Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
super turniej, swietna organizacja bez najmniejszych zastrzezen, nawet do terenow specjalnie sie nie czepiam bo najdalszym stolem na ktorym gralem byl stol nr 7 a z przodu tereny byly ok
co do turnieju to demony daja dalej rade i nadal podtrzymuje zdanie ze co by sie z ta armia nie zrobilo i nie zmienilo i tak bedzie mocna... pozostaje tylko nadzieja ze nowo wychodace armie beda w stanie bardziej nawiazac walke niz kilka staroedycyjnych (tylko niech LS nie potraktuje tego opatrznie, bo nie mam ochoty 10 razy w sezonie zmieniac szkieletu armii )
co do samych bitew zagralem 5 fajnych i wymagajacych gier, przeciwnikom dziekuje :
1. Jan Łukasik, DE, takie standardowe DE walczaco smokujace (cos jak mial Jankiel), dobrze uzyty siren song, 20-0
2. Bless, VC, czyli udane leczenie kompleksow z przeszlosci , 14-6
3. Kosa, HE, czyszczenie HE poza niewzruszonym na bolt of change star dragonem, 17-3
4. Xet, DE, bratobojcza wewnatrz druzynowa gra w ktorej furie okazaly swoja wyzszosc na harpiami , 15-5
5. Malal, Lizaki, czyli wiadomo kto wiadomo gdzie (3 bitwa na 1 stole), po wyzynce, 11-9
udało sie wygrac wszystkie 5 bitew
co do wynikow to 4 osoby mialy po 77 duzych pkt, o zwyciestwie i kolejnosci w Top 4 zadecydowaly male pkt ktorych to szczesliwie udalo mi sie naklepac najwiecej
pzdr !!
co do turnieju to demony daja dalej rade i nadal podtrzymuje zdanie ze co by sie z ta armia nie zrobilo i nie zmienilo i tak bedzie mocna... pozostaje tylko nadzieja ze nowo wychodace armie beda w stanie bardziej nawiazac walke niz kilka staroedycyjnych (tylko niech LS nie potraktuje tego opatrznie, bo nie mam ochoty 10 razy w sezonie zmieniac szkieletu armii )
co do samych bitew zagralem 5 fajnych i wymagajacych gier, przeciwnikom dziekuje :
1. Jan Łukasik, DE, takie standardowe DE walczaco smokujace (cos jak mial Jankiel), dobrze uzyty siren song, 20-0
2. Bless, VC, czyli udane leczenie kompleksow z przeszlosci , 14-6
3. Kosa, HE, czyszczenie HE poza niewzruszonym na bolt of change star dragonem, 17-3
4. Xet, DE, bratobojcza wewnatrz druzynowa gra w ktorej furie okazaly swoja wyzszosc na harpiami , 15-5
5. Malal, Lizaki, czyli wiadomo kto wiadomo gdzie (3 bitwa na 1 stole), po wyzynce, 11-9
udało sie wygrac wszystkie 5 bitew
co do wynikow to 4 osoby mialy po 77 duzych pkt, o zwyciestwie i kolejnosci w Top 4 zadecydowaly male pkt ktorych to szczesliwie udalo mi sie naklepac najwiecej
pzdr !!
dzięki wszystkim za turniej, fajnie jest dla Was organizować takie imprezy,
WIELKIE WIELKIE WIELKIE DZIĘKI dla ekipy z Białegostoku za pomoc przy sprzątaniu blatów i ławek po turnieju, dzięks!
WIELKIE WIELKIE WIELKIE DZIĘKI dla ekipy z Białegostoku za pomoc przy sprzątaniu blatów i ławek po turnieju, dzięks!
Bardzo dziękuję wszystkim uczestnikom za udział w turnieju. Jako sędzia techniczny nie musiałam interweniować w żadnych bardzo drastycznych incydentach porządkowych ani organizacyjnych. Jedynie ilość kartonów po pizzy porzucona po pierwszym dniu trochę mnie przytłoczyła
Specjalne podziękowania dla:
13 Kohorty za browarka na grillu
BWT za "wskazanie drogi do Cedronu"
Ekipy z Białegostoku za pomoc w uprzątnięciu sali po turnieju
Gratulacje dla Thuriona i pozostałych graczy na podium.
Pozdrawiam,
Basia
Specjalne podziękowania dla:
13 Kohorty za browarka na grillu
BWT za "wskazanie drogi do Cedronu"
Ekipy z Białegostoku za pomoc w uprzątnięciu sali po turnieju
Gratulacje dla Thuriona i pozostałych graczy na podium.
Pozdrawiam,
Basia
Całą przyjemność po naszej stronieLaurelin pisze: 13 Kohorty za browarka na grillu
Basia
Fajna impreza, dobrze się bawiłem, przeciwnicy bardzo mili a jedna baaaardzo miła, dla wszystkich podziękowania. Z wyników jestem zadowolony (jako gracz amator )
Gratulacje dla zwycięzców!
Ognisko to najfajniejsza część wolnego czasu po turnieju, szczególnie, że ozdobą było kilka bardzo urodziwych i sympatycznych kobiet.
Rogaty wlasnie dotarl do domu
Turniej mega wypas i nie sklamie jak powiem ze jest to chyba najlepszy tureniej w calym sezonie. Klima na sali, dobra impreza i masa znajomych geb to jest to po co warto jechac pol polski nasza wspaniala koleja
Z bitew jestem zadowolony niestety jedna przegrana i to z HEi ubodla moja DElficka dusze i musze poczynic kroki zeby sie odgryzc
Dzieki dla orgow za dopiecie wszystkiego na ostatni guzik, dla Scimiego za cicha miejscowke do kimania, dla przeciwnikow za fajne bitwy bez cisnien, dla Kedziorsona ze nie musialem jechac sam dla wszystkich z ktorymi pilem i dla Dastora za to ze zawsze chcial mnie poznac
Turniej mega wypas i nie sklamie jak powiem ze jest to chyba najlepszy tureniej w calym sezonie. Klima na sali, dobra impreza i masa znajomych geb to jest to po co warto jechac pol polski nasza wspaniala koleja
Z bitew jestem zadowolony niestety jedna przegrana i to z HEi ubodla moja DElficka dusze i musze poczynic kroki zeby sie odgryzc
Dzieki dla orgow za dopiecie wszystkiego na ostatni guzik, dla Scimiego za cicha miejscowke do kimania, dla przeciwnikow za fajne bitwy bez cisnien, dla Kedziorsona ze nie musialem jechac sam dla wszystkich z ktorymi pilem i dla Dastora za to ze zawsze chcial mnie poznac
7h w aucie i jestesmy na miejscu, turniej rewelacyjny . Ogromny szacunek dla Scimiego, Tomka i dwoch pieknych Wejherowianek za zorganizowanie tego turnieju, bawilem sie swietnie. Dziekuje przeciwnikom: Kalesonowi (szkoda, ze nie wygrales, mialbym wymowke dla tego 0:20 ), Bogdanowi, Tomkowi Tutajowi (Ty wild riderze jeden Ty ), Myterowi i Bartasowi - za fajne bitwy w milej atmosferze.
a baza harcerska, ognisko, rozkminy z domkiem W-wy, opowiesci Falka (pozdro) - no miazga, nie da sie opisac. super bylo.
a baza harcerska, ognisko, rozkminy z domkiem W-wy, opowiesci Falka (pozdro) - no miazga, nie da sie opisac. super bylo.
Po raz trzeci z rzędu świetnie się bawiłem, naprawdę zajebiście spędziłem czas . Gratulacje dla organizatorów. Brawo
Kalesoner na prezydenta! Gratuluje świetnego wyniku
I oczywiście chciałbym podziękować wszystkim za zabawe, a w szczególności chłopakom z domku którzy są niezłymi pedałami! jesteście mega!
Pozdro ;]
Kalesoner na prezydenta! Gratuluje świetnego wyniku
I oczywiście chciałbym podziękować wszystkim za zabawe, a w szczególności chłopakom z domku którzy są niezłymi pedałami! jesteście mega!
Pozdro ;]
Karwasz twarz tfu !
fajny turniej jak to w Wejcherowie, generalnie miałem być 10 a jestem 66 :] no cóż nie ważne
Kop Da Vinci itd,zagubione walizki, parówy nie pozwalające na szarże, długo by wymieniać i pare rzeczy o których nie bede pisał
pozdro dla wszystkich moich przeciwników, wszystkim z którymi paliłem i piłem, sporo battlowców to mega kolesie
graty dla wszystkich których nauczyłem grać w figurki tj. Turion Kalesoner i Malal :]
Podpisałem traktat pokojowy z Hanem Solo, Nemezis i Szybki Szpil na zawsze w mega sojuszu !
Pozdro 600 volt ide w kime
fajny turniej jak to w Wejcherowie, generalnie miałem być 10 a jestem 66 :] no cóż nie ważne
Kop Da Vinci itd,zagubione walizki, parówy nie pozwalające na szarże, długo by wymieniać i pare rzeczy o których nie bede pisał
pozdro dla wszystkich moich przeciwników, wszystkim z którymi paliłem i piłem, sporo battlowców to mega kolesie
graty dla wszystkich których nauczyłem grać w figurki tj. Turion Kalesoner i Malal :]
Podpisałem traktat pokojowy z Hanem Solo, Nemezis i Szybki Szpil na zawsze w mega sojuszu !
Pozdro 600 volt ide w kime
Co tu duzo gadac, turniej miazga fest, karwasz twarz. Na wiecej nie mam sily, podziekuje tylko jeszcze raz Scimiemu, Esgarothowi i anonimowemu dla mnie koledze, ktory uratowal mi dupsko pozyczajac mi figsy. Jestescie wporzo chlopacy. Bez odbioru bo nowy bomba wyszedl.
Hejka,
wielkie dzięki dla orgów za wypaśny turniej, ponieważ dobre rzeczy - w tym wyjątkowy wzrost wyglądu armii , były już wymienione to pozwolę się przyczepić do kwestii która podnosiło wiele osób, z którymi rozmawiałem - tereny w większośc wypadków byłóy naprawdę... nieprzemyślane. Doskonale rozumiem że może być problem z ilością terenów dla tylu graczy ale rozstawienie ich z głową (chociażby mapki z Euro) jest kluczowe - były stoły gdzie po jednej stronie był tylko mały obelisk, albo górka - widziałem bitwę gdzie grając z Empire, demony nie mogły w żaden sposób schować grubasa w swoim deploju... - wiecej zbalansowania.
I druga ogólna dygresja - potwierdziły się moje słowa że ilość nie zawsze przechodzi w jakość - kolejny master pokazuje że DE to nie jest przegięta armia, podobnie jak Empire z 2 tankami, - czego nie można powiedzieć o TK
VC-ty przycięte - (głównie przez Demony ale też ograniczenie spamu guli). Demony - no comments, dalej trzeba ciąć
Sądzę że można poważnie rozwarzyć zdjęcie ogranieczeń z DE - co jakco ale wyników to one nie mają.
miłego,
Ż.
wielkie dzięki dla orgów za wypaśny turniej, ponieważ dobre rzeczy - w tym wyjątkowy wzrost wyglądu armii , były już wymienione to pozwolę się przyczepić do kwestii która podnosiło wiele osób, z którymi rozmawiałem - tereny w większośc wypadków byłóy naprawdę... nieprzemyślane. Doskonale rozumiem że może być problem z ilością terenów dla tylu graczy ale rozstawienie ich z głową (chociażby mapki z Euro) jest kluczowe - były stoły gdzie po jednej stronie był tylko mały obelisk, albo górka - widziałem bitwę gdzie grając z Empire, demony nie mogły w żaden sposób schować grubasa w swoim deploju... - wiecej zbalansowania.
I druga ogólna dygresja - potwierdziły się moje słowa że ilość nie zawsze przechodzi w jakość - kolejny master pokazuje że DE to nie jest przegięta armia, podobnie jak Empire z 2 tankami, - czego nie można powiedzieć o TK
VC-ty przycięte - (głównie przez Demony ale też ograniczenie spamu guli). Demony - no comments, dalej trzeba ciąć
Sądzę że można poważnie rozwarzyć zdjęcie ogranieczeń z DE - co jakco ale wyników to one nie mają.
miłego,
Ż.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Furion za co worsta dostał ?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Za buractwo.
blablabla.Młody pisze:Za buractwo.
Poszlo mi po cisnieniu na wynik. Nie pozwolilem zadeklarowac oczywistej szarzy po uprzednim wykonaniu dwoch ruchow. Troche z dupy z mojej strony, ale coz, na swoja obrone mam to ze to byl 2gi stol. A bitwa z Kalesonerem mimo ze byla "buracka" (bo od niego potem tez uswiadczylem kilku tej samej skali zagrywek, czego nie mam mu za zle) to odbyla sie mimo wszystko w nie tak lodowatej atmosferze i zakonczyla sie usciskiem reki.
====================
Tuniej fajny. Szkoda tylko, ze te domki byly za 20zl a nie za 10zl jak mowiono ;/
pozdrawiam
Furion
Nie ma znaczenia , ktory stol... Kazdy ktoremu wlacza sie takie parcie powinien dostawac wlasnie taki zimny prysznic.