Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: GarG »

Jak masz doombulla to nie masz ambusha. Jak burza pojdzie napisze wiecej .
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Oko
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Oko »

uu to kompletna lipa z tym stratem zapomnialem ze gen musi miec ambusha
to teraz nie mam pojecia co zrobic ze slotami hero. Mam nadzieje ze herdy screen'uja minotaury ?
moze ewentualnie lepiej w takim razie wywalic centki i dac 3 minoski jeszcze ?
ogolnie dwarfy to beda same maszynki 2x thanderersi i pewnie jakies 2 klocki warriorow/longow ze szmatami do cr'ow

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ja bym zrobił coś takiego

doombull, mark of nurgle, wing's, gaze of the god's, chaos armour, great weapon

bray-shaman, level 2, power familiar, braystaff

bray-shaman, level 2, staff of darkoth, power stone

bray-shaman, level 2, power stone, spell familiar

4x minotaur, mark of nurgle, light armour, great weapon
4x minotaur, mark of nurgle, light armour, great weapon

5x gor, 5x ungor, music, foe-render

5xcentigor, shield, music
5xcentigor, shield, music

3x dragon bull (dragon ogre, nielubie tej nazwy), light armour, great weapon
3x dragon bull (dragon ogre, nielubie tej nazwy), light armour, great weapon

doombull z markiem ma 5us i lamie odzial z boku, latanie bo maszynki musza stac bo maja stubborn, i tak gladko przechodzimy z walki do walki

szamanami bieżemy shadow liczymy na 3x 6 i po klockach kraci ( ile moga miec I 3 ?? ), czy też popychaczki dobrze robią na def krasi

reszta to taki standard jakim gram ( ostatnio to wiekszość mych rosp tak wyglada ) psów i rydwanów nie preferuje :twisted:

aa... rospa nie jest liczona tak z głowy zrobiona ale max 150ptk. przekracza

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

1 - psy koniecznie ! screen screen i jeszcze raz screen !!
2 - Nurgl to słaby pomysł - przy thunderersach nie masz sava (bo siła 4 + armour piercing) a przy maszynach z zasady nie ma sajwa :(
3 - co do magii .... Slaneesh !! I liczymy na iluzje zeby krasie sie ruszyły z miejsca albo zeby sobie zasłoniły maszyny :twisted:
4 - O ile wiem to doombull ma 3 US-a :wink:

O rany ! Kuman co ty robisz o 5 w nocy na forum ?? Koza cie opuściła ? #-o
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

odezwał się ten co jest juz o 7 czyli o 8 bo zegar na stronie jest o godzine w plecy... wracam z pracy i patrzec co się dzieje na forum jem coś ale żadko i biore prysznic, a potem ide lulu :mrgreen:

hmm.. to boombull ma us tak jak minoski i DO :( no to dupa ( poraz kolejny ostatnio ), co do magi wole jednak shadow :wink: 6 i 5 rekompesują dużo, a nurgla dużo daje w walce z krasiami jak bedzie strzelał do dragonbull'i to dojda minoski jak na odwrut to ma dragonic na pżodzie, a jak pujdzie dobrze to w pierszej turze się dopchają:)

tak wogule jak bym grał krasiami to bym leciał w kusze ,a nie w thundersów, wiekszy zasięg i niespodziewa sie że tu ma coś sv, znaczy ma ale z markiem kturego "nikt" nieużywa :twisted:

co do psów dalej niezmienie zdania 8)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Na Dwarfy to ja bym miał 2 pomysły. Albo latający doombull ( koniecznie daj mu khorna albo slanesha ) a za nim full magii lub grać na full ambushu do tego psy do screemownia minosów / DO które potem.

Kuman - Możesz podpowiadać wyrażać swoje zdanie na temat jakiejś rozpiski ale nie układaj nikomu rozpiski a tym samym nie narzucaj komuś swojego stylu gry.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Oko
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Oko »

Dzieki za cenne uwagi napewno rozpe troche zmodyfikuje raczej w strone magii ;]
Gramy doperio w koncu w przyszlym tygodniu wiec jeszcze mam czas na jakies przemyslenia ^^

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

GarG pisze:Kuman - Możesz podpowiadać wyrażać swoje zdanie na temat jakiejś rozpiski ale nie układaj nikomu rozpiski a tym samym nie narzucaj komuś swojego stylu gry.
hmm.. moja rospiska to podpowiedz co to by zmieniło że bym napisał że zamias tego czy tamtego wystawił bym czy tamto, moge przedstawić projekt rospiski, wydaje się że to nawet bardziej czytelne niż powiedzenie tylko np. max ambush, jeśli uważasz że w ten sposub nażucam komuś styl gry to się mylisz, każdy ma swoje fanaberie i je wyrażamy, jesli ktoś kogoś przekona to inna sprawa. :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Niestety się mylisz bo dajesz komuś gotowca ( swoją rozpe ) z wszystkimi swoimi markami, przemyśleniami, jednostkami itd. Sory ale jednak twoje argumenty mnie nie przekonują.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

widze. uważasz że chapaja jak młode pelikany, albo są jakimś ksero? powiedz jaka jest rużnica pomiendzy napisaniem co ktoś myśli, by zmienił to czy tamto, a tym że poda jakąś rospiske na jego pytanie ze swoimi przemyśmeniami, no chyba że wydaje się Tobie że jak komuś piszesz jakieś rzeczy pomysły to nieingerujesz w ich myślenie(?) moim zdaniem to Ty obrażasz w taki sposób ludzi na tym foru bo uważasz że w "pewnym sensie" niemyślą i biorą co im ktoś coś zażuci na ich zadane pytanie i, niemają dość własnej woli by posprawdzać rużne aspekty tej armi. proszę odpowiedz na powysze pytania. nierozumiem takiego myślenia.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

kuman, pisz co chcesz, tylko na litość, czytaj to potem chociaż raz i załatw sobie jakieś sprawdzanie błędów (word czy inna mozilla)...
Uerph.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

uważasz że chapaja jak młode pelikany, albo są jakimś ksero?
Wracam do beastmenow po dluuugim czasie ostatni raz gralem nimi w 4ed
no chyba że wydaje się Tobie że jak komuś piszesz jakieś rzeczy pomysły to nieingerujesz w ich myślenie(?)
Na Dwarfy to ja bym miał 2 pomysły
Jak będziesz na tyle bystry by odszyfrować te cytaty i masz na tyle zasób wiedzy by je zrozumieć to już będziesz wszystko wiedział.
kuman, pisz co chcesz, tylko na litość, czytaj to potem chociaż raz i załatw sobie jakieś sprawdzanie błędów (word czy inna mozilla)...
Miałem to samo napisać post temu.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

hmm... jednak uważasz tak jak pisałem, ktoś wraca do gry do jakiejś armi po 2 czy 3 edycjach ( 7 edycja jest? ) i co myślisz że będzie bez żadnego przemyślunku, brał co los przyniesie, straszne, a co do "mam 2 pomysły", co to ma znaczyć ? niekumam tego cytatu, chyba że wiążesz to z tym co powiedziałem wcześniej, o pisaniu ogólnikowo i tam było "np. ambush", no cóż jeżeli to połączyłeś ze swoim postem to nie prawidłowo, niechcem Cię obrażać czy tępić, chcem tylko wymienić poglągy, no cóż najprawdopodobniej się nie zrozumieliśmy. :)
głupio to brzmi ale ja was naprawde rozumiem, że mogą kuć te ortograficzne wybryki natury ( z tego co liczyłem 12 ) na taki tekst to w miare dużo, ale staram się, czytam i poprawiam to co uważam za słuszne, nie daje nic do progamu, który poprawia bo bym nigdy się nie nauczył, praktyka czyni lepszym 8)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Witam

Ostatnio zaopatrzyłem się również w malutką armię Bestii i mam zamiar spróbować się nią z Sojuszem Leśnych i Wysokich Długouchych. Ponieważ nie mam zbyt wielu figurek, a gram w sojuszu z WOCH, planowałem coś takiego:
Geniek na rydwanie
Zwykły bohater
Breyshaman
2 herdy besti (19 w każdy)
1 herd bestigoró2 (15 szt)
1 herd khorgorów (10 szt)
2 rydwany
4 chaos ogrów
3 dragonogry

Mój sojusznik bedzię miał coś następującego
Lord Tzeencha czaruś na smoku
bohater Khorna pieszo
Konny czaruś Nurgla
2x 12 wojowników Khorna
1 regiment wojowników Tzeencha (12)
1x20 Maruderów Khorna
1 rydwan
1 gigant

Ponieważ zostało jeszcze trochę do walki (prawie dwa tygodnie), prosiłbym o poradzenie co do tych armii ewentalnie dokupić, aby to miało sens i było w stanie coś ugrać. Powiem tyle że na razie udało mi się z nimi wygrać raz TK w sojuszu z Ogrami, a ostatnio zadali moim Psom i Krasnoludom Kumpla masakre (graliśmy na 4700 punktów, nabiliśmy im coś koło 500, a oni nam skasowali prawie 4000). Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Epickie bitwy super :) masz mało magii na pewno, nie masz psów minosów hmmm.. trzeba by bylo cos posklecać ale to juz w całości. i dopiero wtedy kupować figsy.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Czyli powinienem kupić z dwa boxy psów, z 4 minosie i z jednego szamana, aha dzięki. A mój sojusznik ? Czy inwestycja w konnych maruderów, to dobrze wydane pieniądze?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Jasne przynajmniej 2x5 z markiem slanesha i flairami się b.dobrze sprawiają ;)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Witam Ponownie

Oto moja rozpiska na 1500 pkt na sojusz z WOCh (czyli łacznie 3000 i podzieliśmy się naszymi slotami), kontra WE i HE
Beast Army

* Beastlord geniek
Great Fang
Rune of the True Beast
Tuskgor Chariot
Bray Shaman
Chaos Armour
Dispel Scroll
Talisman of Protection
Tuskgor Chariot
Tuskgor Chariot
Khorngors 19 , CH
Beast Herd (Gors) 19
Beast Herd (Gors) 19
Minotaurs 4
Dragon Ogres 3

Smokoogry i Minotaury plus rydwany to moje pierdyknięcie, khorgory i herdy do osłony i skreenowania przeciwnika.

Sojusznicy będą mieli coś w tym stylu

Warriors of Chaos Army
Exalted Chaos Sorcerer of Tzeentch lv4
Skull of Katam
Book of Secrets
Chaos Dragon
Exalted Chaos Champion of Khorne
Collar of Khorne
Chaos Runesword
Daemonic Mount
Chaos Sorcerer of Nurgle lv2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Marauders of Nurgle 19, champion
Chaos Knights of Khorne 5, FCG

Ogólnie to proszę o ocene bo gramy na z HE i WE, a nie mamy jeszce fastów, wiec wykmiliśmy coś takiego. Czy mamy jakieś szanse?
Ostatnio zmieniony 10 lip 2009, o 20:13 przez cobra651, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

na 1500pkt nie masz lorda a widze dwóch

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Ponieważ jest to gra typowo domowa a nie turniejowa, jak wspominałem już wcześniej podzieliśmy się wszystkimi slotami bohaterów, corów, specjali i rarów. Gramy na 3000 pkt łącznie, więc możemy chyba wystawić dwóch lordów.

ODPOWIEDZ