BP - R wersja 1.03 opublikowana
Moderator: Barbarossa
Re: BP - R wersja 1.03 opublikowana
tak bo wszyscy wiedzą jak bezmozgim trzeba byc by tym grac tylko nikt kto tak mowi nie próbował nigdy
po WD w kwestii BP widzialbym takie zmiany:
- zdjac ograniczenie na hydre, i tak jej juz nikt nie wystawia a szczerze mowiac wole zeby DE mialy 2 hydry od 4 bolcow... shadzi 0-2 jak najbardziej powinno pozostac
- ograniczenie magii bylo chyba ok, sam gram gralem i gral bede na 9 PD ale ci co mieli wiecej jakos mnie mega nie niszczyli magicznie... a z drugiej strony malo tez nie mieli, raczej wychodzi taki 6 ed standard bez mega hardkorow
- steam tank, zostawilbym 2 tanki wprowadzajac polowe ran i slot special za war altar
- na temat demonow sie nie wypowiem bo to moja armia ale fajne bylo to ze 3 armie ktore byly wysoko czyli moja Kosza i Kubiego byly zupelnie inne, Kubi mial Blodka, Fiendy, Seekerki w ogole bez flamerow, Koszo mial taki standard Wronowy, a ja mialem Keepera i stado furii nie jest tak ze wygrywa jedna jedyna sluszna rozpiska
po prostu wygrywa armia ktora jest bardzo mocna, ale z drugiej strony wyniki pozostalych graczy demonicznych i ich miejsca pokazuja ze nie jest to armia ktora wygrywa sama...zadna armia nigdy nie wygrywala sama
pzdr
- zdjac ograniczenie na hydre, i tak jej juz nikt nie wystawia a szczerze mowiac wole zeby DE mialy 2 hydry od 4 bolcow... shadzi 0-2 jak najbardziej powinno pozostac
- ograniczenie magii bylo chyba ok, sam gram gralem i gral bede na 9 PD ale ci co mieli wiecej jakos mnie mega nie niszczyli magicznie... a z drugiej strony malo tez nie mieli, raczej wychodzi taki 6 ed standard bez mega hardkorow
- steam tank, zostawilbym 2 tanki wprowadzajac polowe ran i slot special za war altar
- na temat demonow sie nie wypowiem bo to moja armia ale fajne bylo to ze 3 armie ktore byly wysoko czyli moja Kosza i Kubiego byly zupelnie inne, Kubi mial Blodka, Fiendy, Seekerki w ogole bez flamerow, Koszo mial taki standard Wronowy, a ja mialem Keepera i stado furii nie jest tak ze wygrywa jedna jedyna sluszna rozpiska
po prostu wygrywa armia ktora jest bardzo mocna, ale z drugiej strony wyniki pozostalych graczy demonicznych i ich miejsca pokazuja ze nie jest to armia ktora wygrywa sama...zadna armia nigdy nie wygrywala sama
pzdr
2 hydry jest to pomysl do przemyslenia imho , choc pytanie czy nagle nie bedzie narzekania na smoka , bsb z pendantem , 2xcoki i 2x hydry...
2 czolgi tez nie uwazam za przegiecie , pod warunkiem , ze bedzie polowa ran za kazdego (brak pktow za polowe czolgu uwazam , ze totalna glupote) War altar zajmujacy slot special - przynajmniej nie bedzie 4 dzial...
2 czolgi tez nie uwazam za przegiecie , pod warunkiem , ze bedzie polowa ran za kazdego (brak pktow za polowe czolgu uwazam , ze totalna glupote) War altar zajmujacy slot special - przynajmniej nie bedzie 4 dzial...
Darkelfy standardowo possały, Robson już z nich zrezygnował, Darek od nastepnego turnieju wyniki mówią same za siebie - to jest armia na poziomie HE, Kemri, Lizzi, rozumiem że czas już zdjąć z nich organiczenia...
Empire - powrót Tanka z połową ran a tak BTW to ciekawe jaką intelektualnie wymagającą armią grasz Ty Hobbicie ?
Demony standardowo okazały się niereformowalne... aczkolwiek z tego co rozmawiałem ograniczenia giftów i slotów erosów nieco ich boli.
Vc - wreszcie pojawiły się inne rozpy niż spam guli
miłego,
Ż.
Empire - powrót Tanka z połową ran a tak BTW to ciekawe jaką intelektualnie wymagającą armią grasz Ty Hobbicie ?
Demony standardowo okazały się niereformowalne... aczkolwiek z tego co rozmawiałem ograniczenia giftów i slotów erosów nieco ich boli.
Vc - wreszcie pojawiły się inne rozpy niż spam guli
miłego,
Ż.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
A ja chce wiedzieć jedną rzecz...czy przed dmp jeszcze raz będzie zmieniany BP? Czy jest to wersja obowiązująca aż do konca sierpnia ?
Wbrew obawom nawet wolność w liczbie lataczy nie spowodowała jakiś mega hardcorów. A czy ja wiem, czy 0-2 na shady jest potrzebne ?? A niech se wystawiają ich nawet 4 oddziały. W praktyce - im mniej ograniczeń, tym większa różnorodność w rozpiskach.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
ciezko powiedziec... kilka osob chce zmienic bpr ale teraz wszyscy sie rozjezdzaja na wakacje wiec ie wiadomo czy to da radeShakin' Dudi pisze:A ja chce wiedzieć jedną rzecz...czy przed dmp jeszcze raz będzie zmieniany BP? Czy jest to wersja obowiązująca aż do konca sierpnia ?
A może coś jednak zrobić aby ratować wymierające gatunki?
Jak patrzę na wyniki Drakona, to... normalnie jakbyśmy grali w jakiegoś warcrafta gdzie jest kilka ras do wyboru, a nie w battla gdzie jest kilkanaście.
Kiedyśtam nieszczęśni gracze zielonoskórych wysuwali swoje postulaty, które zostały odrzucone. Może warto by się zastanowić nad nimi ponownie? Myślę, że nawet ich wprowadzenie nie zmieniłoby w dużym stopniu potencjału armii, ale jednak dałoby spore pole do kombinowania i wzmocniłoby rozpy. Bo to co zostało zmienione przez LS do tej pory, niestety nie zatrzymało masowego odejścia graczy od tej armii (kiedyś jednej z najpopularniejszych!).
Czy jest szansa, że nowa LS coś w tym kierunku zrobi, czy lepiej żebym po długim okresie milczenia zamilknął do kolejnej kadencji?
Jak patrzę na wyniki Drakona, to... normalnie jakbyśmy grali w jakiegoś warcrafta gdzie jest kilka ras do wyboru, a nie w battla gdzie jest kilkanaście.
Kiedyśtam nieszczęśni gracze zielonoskórych wysuwali swoje postulaty, które zostały odrzucone. Może warto by się zastanowić nad nimi ponownie? Myślę, że nawet ich wprowadzenie nie zmieniłoby w dużym stopniu potencjału armii, ale jednak dałoby spore pole do kombinowania i wzmocniłoby rozpy. Bo to co zostało zmienione przez LS do tej pory, niestety nie zatrzymało masowego odejścia graczy od tej armii (kiedyś jednej z najpopularniejszych!).
Czy jest szansa, że nowa LS coś w tym kierunku zrobi, czy lepiej żebym po długim okresie milczenia zamilknął do kolejnej kadencji?
Co nie zmienia faktu, że jest nudno grać z mało zróżnicowanymi przeciwnikami. Jeśli chodzi o różnorodność, gra się zwija, zamiast rozwijać (przynajmniej w wydaniu turniejowym).Scimitar pisze:Przywróćmy orkom stary podręcznik
A to że gracze nie grają czy to ogrami, bestiami i czy orkami, to bardziej wynika z tego, że wolą EASYMODE.
Wystarczy, żeby nie odpychała Ludzie mają dużo figsów, przynajmniej Ci którzy za grosze jeszcze się nie wyprzedali.Shino pisze:mimo, ze to by im pomoglo to imo by nie sprawilo, ze tej armii byloby wiecej. o&g musialyby miec poziom demonow/vc zeby przyciagac graczyPrzywróćmy orkom stary podręcznik
Nie chcę spamować, bo takie dyskusje możemy sobie toczyć w nieskończoność. Bardziej mnie interesuje, czy jest szansa na zmiany. Jak widzi to LS?
Uważam, że niestety poziom zmian, na który można sobie pozwolić w ramach BP uniemożliwia takie wpłynięcie na najsłabsze armie (Ogry, Orki, Bestie), żeby zaczęły one mieć szanse z najmocniejszymi.
Największe (liczebnie i w sensie ingerowania w podręcznik) zmiany dostały Ogry.
I co? I nic?
Ja mam zamiar trochę na nich pograć, ale czeka mnie jeszcze sporo malowania.
Ale jeden Kaczmarski wiosny nie czyni.
Trzeba się przyzwyczaić, że te armie obsysają.
I dopóki nie będzie nowych podręczników do nich - nic znaczącego się nie wydarzy i nie zmieni sytuacji.
A żartobliwe koncepty o przywracaniu starych armybooków, nie pozostaną żartami.
Największe (liczebnie i w sensie ingerowania w podręcznik) zmiany dostały Ogry.
I co? I nic?
Ja mam zamiar trochę na nich pograć, ale czeka mnie jeszcze sporo malowania.
Ale jeden Kaczmarski wiosny nie czyni.
Trzeba się przyzwyczaić, że te armie obsysają.
I dopóki nie będzie nowych podręczników do nich - nic znaczącego się nie wydarzy i nie zmieni sytuacji.
A żartobliwe koncepty o przywracaniu starych armybooków, nie pozostaną żartami.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
To przynajmniej dopiszcie w BP tam w ograch, gdzie jest bull charge ze rhinoxy tez mają impacty. Bo wystarczy ze jak ktoś juz nie ma ucieczki przed szarżą to podjedzie na te 7 i nici z jakiejkolwiek premii za szarże, a i tak rhinoxy są słabsze niż nowe potworki
Jak gracie demonami, to dwie hydry czy tanki wam różnicy nie robią, ale nie wszyscy są w tak komfortowej sytuacji...
Jak chcecie znieść ograniczenie 0-1 z hydry to dajcie gigantowi wybieralne ataki. W porównaniu do niej to gigant jest śmieszny. Co do imperium, to nie chciał bym znowu widzieć na stole standardu 1+2+4. Nawet przy zrobieniu ran za 50% tanka niektóre armie nie dadzą rady nawet jednemu.
Ale jak mi wypuszczą po wakacjach przegiętego booka pewnie będę mówił inaczej
Tak jak Scimitar chętnie dowiedział bym się też czy magia zostanie ruszona w Restricted.
Jak chcecie znieść ograniczenie 0-1 z hydry to dajcie gigantowi wybieralne ataki. W porównaniu do niej to gigant jest śmieszny. Co do imperium, to nie chciał bym znowu widzieć na stole standardu 1+2+4. Nawet przy zrobieniu ran za 50% tanka niektóre armie nie dadzą rady nawet jednemu.
Ale jak mi wypuszczą po wakacjach przegiętego booka pewnie będę mówił inaczej
Tak jak Scimitar chętnie dowiedział bym się też czy magia zostanie ruszona w Restricted.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
jak sobie z jednym ST nie radzisz to nie robi czy są 1 czy 2 i czy są 1 czy 2 hydry ....
Touching , isn't it?