Co do wystawanie Arcy lub lorda to ja ostanie 8 bitew(w tym 6 turniejowych ) rozegrałem z arcym w konfiguracji : dodatkowy cza, pierścień furi, 2DS .Sprawdzał się średnio, bo zwykle wybuchał ;]
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
turniejowo arcy z ksiązka prawie w ogole nie wystepuje, jest zbyt losowy i za mało uniwersalny.. czesciej widywany jest SD.. no i czasami standardowi magowie.Zaleś pisze:Jaka rozpiska u HE według Was teraz dominuje . Jaką armię się teraz częściej wystawia - Arcy z Book of Hoeth czy Prince na smoczku ? Według moich obserwacji to ta druga , a jak Wy sądzicie ?
Do rozpiski dołączony Orzeł, w piątek bitwa z BretoniąSevi pisze:Widzę że napisałem wcześniej posta w złym temacie, mam nadzieję że obejdzie się bez kar od moda
Bohaterowie:
- Szlachcic, Ostrze z Podmorskiego złota, ciężka zboja, tarcza, rumak w kropieżu. 147 punktow
- Mag, 2 poziom, Srebrna różczka 145 punktów
Podstawowe:
10 Łuczników z Jastrzębiookim 120 punktów
16 Włóczników (pełna grupa dowodzenia) 169 punktów
Specjale:
10 Mistrzów Miecza (pełna grupa dowodzenia) 180 punktów
9 Srebrnych Hełmów (pełna grupa dowodzenia) + Szlachcic w oddziale 247 punktów
5 Wojowników Cienia z Kroczącym Sród Cienia 92 punktów
Rzadkie:
Balista 100 punktów
suma równe 1200 punktów
Armia radzi sobie
Wczoraj zakupiłem Orła Posiadam również konnego Czarodzieja. Większych wzmocnień jak narazie nie planuje, z kompanami grywamy max do 1300 punktów.
Jestem początkujący i otwarty na porady.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
e tam.. można zagrać zarówno na piechocie jak i na kawalerii.. tylko rozpiska będzie trochę inna (można sie wykazać w składaniu i mieć więcej frajdy). Pewnie dało by rade nawet zagrać na magii.. ale jakieś -2/-3 do casta może bolec :/Elgrond pisze:co byście wystawili na taki turniej co tak plewi elfy:
bitwa pod Grunwaldem 1410
Ani nie zagra się na kawalerii ani na piechocie ehhh.
Kod: Zaznacz cały
2250 Pts - High Elves Army
1 Prince @ 615 Pts
General
Vambraces of Defence [55]
Armour of Caledor [25]
Sword of Might [15]
1 Dragon: Star @ [370] Pts
1 Noble @ 218 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Battle Banner [80]
1 Elf Steed: Barded
1 Mage @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
10 SpearElves @ 90 Pts
Spear; Light Armour; Shield
10 Archers @ 110 Pts
Longbow
5 Swordmasters @ 75 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Elf Steed @ [0] Pts
12 Swordmasters @ 235 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Lion Standard [25]
7 Dragon Princes @ 330 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; FCG
Standard of Balance [45]
Helm of Fortune [25]
1 Great Eagles @ 50 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2248
jakie treemany? przecież to prawie na stołach nie występuje.Relosu pisze:problem w tym ze, jaka reszta ? Swordzi tylko 10cali jeden fascik do przodu i 7 dp z bsb a obok smok ? jak dla mnie to troche malo =/ rozbil bym ten wagonik dp na 2x5 i jeden z zellyrionem a 2 z championem i AoLem, bedziesz mial wtedy 2 oddzialy ktore beda mogly szachowac wrighty i jakotako dp przebijac sie przez jakies treemany etc.