Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Kris pisze:Znajdziesz je w TYM TEMACIE - są zdjęcia katalogów ze wszystkimi modelami
[-X nie prawda

to jest tylko cząstka i to niewielka wydanych modeli krasnoludzkich... jest ich jeszcze duuużo więcej, dlatego zebranie ich wszystkich jest bardzo trudne, wiem bo sam to robię od kilku lat...
Obrazek

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Zadam to pytanko tu bo już się pogubiłem.
Czy runa z kowadła d6 S4 rani wraithy? W dobie dzisiejszych zmian BPRów, formatów, ełrofaków i najróżniejszych zasad po prostu nie wiem. Rozumiem, że jeśli działa to pewnie ich nie spowalnia?
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

działa,nie spowalnia - a Faq-i nic tu nie zmieniły :D

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Takie pytanie: Czy aby na pewno figs pokazany na zdjęciu jest tak jak deklaruje wystawiający z 1996?

http://allegro.pl/item678503951_krasnol ... 1996r.html

W zasadzie niedługo zbieram kraśki, ale ten mój "nowy" jakoś niespecjalnie różni się od tego sprzed 14 lat :^o

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Model jest taki sam jak aktualny, ale może wtedy też był taki. Ten sam gościu miał aukcję drunken dwarves za kosmiczną cenę za SZTUKĘ, też według niego nie do dostania już, a zestaw 4 można było bez problemu na mail order zamówić za ok 60zł.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

olej i nie kupuj za tą cene...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

W sumie nie miałem zamiaru kupować, tylko zastanawiałem się w czym tkwi haczyk. Tkwi umiejętności promocji produktu ;)

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Czy master engineer z rune of luck może przerzucić rzut na trafienie bolca jeśli jest do niego dołączony ?
Jeśli tak czy da się to wykorzystać przy innych machinach (np ilość strzałów z organek).
Idąc za ciosem to co z Runelordem na kowadełku ?Może przerzucić to czy trafił w runę ?

Właściwie to wierze tylko że pierwsza sytuacja jest możliwa , ale może się mylę.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

z tego co mi wiadomo przerzucać można tylko testy bezpośrednio związane z postacią, a nie z maszyną
a kowadło to już zupełnie co innego, nie rzucasz czy trafiłeś w runę tylko czy odpowiednio w nią uderzyłeś :D to zupełnie inna rzecz :D

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Mam w oddziale slayerów 4 giant slayerów. Czy jeśli od szarży padło mi 5, to championi oddają normalnie? Bo gdzieś zasłyszałem, że tak.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Grunaldi pisze:Czy master engineer z rune of luck może przerzucić rzut na trafienie bolca jeśli jest do niego dołączony ?
Jeśli tak czy da się to wykorzystać przy innych machinach (np ilość strzałów z organek).
Idąc za ciosem to co z Runelordem na kowadełku ?Może przerzucić to czy trafił w runę ?

Właściwie to wierze tylko że pierwsza sytuacja jest możliwa , ale może się mylę.

master engineer korzysta z własnego BS przy strzelaniu, więc masz przerzut na trafienie, to samo się tyczy zranienia, chociaż inni mogą być innego zdania.
Przy innych maszynach to nie działa, używasz kości artyleryjskich i nie korzystasz przy nich ze statystyk bohatera. To samo się tyczy kowadła.
Przerzut masz tylko na trafienie, zranienie i sejwy, a więc kwalifikuje sie tylko bolec.
Mam w oddziale slayerów 4 giant slayerów. Czy jeśli od szarży padło mi 5, to championi oddają normalnie? Bo gdzieś zasłyszałem, że tak.
Traktowani są oni jak championi, więc jeżeli przeciwnik nie deklarował w nich ataków, to mogą oni oddać. Championom przysługują niektóre zasady bohaterów, w tym ta, że jezli przeciwnik nie deklaruje w nich ataków, to nieważne ile modeli ci zdejmie, oni zawsze mogą oddać. Usuwa sie ich na końcu, kiedy nie ma możliwości usunięcia innych modeli, lub gdy przeciwnik zadeklaruje w nich ataki i ich zabije.
Ostatnio zmieniony 3 lip 2009, o 18:08 przez Grichalk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

No tylko jak podłączysz Meng pod bolec to on korzysta z jego Bs czyli tak jakby on testował.

Tomasso
oddaje 4rech jeśli przeciwnik nie celował po Giantach , jednak pamiętaj ze jak masz w linii 5 a 4ch z nich to giant to trudno żeby każdy mógł bić tylko po biednym troll slayerze.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

wg mnie maszyna tylko korzysta z BSa inżyniera ale strzela cała załoga a nie sam inżynier...

Awatar użytkownika
Pamela
Wodzirej

Post autor: Pamela »

Grichalk pisze:
Grunaldi pisze:Czy master engineer z rune of luck może przerzucić rzut na trafienie bolca jeśli jest do niego dołączony ?

master engineer korzysta z własnego BS przy strzelaniu, więc masz przerzut na trafienie, to samo się tyczy zranienia, chociaż inni mogą być innego zdania.
Przy innych maszynach to nie działa, używasz kości artyleryjskich i nie korzystasz przy nich ze statystyk bohatera. To samo się tyczy kowadła.
Przerzut masz tylko na trafienie, zranienie i sejwy, a więc kwalifikuje sie tylko bolec.
Zapisek w booku mówi, że balista może wykorzystać BS enginera, a nie, że on z niego strzela. Wiec IMO przerzutu nie może użyć.
HD pisze:
FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
Połykasz? :D
Kocham to forum ;)

KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Zanim zadamy pytania, wypadałoby przeczytać aktualne FAQi :roll:

A żeby nie było, że dziadzia ględzi (old grumbler ;)) to odpowiem: NIE MOŻNA UŻYWAĆ RUNE OF LUCK DO PRZERZUCANIA KOŚCI Z MASZYNY. Rune of Luck można użyć tylko do rzutów, które dotyczą samego Inżyniera (sejwy, traienie z WŁASNEJ broni itp.).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

ehh... oczywiście że NIE MOŻNA używac r. of luck do strzelania z balist i innych maszyn. Zachęcam do przeczytania FAQa do krasnali bo tam jest to jasno i wyraźnie napisane.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

czy r. of challenge działa na wampiry? w sensie bohaterów, nie oddziałów.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

nie bo maja imm. to psych
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

mam pytanko:

Birdmen of catrazza ( z Dadalo)

1.czy ktoś grał tym w naszej armii ?
2. czy mogę ich wystawić na turniejach ?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Po pierwsze, są bardzo słabi. Kosztują dużo, mają tylko jeden atak, mają marne małe kusze i czempiona Daddallo. Czyli jest to taki oddział 150 p., który nadaje się tylko do cięcia marszu. Żyrek jest lepszy.

Po drugie, nikt tym pewnie w krasiach nie gał, bo poza DoW można ich wystawić tylko w Imperium.
Obrazek

Zablokowany