem co chcę uzyskać tak teraz nie mam pojęcia jakich kolorków użyć (ani lato - standard, ani jesień ani zima - raczej coś mrocznego ale też nie tak bagnistego jak tamte dzikie elfy - właściwie to nie umiem tego opisać, zresztą pewnie nie ma takich kolorów :mrgreen: )

coś takiego wychodzi - nawet nie jest źle jak na mój gust ale mogłoby być lepiej.

Obrazek

Obrazek

quidamcorvus pisze: Chcesz je zrobić podobnie do tych 'dzikich' leśnych elfów które były onegdaj prezentowane na "Dżezi stuff" ?
coś koło tego tzn też orginalnie ale nie kopiując tamtych, zresztą nie na moje siły te wszystkie dredy :)

gratis skrzasnal

Obrazek

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Widzę, że nie tylko ja mam problem z kolorystyką dla swoich WE. :wink: Konwertowanie i malowanie bardzo fajnie Ci wychodzi. Trzymaj tak dalej. =D>
Ostatnio zmieniony 10 lip 2009, o 13:30 przez Nicpoń, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Rizzen

Post autor: Rizzen »

Z jednej strony wyglądają bardzo fajnie, do tego kolory, robi to wrażenie.
Z drugiej strony chłopak jest porośnięty mchem czy innym porostem... Ja rozumiem, że on całe życie w lesie, z drewnianymi driadami gania, ale chyba się myje (czy skrobie z mchu) co jakiś czas? :P

Mieszane uczucia mam do tych figurek, łączą świetny wygląd z totalnym brakiem realizmu.

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Morze specialnie się maskuje? W końcu łatwiej być snajperem gdy Cię nie widać :wink:

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

a to jest realne http://www.jednostki-wojskowe.pl/grafik ... najper.jpg??

fajny pomysł i wykonanie :D =D> :D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

No =D> Na stół świetni :)

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

dodaj jeszcze cięciwy (nitka)i strzały (spinacze). bo skoro juz sie tyle nameczyłeś to te 15 minut roboty Cie nie zbawi, a doda naprawde dużo

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

oczopek pisze:dodaj jeszcze cięciwy (nitka)i strzały (spinacze). bo skoro juz sie tyle nameczyłeś to te 15 minut roboty Cie nie zbawi, a doda naprawde dużo
ze strzałami nie problem, tylko jak już strzały no to cięciwy koniecznie a z tym to nie wiem czy da rady, z nitki mówisz? jakoś wydaje mi się że nitka nie jest odpowiednia na cięciwę ale też nie wiem co by mogło być #-o
poza tym jak taką nitkę sprawić żeby była napięta #-o

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

z cienkiej nici, tylko zwróć uwagę na to czy się przydatkiem się nie siąpi tzw nie rozdwaja, najlepiej jak użyjesz jakiejś z domieszka sztucznego włókna

przepis jest taki
zawiązujesz supełek na jednym końcu
bierzesz klej szybkoschnący najlepiej jakiś rzadki delikatnie zaklejasz ten supełek , delikatnie zawiązujesz z drugiej strony i tez go zalewasz klejem
czekasz chwile i ucinasz nadwyżki materiału

ze strzałą
najpierw wycinasz delikatnie rowek na strzale i przyklejasz ja do nitki, następnie przyklejasz strzałe do łuku poczekaj aż klej zwiąże po czym postępujesz jak wyżej
pamiętaj aby strzała naturalnie napinała cięciwę

pozostaje mi życzyć ci powodzenia bo nagimnastykować się trochę będziesz musiał :D :D :D

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Ładnie to wygląda, a ten mech to normalny kamuflaż.
Fajnie by się prezentowali pomalowani na jakiejś leśnej dioramce, obserwując nieświadomych imperialnych włóczników na przykład. :D

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Raczej by ich wybijali. Popatrz na pozy. IMO lepsza była by z bestiami. Kilka trupów, głupole się rozglądają, a jednemu strzała z piersi sterczy :D

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

O to mi chodziło, ogólnie taka zasadzka, a tamci nie wiedzą nawet co i skąd.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

to trochę zabawy z tym będzie, jak się nie zniechęcę od razu to z czasem się dorobi.

Tylko tutaj wszystkie cięciwy będą w stanie "spoczynku" - żaden nie celuje, a tych dwóch dopiero co wypuściło strzały jak się im przyjrzycie, więc w sumie cięciwy powinny jeszcze drgać ale już puszczone. :?

strzały będę brał pewnie z "gigantycznego" boxa, i może z nowych archerów, widziałem ich sporo w wypraskach.

miałem nawet myśl żeby z torsów archerów porobić zwykłych glade guardów, i tak bym zrobił bo zwykli już się mi przejadli tylko czy nie będą za bardzo ludzkie\grube\ a za mało smukłe jak na elfy #-o

co do zasadzki - coś takiego zrobię (jeszcze nie wiem kiedy, jak czas pozwoli) tylko wybrać odpowiednią ofiarę :mrgreen:
we wspomnianych archerach jest ork przebity strzałą idealnie nadający się do takiej dioramki

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

pomysl fajny ale nie innowacyjny ]:-> ale tak czy tak wole tradycyjne oczojebne we
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

ODPOWIEDZ