Przecież to takie same samobójcze zagranie, jak szarżą 5ką milicji od frontu na CHosenów...
Manewr taktycznie sprytny i zaskakujący przeciwnika Sun Tzu byłby dumny
Wszystkie nowości do Imperium są na Bitewniakach ale jak dla mnie za drogie no bo 123zł za 10 plastikowych GSów? To kurcze 10 metalowa tańsza była...a podobno wprowadzają plastikowe zamienniki, żeby taniej dla graczy było.
Dzień dobry, jestem nowy na tym forum i w tym akurat hobby ( bo wh40k znam ).
Przeczytałem AB Imperium, i mam kilka pytań
1. Czy armia imperium musi być pomalowana w barwy imperialne czy można pokonwertować na inne barwy ( bo chciałem - jak widać po moim podpisie zrobić czarno - srebrno-stalowych rycerzy) Bo kolega mi mówił, że traci się punkty za zgodność z Fluffem
2. Czy piesza koncepcja armii z artylerią i 2x5 rycerzy może coś ugrać?
3. Skąd można wziąć figurkowe głowy w hełmach ( garnczkowe etc) a nie hełmy- łebki czy same czyste głowy?
Na początek w jaką broń uzbroić imperialnych żołnierzy, w halabardy piki czy w mieczyki ? ;p I chodzi mi tez o to z jakim rynsztunkiem będą ładniej i ciekawiej wyglądać ;p
Sa!nt: Witam na forum, na początek kilka uwag: nie twórz nowych tematów gdy są stare o podobnej tematyce dzięki temu moderator ma mniej roboty a nasze podforum jest bardziej przejrzyste. Pozdrawiam i życzę sukcesów w graniu oraz malowaniu armii Imperium.
Znowu zakładasz niepotrzebnie nowy temat ale odpowiem.
Jeśli chodzi o piechotę imperialną teoretycznie przeznaczoną do walki wręcz to masz mieczników, włóczników halabardników i wolne kompanie w dziale core i żadnych z tych oddziałów nie możesz mieszać.