Czy Censer jest magiczny?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Czy Censer jest magiczny?

Post autor: -Gotrek- »

Na forum Skavenów powstał spór odnośnie magiczności censerów i innych takich cudów, więc przydałoby się spytać kogoś kompetentnego. Zatem, zasada brzmi tak:

"The following Skaven weapons contain enough warpstone to count as magical, and so can damage creatures invulnerable to non-magical weapons: Assassins' and Gutter Runners' poisoned weapons, plague censers' gas and hits, Warlock Engineers' warp-blades, warplock pistol, poisoned wind globes, Jezzails, Ratling Guns, Warpfire Thrower, Warplighting Cannons".

A zatem - czy censery, hand weapony Assassinów, etc. to bronie magiczne, czy też zwykłe bronie, zadające magiczne hity? Osobiście chcę zwrócić uwagę na zapis: "The following Skaven weapons (...) count as magical". Taki bez fluffowego pierdzenia ;) Na tej podstawie wydaje mi się, że to są magiczne bronie, ale wiele osób uważa inaczej, więc chcę się dowiedzieć jak to jest :)
Zatem - to magiczne bronie, czy nie? Jeśli są magiczne, to jak wygląda ich niszczenie przy pomocy czarów rozwalających magiczne przedmioty? No i ewentualnie, jak tu wchodzi niszczenie jezzaili lub ratlingów? :)
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

to są bronie ZWYKŁE zadajace magiczne hity.

MAGIC WEAPONS to zupełnie inne rzeczy

ODPOWIEDZ