E-ziny o malowaniu i modelowaniu
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
E-ziny o malowaniu i modelowaniu
Pomyślałem, że skoro jest już temat o e-zinach dotyczących samego WFB, to przydatny byłby także taki topic na tym podforum.
Oto pierwszy numer Irregular-magazine. W tym e-zinie można znaleźć chociażby ciekawy tutek o tworzeniu podstawek z lawą.
Oto pierwszy numer Irregular-magazine. W tym e-zinie można znaleźć chociażby ciekawy tutek o tworzeniu podstawek z lawą.

Na stronie pisze DOWNLOAD
duuuuuuuzo niczego .. i nic więcej , fajne do poczytania ale jako tutek to tylko lawa jako tako im wyszła reszta zbędna szczególnie marne wytłumaczenia techniki NMM
na 2 stronach CMONA jest więcej Tutków niż tu na 44 stronach , ogólnie marne ale darmo to nie ma co narzekać
na 2 stronach CMONA jest więcej Tutków niż tu na 44 stronach , ogólnie marne ale darmo to nie ma co narzekać
Mylisz sie niestety - jezyk polski jest jezykiem zywym i dlatego od czasu do czasu legalizowane sa kolejne bledy i uproszczenia w mowie i pismie. Aktualnie poprawne sa obie wersje: i "pisze" i "jest napisane"maciek_89 pisze:ANtY napisał(a):
Po polskiemu to może i tak to brzmi, ale w świetle polskiej pisowni powinno być "jest napisane":)

A E-zin... coz, nic odkrywczego w nim nie znalazlem, ale tutoriale sa w miare przejrzyste - moze w kolejnych numerach tematy bardziej do mnie trafia. Generalnie na plus.
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.
ataman pisze:Mylisz sie niestety - jezyk polski jest jezykiem zywym i dlatego od czasu do czasu legalizowane sa kolejne bledy i uproszczenia w mowie i pismie. Aktualnie poprawne sa obie wersje: i "pisze" i "jest napisane"maciek_89 pisze:ANtY napisał(a):
Po polskiemu to może i tak to brzmi, ale w świetle polskiej pisowni powinno być "jest napisane":)![]()
A E-zin... coz, nic odkrywczego w nim nie znalazlem, ale tutoriale sa w miare przejrzyste - moze w kolejnych numerach tematy bardziej do mnie trafia. Generalnie na plus.
takiej głupoty dawno nie słyszałem buhahahahahahaha
on PISZE .. ale jest NAPISANE!!! kur.... cze jakie prostaki ,... a tekst o legalizowaniu błędów hahah posikać się ze śmiechu można .. fakt ze dzieci które się wychowały na telefonach komórkowych język polski pogrzebały już dawno ale takiego tekstu że "ktoś" zmienia zasady ustalone to jeszcze nie słyszałem ...
choć pewnie połowa tego forum pochodzi ze wsi gdzie język polski zachował się szczątkowo i po prostu mówi się tak jak się myśli że się mówi ... zamiast myśleć jak powinno się powiedzieć ... a głupoty i prostactwa zmianą zasad pisowni nie wytłumaczysz
niestety, głupotę to Ty napisałeś... język polski jest językiem żywym... i wprowadzane są do niego ciągłe zmiany (jest instytucja, która się tym oficjalnie zajmuje) - i nie jest to zależne od tego kto robi z siebie prostaka. Pewne zmiany są nieuniknione i prędzej czy później nastąpią.gufi pisze: takiej głupoty dawno nie słyszałem buhahahahahahaha
on PISZE .. ale jest NAPISANE!!! kur.... cze jakie prostaki ,... a tekst o legalizowaniu błędów hahah posikać się ze śmiechu można .. fakt ze dzieci które się wychowały na telefonach komórkowych język polski pogrzebały już dawno ale takiego tekstu że "ktoś" zmienia zasady ustalone to jeszcze nie słyszałem ...
Analogicznie jest z "poszedłem" - "poszłem". :/
Mi też zmiany te się nie podobają.. ale to chyba głównie z tego powodu, że zostałem inaczej nauczony.. teraz dopuszczalnym jest to co kiedyś było błędem.
pozdrawiam

no to poszłem , pierdłem i spłułem bo "c"Hamstwa nie zniese ....
teraz maturę mają ludzie którzy zapytani o Prometeusza odpowiadają :
"to ten co był zakochany w dziewczynie i tragicznie się zabił"
jest to sytuacja z przed roku gdy pomagałem w przygotowaniu do matury młodszemu sąsiadowi ... co śmieszne zdał
więc zmiany mowy nie wychodzą ze zmiany przez instytucje tylko przez brak inteligentnych rodziców co za tym idzie 15 letni gówniarze jedyne słowo jakie umieją napisać i to nie zawsze bez błędu to "KURWA"
teraz maturę mają ludzie którzy zapytani o Prometeusza odpowiadają :
"to ten co był zakochany w dziewczynie i tragicznie się zabił"
jest to sytuacja z przed roku gdy pomagałem w przygotowaniu do matury młodszemu sąsiadowi ... co śmieszne zdał
więc zmiany mowy nie wychodzą ze zmiany przez instytucje tylko przez brak inteligentnych rodziców co za tym idzie 15 letni gówniarze jedyne słowo jakie umieją napisać i to nie zawsze bez błędu to "KURWA"
-
- Chuck Norris
Proszę! Dajcie ludziom ban-guna! Z chęcią sobie postrzelam.Fanatyk pisze:Gufi, opanuj się. Robisz syf i trollujesz. A że mamy fajną opcję sprawdzania IP usera, nie uwierzyłbyś jakie nicki pojawiły się przy Twoim, z okazji korzystania z tego samego IP.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, o 14:04 przez GreatJester, łącznie zmieniany 1 raz.
Gufi, proszę nie obrażać ludzi ze wsi. Tradycyjne pojęcie wieśniak odeszło już dawno do lamusa, tym bardziej że coraz więcej takich światłych mieszczuchów jak ty, na tą wieś się sprowadza i w ich mniemaniu już samo pojawienie tej pseudointeligencji podnosi nam poziom kultury i dźwiga nas z okowów zacofania. Nie wiem ile ty masz lat, ale twoje wypowiedzi wskazują że jesteś na poziomie intelektualnym ludzi których piętnujesz, choć posługujesz się językiem nieco bardziej wyższych lotów niż dzisiejsza młodzież.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Troglodyta.
Wyrwać chwasta.
Wyrwać chwasta.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.