Ogromna kupa rozkładającego się miecha!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Ogromna kupa rozkładającego się miecha!

Post autor: ksuM »

WIELKA, BRZYDKA, ŚMIERDZĄCA POTWORA @ 720 punktów
sword of might, flayed hauberk, gem of blood, book of arkhan
infinite hatred, darck acolyte, forbidden lore

MORDERCA ELFICH DZIEWIC @ 220 punktów
BSB, sword of battle, nightshroud, talisman of lycni
infinite hatred, walking death

NEKROMANTA @ 105 punktów
2 X scroll

-----------------------------------------------------------------------

3 X 5 dire wolves @ 120 punktów

3 X 3 fell bats @ 180 punktów

3 X 10 crypt ghouls @ 240 punktów

2 X varghulf @ 350 punktów

10 X black knights @ 315 punktów
F/C, royal standard of strigos

Równo 2250 punktów, 8 pd + arkhan , 6 dd + 2 zwoje.

Dark elfów jest zbyt dużo tak więc się zniechęciłem i dałem spokój.
Kupiłem już trochę figurek, ale trudno.

Ta armia mi się ogromnie podoba, ma mnóstwo wystawień, jest niewiarygodnie szybka i nie podchodzi pod standard.

Chcę armię w klimacie bestii, tak więc BSB będzie miał figurkę strigoja z naszyjnikiem z greenstuffu a lord to będzie taki mega varghulf z podartymi skrzydłami: http://www.monolith-icon.eu/sklep//_var ... 6cd6ec.jpg

Baty to będą ghoule ze skrzydłami a na nekromantę jeszcze nie mam pomysłu, ale na pewno nie chcę jakiegoś typka z książką. Może strachliwy ghoul w okularach? :D

Black knighci to jeszcze nie wiem, muszę znaleźć jakieś wypaśne mode, coś w stylu nieumarłych tygrysów :?

Nad zestawieniem lorda dla własnych potrzeb głowiłem się cholernie długo, bo arkhan musi zostać. Wristbands chroniłyby przed strzelaniem, ale przed strzelaniem mogę się ukryć i oprócz tego mam cholernie dużo oddziałów do ściągania maszyn, a gem of blood mnie chroni przed assasynem i potrafi zdenerwować bloodthirstera jak np. ma już 4 rany wbite :wink:

BK bez bardinga bo z czternastką ruchu są dla mnie za wolni. W sumie to jest zawsze najgorszy oddział - mało robi, rzadko szarżuje, a za to wszyscy się na nim koncentrują i nabijają 415 punktów ze sztandarem. Może to kwestia wystawienia - prawie zawsze robię denied flank i kiedy wilki i baty opóźniają centrum to smok, BSB i 2 wargi niszczą jedną połowę stołu a potem się przerzucam na drugą stronę. Po prostu nie mam dla nich roli na stole. No ale przetestuję jeszcze kilka bitew i wtedy się zobaczy.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ksum która to juz Twoja nowa Armia?

poza smokiem to taki standard...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Podoba mi się. Tylko te 10 ghuli mnie nie przekonują, wolałbym większe choć trochę oddziały, tylko pkt za bardzo nie ma na czym ciąć. pozdr

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

No... trzecia.

Ale przy tej zostaję 8)

Zaraz zamawiam 4 boxy ghouli! Będzie akurat na ghoule, baty i przygarbionego nekromantę w okularach :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Z ghuli robisz baty?
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

ODPOWIEDZ