dopiero zaczynam grać w warhammera i chciałem pokazać moją pierwszą rozpiskę dla wampirów i dowiedzieć się czy to ma szanse w jakiejkolwiek bitwie?
Konrad von Carstein = 145 pkt.
Nekromanta = 135 pkt.
2 dodatkowe czary [30]
Kamień mocy [20]
Berło de Noirota [25]
Ścierwowóz
20x Zombie = 92 pkt.
command group [12]
20x Szkielety = 115 pkt.
włócznia [20]
command group [20]
Sztandar Piekielnej Energii [25]
10x Ghule = 88 pkt.
dowódca [8]
Ścierwowóz = 100 pkt.
piekielny magnetyk [25]
Nekromanta
10x Grobowa Straż = 205 pkt.
wielka broń [10]
command group [30]
sztandar Symbol zemsty [25]
w sumie 970 pkt.
zastanawiam się tylko nad zamienieniem Symbolu Zemsty na Sztandar Kurhanów [45]
Moja pierwsza rozpiska, 1000 pkt.
Witam
Po pierwsze, rozpa zle policzona. Mi w AB wyszlo 1080 pkt.
Nie radze Ci wystawiac specialnych bohaterów bo w polsce są zbanowani (z kumplami mozesz grac ale na turniejach niestety nie)
Po drugie po co Ci tyle ścierwowowzów?
Po trzecie w dzisiejszych czasach rozpa jest słaba. Nekromanci nie sa dobrymi herosami. Jedynie do trzymania scrolli.
Weź np 2 wampiry. Jeden z przywolywalniem szkieletow i lvlem magii, hełmem i periaptem jesli chcesz grac na szkielach a drugi BSB biegacz z hatem, walking death, lynci, SoM i hauberkiem.
W corach ta 20 szkieletów z warbannerem, FCG i spearami. Potem 10 szkieli FCG z bannerem 2xUS.
W rarach 3 wrajty + banszi
Śmieszna i funowa rozpa, nie aż tak wygięta.
Po pierwsze, rozpa zle policzona. Mi w AB wyszlo 1080 pkt.
Nie radze Ci wystawiac specialnych bohaterów bo w polsce są zbanowani (z kumplami mozesz grac ale na turniejach niestety nie)
Po drugie po co Ci tyle ścierwowowzów?
Po trzecie w dzisiejszych czasach rozpa jest słaba. Nekromanci nie sa dobrymi herosami. Jedynie do trzymania scrolli.
Weź np 2 wampiry. Jeden z przywolywalniem szkieletow i lvlem magii, hełmem i periaptem jesli chcesz grac na szkielach a drugi BSB biegacz z hatem, walking death, lynci, SoM i hauberkiem.
W corach ta 20 szkieletów z warbannerem, FCG i spearami. Potem 10 szkieli FCG z bannerem 2xUS.
W rarach 3 wrajty + banszi
Śmieszna i funowa rozpa, nie aż tak wygięta.
nie wiedziałem w ogóle ze niektórych bohaterów nie mozna uzywac na turniejach, a scierwowóz jest jeden a tych liczb w nawiasach kwadratowych sie nie liczy, to moja pierwsza rozpiska i może źle zapisałem poprostu chciałem zeby było jasne za co ile pkt. wydaje...
Oczywiscie ze moge
BSB - Battle Standard Bearer - Chorąży armii
SoM - Sword of Might - Miecz Potęgi (+1 do sily)
hauberk - flayed hauberk - Nagie Truchło
wrajty - Upiory Kurhanów
FCG - pełna grupa dowodzenia
walking death - Chodząca śmierć
hełm - helm of commandment
...
Coś jeszcze?
BSB - Battle Standard Bearer - Chorąży armii
SoM - Sword of Might - Miecz Potęgi (+1 do sily)
hauberk - flayed hauberk - Nagie Truchło
wrajty - Upiory Kurhanów
FCG - pełna grupa dowodzenia
walking death - Chodząca śmierć
hełm - helm of commandment
...
Coś jeszcze?
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
dzięki :] jeszcze nie wiem co to jest GW i HW... i miałbym jeszcze pytanie jakbym brał zwykłego wampira zamist konrada to czy taki zestaw mocy i item'ów byłby dobry: brat ghulom [25 pkt.], przywołanie ghuli[15 pkt.], hauberk [25 pkt.] i czarny amulet [15 pkt.]... Czy warto cos zmienić?
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
GW - Great Weapon - wielka bron dajaca +2S jesli na pieszo, +1S jesli na czym jezdzi
HW - Hand Weapon - normalna bron, jesli z tarcza daje +1 do armor save'a
A TWoj wampir taki... dosc dziwny, tj. nie do walki, nie do czarowania. Albo bierzesz Czarnego akolite i przywolywanie plus rzeczy do czarowania, albo brata ghulom (kocham polskie nazwy ) / nieskonczona nienawisc / chodzaca smierc plus rzeczy do walki, jak np. hauberk, SoM itd.
HW - Hand Weapon - normalna bron, jesli z tarcza daje +1 do armor save'a
A TWoj wampir taki... dosc dziwny, tj. nie do walki, nie do czarowania. Albo bierzesz Czarnego akolite i przywolywanie plus rzeczy do czarowania, albo brata ghulom (kocham polskie nazwy ) / nieskonczona nienawisc / chodzaca smierc plus rzeczy do walki, jak np. hauberk, SoM itd.