Pit of Shades vs Slann
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Pit of Shades vs Slann
Czy slann ma look out sir przeciwko pitce??
pozdrawiam
Furion
pozdrawiam
Furion
- Młody Pajak
- Kradziej
pit of shades nie działa jak cannon : P jak już to podobnie do klopy.
Teraz ma 3 a nie 5 US, wiec jak najbardziej.
ciezko tu szukac argumentow za i przeciw... przeciez zasady templatek sda zajebiscie jasno opisane w rb.Pawlik pisze:argument rpzeciw: pit of shades nie powoduje hitow, tylko zmusza do zdania testu. dzialo musi najpierw trafic, podobnie klopa. czy to nie zmienia troche problemu?
jest lookout od pit of shades
Wogole z pitka to takie sliskie rzucanie jej w slanna.
No bo niby umieszczasz templatke over a unit, ale visible to the caster.
W slanna do iure rzucic nie mozesz, bo raz nie jest osobna jednostka, dwa w TG go nie widac.
Ja bym wymagal, zeby brzeg templatki dotykal widocznego brzegu jednostki.
Ale to tylko moje misie widzi.
No bo niby umieszczasz templatke over a unit, ale visible to the caster.
W slanna do iure rzucic nie mozesz, bo raz nie jest osobna jednostka, dwa w TG go nie widac.
Ja bym wymagal, zeby brzeg templatki dotykal widocznego brzegu jednostki.
Ale to tylko moje misie widzi.
To nie ja jestem od interpretowania zasad . Gdybym uważał że tak jest to bym się nie turdził pisaniem tutaj, aby zaczęrpnąć opinii. Po prostu jest napisane że nie obowiązują specjalne zasady wobec pitki i chcę to rozstrzygnąć. Żeby nie było że szukam przegięć dla siebie, to ja osobiście nie używam Lore of Shadow, a pytam bo w moim klubie są wątpliwości.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Ale ten fragment chyba dotyczy tego, że nie ma żadnego rodzaju sejwów czyli regenki, przeżucania ran u Tk itd.
W Rulebooku są tylko 2 czary, które działają Templatką. Burning Head i Pit of Shades.
Jest wyraźnie zaznaczone, że są od nich lookouty.
Jest wyraźnie zaznaczone, że są od nich lookouty.