kowadlo a szarza

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

kowadlo a szarza

Post autor: zaf »

wedlug kilku wiadomosci kowadlo w walce przyjmuje szerokosc 60x60
pytanie:
mierze do kowadla ale staje przed nim bo zmienia swa wielkosc czy mierze do wielkosci jaka przyjmmie w ww

mnie to przypomina wyjscie obslugi z maszyny do walki
czyli mierze do zalogi (nowej wielkosci, dot WW)

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

zaloga kowadla nigdzie sie nie rusza, nigdzie nie wychodzi, mierzy sie wiec do modelu samego kowadla a front 60mm jest podany po to zeby wiedziec ilu panow moze po nich bic.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tak? to jak wedlug ciebie wyglada szarza taktyczna na kowadlo?

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

to jak wg Ciebie wyglada wystawienie modeli bez podstawek przed kowadlo ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jak dla mnie to tam sa podstawki.. nie widze powodu dla ktorego kowadlo moglo by tych podstawek nie miec...

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Dwarf Armybook str. 30
The Runelord and the two Anvil Guards must remain for all the battle on the platform.
a jakby to nie wystarczylo
Enemy units that charge the Anvil model are placed in base contact with the platform. The Runelord and the Guards place themselves between the enemy and the Anvil, WITHOUT LEAVING THE ANVIL'S PLATFORM.
co do podstawek to rzeczywiscie moge sie mylic... ale co do wystawiania zalogi przed model kowadla to jasno stoi napisane :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

akapit przed charakterystykami guarda masz, ze anvil to war machine in all aspects ;) wiec szarze taktyczne sa tak samo jak na normalne maszyny ;)

a co podstawek to teraz sie wczytalem dokladnie w te zasady i moze rzeczywiscie nie mialem racji co do tych podstawek... :)

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

tez mi sie wydaje ze szarze taktyczne na kowadlo są faktem, ja tylko stwierdzam ze nie wystawia sie obslugi przed machine tylko w machinie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

ale!
pytanie bylo inne
czy Kowadlo jako, posiadacz do walk, podstawke 60x60 zwieksza swoje pole przed zmierzeniem, czy szarza dochodzi, czy po ?!?
Chyba, ze podstawka kowadla, bedzie na stale 60x60 (jak w jednym daremnym PDFie GW z podstawkami.

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

zafael pisze:wedlug kilku wiadomosci kowadlo w walce przyjmuje szerokosc 60x60
N-I-E :P Kowadło w hth ma FRONT 60mm :P To spora różnica :P

The Anvil and crew count as a unit with a 60mm wide frontage for the purposes of close combat.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

zafael pisze: czy Kowadlo jako, posiadacz do walk, podstawke 60x60 zwieksza swoje pole przed zmierzeniem, czy szarza dochodzi, czy po ?!?
Chyba, ze podstawka kowadla, bedzie na stale 60x60 (jak w jednym daremnym PDFie GW z podstawkami.
Enemy units that charge the Anvil model are placed in base contact with the platform. The Runelord and the Guards place themselves between the enemy and the Anvil, WITHOUT LEAVING THE ANVIL'S PLATFORM.
ten fragment to nie jest odpowiedz??
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

a kowadlo jest nadal okragle? :D wtedy szarze taktyczne to nie porblem

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

taa okrągłe kowadło o wymiarach 60x60 - odwieczny problem kwadratury koła właśnie został rozwiązany :wink:
N-I-E Kowadło w hth ma FRONT 60mm To spora różnica
a jeśli kowadło jest zaszarżowane i od "przodu" i od boku, to Twoim zdaniem 60mm jest tylko od frontu?? :roll:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Kowadło jest chore, niegrajcie na nim :wink: . Wg mnie mierzysz do platformy, jak dochodzi to dochodzi.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

ODPOWIEDZ