Domyslna Magia
Moderator: Kołata
Domyslna Magia
Witam mam pytanie a raczej prośbę czy mógłby ktoś podać w skrócie ale szczegółowo działanie czarów O&G bo mój kumpel posiada taka armie i zawsze jeśli jest jakieś niedomówienie lub coś nie do końca jasnego on próbuje wmówić swoja właściwość czaru wiec chciałbym wiedzieć jak na prawdę działają ich czary ?
Jeśli masz wątpliwości, niech Ci pokaże army book (w nim jest wszystko przejrzyście napisane). Ewentualnie napisz o jakie Ci czary chodzi (numer i z jakiej waagh jest). Ja bym się zastanowił czy jest sens grać z kimś kto gra nie dla przyjemności i sprawdzenia swoich umiejętności, ale tylko po to by podnieść swoją samoocenę.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
przy 1 też - ale zanim się skończy to Ty wybierasz oddział przeciwnika i go depczesz, zadaje 6d z siłą 6 - nim 1 obrażenie z S 6 max 6 obrażeń z S6. Obrażenia rozdzielasz jak przy strzelaniu
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
to dziła tak...
czar przeciwnikowi wychodzi na 10+ bodajże...
przeciwnik wybiera na który odział spada stopa...i zadaje D6 hitów z siłą 6...
nastepnie rzuca kością:
na 1 stopa spada na jego odział i zadaje D6s6 i czar się kończy
na 2 - 4 czar się po prostu kończy
a na 5 - 6 twój przeciwnik może wybrać kolejny odział na który spada stopka...
itd.
czar przeciwnikowi wychodzi na 10+ bodajże...
przeciwnik wybiera na który odział spada stopa...i zadaje D6 hitów z siłą 6...
nastepnie rzuca kością:
na 1 stopa spada na jego odział i zadaje D6s6 i czar się kończy
na 2 - 4 czar się po prostu kończy
a na 5 - 6 twój przeciwnik może wybrać kolejny odział na który spada stopka...
itd.